Home / Reisinformatie / Europa / Spanje / De grotten van Nerja, Andalusië

De grotten van Nerja, Andalusië

De grotten van Nerja liggen in de Spaanse regio Andalusië. Op ongeveer 40 minuten rijden ten oosten van Málaga ligt Nerja. Wij bezochten de grotten van Nerja met onze kinderen van 5 en 8 jaar oud. Zij vonden de grotten helemaal fantastisch en waren onder de indruk van deze attractie, mede dankzij de Nederlandstalige audiotour.

De grotten van Nerja

De grotten van Nerja

De grotten van Nerja zijn dan ook erg leuk om met kinderen te bezoeken. Het advies is wel dat de kinderen zelfstandig moeten kunnen lopen. De grotten zijn niet toegankelijk met een kinderwagen, maar wanneer je de baby in de draagzak draagt, is een bezoek wel mogelijk.

Daarnaast is het erg belangrijk dat je goede stevige schoenen aan doet, het is erg glad in de grotten. In de grotten word je via een trap en betonnen paden naar beneden geleid, het is goed verlicht en heeft een magische sfeer.

Grotten van Nerja

De grotten zijn in 1959 ontdekt door een paar Spaanse jongens. Het verhaal gaat dat de jongens tijdens een spel op zoek waren naar vleermuizen en zo stuitten ze op de grotten. De grotten zijn specifieke druipsteengrotten.

Wij bezochten deze grot vroeg in de ochtend. Ook hier is het belangrijk om vooraf tickets te reserveren, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan. Tickets koop je onder andere hier inclusief tour of via de website. Bij de entree worden we vrolijk als gezin op de foto gezet en ontvangen we een audiotour. In de grotten staan bij diverse punten nummers, waarmee je tijdens de audiotour informatie kan beluisteren over dat gedeelte van de grot. De audiotour is in veel talen te beluisteren, zo ook in het Nederlands.

Grotten van Nerja

Onze kinderen vonden het heel leuk en interactief. Tijdens de audiotour krijg je ook veel uitleg en plaatjes te zien en leren ze veel over de geschiedenis van de grotten. De grot is erg groot, ongeveer 5 kilometer en is verdeeld in twee gedeelten, ook wel Nerja 1 en Nerja 2 genoemd.

Grotten van nerja

Alleen de eerste grot is geopend voor het publiek en deze route is ongeveer 1,5 kilometer lang. In Nerja 2 zijn veel muurschilderingen gevonden, maar deze zijn niet toegankelijk voor publiek. Veel van deze muurschilderingen worden in het naast gelegen museum getoond. Er zijn een aantal muurschilderingen, waaronder een zeehond, die aantonen dat de grot al meer dan 42.000 jaar oud is. Het hoogtepunt van de grot is de immens grote stalactiet van ruim 32 meter.

Vlak naast de grotten is nog een prachtig aangelegde botanische tuin die je kosteloos kunt bezoeken.

De grotten zijn goed toegankelijk met de auto en er zijn veel parkeermogelijkheden, het ligt op 4 kilometer van het centrum van Nerja. In dit centrum ligt ook het historisch museum en met het ticket van de grotten kun je dit museum ook kosteloos bezoeken. Lees ook onze andere tips voor een vakantie in Andalusië met kinderen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top