Home / Reisinformatie / Europa / Spanje / València met kinderen: wat te doen tijdens een citytrip?

València met kinderen: wat te doen tijdens een citytrip?

Op zoek naar een geschikte bestemming voor een citytrip met kinderen? Een bestemming aan de kust met veel keuze in uitstapjes met het hele jaar door een heerlijk klimaat? Denk dan eens aan València! Lees hier onze tips voor een vakantie met kinderen in València.

València met kinderen

València is de op de twee na grootste stad van Spanje en ligt aan de Middellandse Zee, aan de zogenaamde Costa del Azahar. València heeft door zijn warme zomers en zeer milde winters het hele jaar door een fijn klimaat, waardoor het in elk seizoen een geschikte bestemming kan zijn voor een vakantie of citytrip met je gezin.

Vanaf Amsterdam zijn er verschillende opties om een directe vlucht van zo’n 2,5 uur naar València te nemen. Samen met onze kleuter en peuter nemen we vanaf het vliegveld de metro naar het centrum en krijgen we het advies om goed op onze kinderen te letten, omdat de deuren snel sluiten. Deze metro brengt je in een half uur naar het oude centrum.

Valencia met kids

De València Tourist Card

Haal nog meer uit je bezoek aan València en kies voor een València Tourist Card. Deze kaart kun je kopen voor een duur van 24, 48 of 72 uur. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen ook profiteren van een València toeristenkaart. Met de València Tourist Card kun je gratis onbeperkt gebruik maken van de bus, metro en tram in het centrum (in de zones ABCD) en van het traject naar het vliegveld. Daarnaast krijg je met de kaart gratis toegang bij veel musea en bezienswaardigheden en korting op verschillende attracties, winkels en restaurants. Tot slot word je ook nog getrakteerd op 2 tapas en 2 drankjes.

Valencia tourist card

Je kunt de València Tourist Card aanschaffen bij één van de toerismekantoren, zoals op de locatie op het vliegveld. Er is een kaart voor 24 uur, voor 48 uur en voor 72 uur. Wanneer je kiest voor een aanschaf vooraf online, kun je een kaart voor kinderen (6 tot 12 jaar) kopen met 15% korting en de kaart vanaf 12 jaar met 10% korting.

Koop de València Tourist Card hier, of net zo makkelijk koop je kaart van te voren online via Tiqets, met korting!

valencia bioparc

De tijd van de València Tourist Card gaat pas lopen op het moment dat je de kaart voor de eerste keer gebruikt.

Op de website zijn ook bepaalde pakketten te koop, waarbij je de aankoop van een València Tourist Card combineert met een toegangskaartje tot het Oceanogràfic, het Wetenschapsmuseum, de Hemisfèric en/of het Bioparc.

Ben je niet van plan om met het openbaar vervoer te reizen? Overweeg dan de voordelige València Tourist Card voor 7 dagen: deze goedkopere kaart is exclusief gratis openbaar vervoer, maar biedt wel dezelfde voordelen qua kortingen en gratis entrees voor een periode van een week.

Valencia met kids

Vervoer in València

In València vind je bus-, tram- en metrolijnen. Voor kinderen tot 5 jaar is stadsvervoer In València gratis, voor de metro is het zelfs gratis tot 9 jaar.

Daarnaast is de stad door de aanwezigheid van veel aparte fietspaden ook geschikt voor fietsers of elektrische stepjes. Op veel plekken kun je fietsen of elektrische stepjes huren. De lokale bevolking maakt in ieder geval massaal gebruik van deze stepjes. 

Ook vind je er een zogenaamde Bus Turístic, waarbij je in een dubbeldekker middels een ‘hop on hop off’ principe de historische route kunt nemen of de zeeroute.

