Home / categorie / Oeps, foutje zo krijgt je vakantie geen nare nasmaak

Oeps, foutje zo krijgt je vakantie geen nare nasmaak

Op vakantie gaat nou eenmaal wel eens iets mis. Soms is het gênant maar achteraf wel grappig, zoals de keer dat een van onze bloggers met naam werd omgeroepen in het vliegtuig. “Er trilt iets in uw koffer”. Ja echt waar….. Het was de ladyshave. Of de speelgoedslang in de tas die in Maleisië voor grote opschudding zorgde bij de douane.

In dezelfde categorie als pistool in je tas werd een van onze bloggers een keer streng aangepakt bij de security. Tas open, toilettas eruit, alles wordt onderzocht. Wat bleek, er zat een waterpistooltje als cadeautje in een zak chips die ze bij zich hadden. De monitor ziet alleen het verschil niet tussen een waterpistool en een echte.

Andere keren is het vooral onhandig zoals de keer dat we op safari gingen en onze grote zoomlens waren vergeten. Of een hotel hadden geboekt op de verkeerde datum.

Sommige dingen zijn ronduit vervelend maar hadden niet voorkomen kunnen worden. Zoals iedereen die nu in IJsland zit en met WOW-Air naar huis zou vliegen.

Dan zijn er nog foutjes die hele nare en vooral dure gevolgen kunnen hebben, maar die je wel had kunnen voorkomen mits je een goede aansprakelijkheidsverzekering had gehad, zoals die van FBTO.

Ach wat kan zo’n ovenschaal nou kosten?

Slaap jij op reis wel eens in een Airbnb? Of in een andere accommodatie waar je zelf kunt koken? Op de meeste plekken hebben ze niet zulke dure keukenspullen. Sterker nog bij sommige vakantieparken krijg je al gelijk een prijslijst die je vertellen wat je moet betalen als je een glas laat vallen. Voor die paar euro schakelen wij geen verzekering in.

Anders was het toen we een ovenschaal lieten vallen. Voor ons gevoel tientjes werk. Maar het bleek een speciale op maat gemaakte ovenschaal die precies paste in deze oven. Niet iets dat je even bij de IKEA koopt, maar wat besteld moest worden via de website van de ovenfabrikant voor de hoofdprijs. Gelukkig konden we het bonnetje indienen bij onze verzekering.

El valle airbnb

Ski-ongelukje

Iedere beginnende skiër kent het vast wel. Je bent lekker bezig en dan opeens duikt er iemand voor je neus op. Je probeert nog te remmen en te ontwijken, maar kunt een botsing niet voorkomen. Of net zo vervelend, je wordt zelf omver geskied. Afgelopen keer in Winterberg gebeurde het mij weer. Opeens onverwacht lag ik daar op de grond te spartelen.

Gelukkig heeft tot nu toe alleen mijn zelfvertrouwen een knauw gekregen en bleef het bij wat blauwe plekken. Het zal je echter maar gebeuren dat je tijdens zo’n ongelukje wel blijvende schade hebt veroorzaakt bij de andere partijen.

Thuis is die zo lief

Wij hebben een hele leuk kat, tenminste dat vinden we zelf. Nou ja eigenlijk is dat helemaal niet waar. Het eerste jaar was hij super schattig tot hij in de katten puberteit kwam. Nu vangt hij vogels, en vaak ook! Zodra hij de kans krijgt, rent hij naar boven en gaat in bed liggen ook al mag dat niet en hij eet stiekem uit de pan.

Misschien had het ons dan ook niet moeten verbazen dat toen de kat uit logeren ging, omdat wij op vakantie gingen, hij de kolder in zijn kop kreeg. Was hij daarvoor altijd lief, nu moesten de planten en de bank eraan geloven. Het beviel hem blijkbaar niet dat er ook wel eens een andere kat daar logeerde en die geur moest vooral weg gewerkt worden door zelf te gaan plassen in huis.

Wanneer je terug komt van een fijne vakantie en vervolgens de rekening gepresenteerd krijgt van wat je huisdier heeft uitgespookt, is dat niet grappig. Gelukkig waren we goed verzekerd en heeft onze vriendschap er niet onder geleden. De enige die pech heeft, is de kat. Die mag niet meer uit logeren.

Schop die bal nou niet

Als je denkt dat huisdieren onhandig kunnen zijn wat denk je van kinderen? Vaak helemaal niet expres maar gewoon in hun enthousiasme niet uit kijken. Die bal waarmee ze buiten hebben gespeeld ook binnen nog een schop geven. In een hotelkamer uit nieuwsgierigheid dingen oppakken of in het spel wat omstoten. Juist daarvoor heb je dus een aansprakelijkheidsverzekering nodig.

Madrid met kinderen paleis

Heb jij wel eens een ongelukje gehad op reis?

Dit blog is een samenwerking. Lees ook ons blog met 7 reisblunders waardoor je vakantie slecht start.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top