Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / Cuba / Cuba met kinderen: 5 tips to do
Cuba

Cuba met kinderen: 5 tips to do

Cuba is misschien niet direct een bestemming waar je aan denkt als je met je kids een verre reis gaat maken. Maar Cubanen zijn dol op kinderen, de reisafstanden zijn betrekkelijk kort en het eiland is omringd met hagelwitte stranden. Zo kun je de kleurrijke steden afwisseling met ontspanning aan de kust. RiksjaKids-reisspecialist Sindy ervaarde het reizen naar Cuba met kinderen zelf!

Ze zet vijf tips voor je op een rij:

Cuba kids
  1. Rijden in een oldtimer

Zeg je Cuba, dan zeg je oldtimers! Met de wind in je haren, vanuit je oude cabrio, ontdek je samen met een gids Havana. Je stopt op verschillende locaties en pleinen. Kinderen zijn altijd nieuwsgierig en dat komt goed uit tijdens deze rit; vraag maar raak, de gids beantwoordt met plezier al je vragen. Tip: kies je ervoor zelf je reis te organiseren? Een auto kan je online huren via Tui Cars.

  1. Slingeren door de bomen

Ben je op zoek naar actie? Dan is deze canopytour in Soroa echt iets voor jou! Hijs je in je uitrusting en gaan! Als een vogel zweef je over één van de mooiste natuurgebieden van Cuba, langs boomtoppen en over het water.

  1. Op de fiets door Trinidad

Heb je wel eens in een fietstaxi gezeten? Nee? Grijp dan nu je kans. Wij vinden dit de leukste manier om Trinidad te leren kennen. Van Trinidad word je vrolijk; ieder gebouw heeft een ander kleurtje. De gids vertelt je veel over het normale leven en hoe de kinderen hier naar school gaan. Dit is heel anders dan je gewend bent. Misschien stop je nog wel bij een schooltje en kun je zien hoe zij leren.

Cuba
  1. Let’s Salsa!

Op Cuba klinkt op iedere straathoek muziek en dansen de Cubanen de salsa… je kunt bijna niet achterblijven. Tja, en wat ga je dan doen? Salsadansen natuurlijk! Lekker ontspannen leer je de beginselen van deze te gekke dans! Wedden dat jij na één lesje meedanst op straat!

  1. Paardrijden door de tabaksvelden

Als je aan Cuba denkt, denk je gelijk aan de grote dikke sigaren! De regio Vinales staat in het teken van tabak, maar ook van paarden. En daarom gaan we hier paardrijden. Stel je voor … als een echte rancho door de velden rijden.  Superstoer natuurlijk! Bij een boer help je mee met het rollen van zo’n grote sigaar.

cuba met kids

Nog een bonustip …

Snorkelen mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Cuba is een eiland en heeft veel plekken waar je de onderwaterwereld kunt gaan ontdekken. Je kunt dit als excursie doen, maar neem vooral je snorkelset mee en ga op pad! Tropische vissen, kleurrijke koralen. En de kans bestaat op het spotten van een dolfijn!

Reizen naar Cuba vanaf 8 jaar

Cuba is erg geschikt voor reizen met kinderen, maar het land heeft ook z’n beperkingen. Vooral voor jongere kinderen zijn spullen zoals luiers, voeding, kinderbedjes en autostoeltjes niet of nauwelijks te krijgen. Maar ook zijn er weinig familiekamers beschikbaar in de kleinschalige hotels en bed en breakfasts, die je juist het land echt laten beleven. Vandaar dat wij Cuba reizen aanraden vanaf een jaar of 8.

Zelf op reis naar Cuba met kinderen? Cuba online, onderdeel van Riksja Travel en Riksjafamily, heeft een speciaal voor gezinnen ontwikkelde rondreis. Het reistempo ligt wat lager, een chauffeur rijdt jullie van A naar B en de overnachtingen zijn in knusse, kindvriendelijke casas, gerund door Cubanen. Klik hier voor de rondreis Cuba met kinderen. Lees ook onze andere blogs over Cuba met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top