Valencia met kids

Bezienswaardigheden València met kinderen in het oude centrum

Onze kinderen genieten ervan om te struinen door de steegjes van het oude stadscentrum van València. Ze ontdekken er oranje, geel of wit geverfde huizen met kleine balkonnetjes, pleinen met fonteinen, kerken, parkjes met palmbomen en vervallen panden bedekt met graffiti kunstwerken. Wanneer je het oude centrum bezoekt en dwaalt door de straatjes, breng dan in ieder geval een bezoek aan de volgende historische bezienswaardigheden:

Valencia met kids

UNESCO werelderfgoed La Lonja de La Seda

València was vroeger de grootste stad van Spanje en speelde door zijn locatie aan zee een grote rol in de handel, vooral die van zijde. Aan een binnenplaats met sinaasappelbomen vind je de gebouwen van La Lonja de la Seda: de oude handelsbeurs van zijde, die inmiddels UNESCO werelderfgoed is geworden. Het gebouw is ooit gebouwd met als opdracht de welvaart van de Valenciaanse zijdehandel uit te stralen, en dat straalt er nog steeds vanaf.

La Lonja de La Seda is gratis te bezoeken met de València Tourist Card.

UNESCO werelderfgoed La Lonja de La Seda

Archeologisch Museum La Almoina

Onder wat op het oog een strakke moderne vijver lijkt, ligt midden in de oude stad het Archeologisch Museum La Almoina verborgen. Het museum is een verzameling van opgravingen uit de verschillende tijdperken van València. Een mooie avontuurlijke route over vlonders brengt je over en langs oude vazen, zuilen, een waterput, een Romeinse straat en Moorse huizen. Alleen al door de bijzondere lichtinval door het met water overspoelde glazen dak loop je hier verwonderd rond. De kinderen, vooral de oudste, vinden het erg interessant om te horen hoe mensen vroeger in bad gingen als we bij de resten van een badhuis staan en proberen de contouren van een woning te ontdekken in de resten van een straatje.

Het museum is gratis te bezoeken met de València Tourist Card.

valencia tombe

Torres de Serranos en Torres de Quart

Vlakbij ons appartement staat de grote stadspoort Torres de Serranos. València kent twee grote poorten; de andere poort ligt een eindje verderop en heet Torres de Quart. Deze twee poorten waren, net als tien andere stadspoorten, onderdeel van de stadsmuur die ooit València omheinde. De Torres de Serranos was één van de belangrijkste ingangen van de stad en deze hebben wij dan ook beklommen. Tegenwoordig kun je de torens beklimmen om te genieten van het uitzicht over València. De klim was goed te doen voor onze kinderen en ze vonden het spannend om door de kazematten naar de stad te kijken.

Beide poorten zijn gratis te bezoeken met de València Tourist Card.

Torres de Serranos en Torres de Quart

Casa museos

In València hebben door de jaren heen een boel bekende Spanjaarden gewoond. Van diverse van deze personen zijn hun huizen omgevormd tot kleine museums, zogenaamde huis-museums. Zo kun je de huizen bezoeken van Blasco Ibañez (romanschrijver), Conchita Piquer (zangeres) en José Benlliure Gil (schilder). Deze huizen geven vaak zowel een inkijkje in het leven in die tijd, met oude radio’s, meubels en kleding die wordt geëxposeerd, als over het leven van de persoon die in het huis heeft gewoond. Wij bezochten het huis van José Benlliure Gil, waar we zijn schilderijen bewonderde, de oude Valènciaanse buitenkeuken bekeken, maar vooral ook onder de indruk waren van de binnentuin en het aangrenzende atelier. Het was voor onze kinderen wel een uitdaging om niet per ongeluk aan de meubels te komen, want het lijkt soms net of het gisteren nog gewoon in gebruik was.

De verschillende casa’s zijn gratis te bezoeken met de València Tourist Card.

Casa museos

Mercado Central

De Mercado Central in València is een van de grootste en mooiste overdekte markten van Europa. De markt vind je in het hart van het historische centrum in een prachtig gebouw met betegelde koepels en glas-in-loodramen. Op de markt kun je terecht voor heerlijke lokale hammen, kaasjes, groenten, fruit en verse vis uit de Middellandse Zee. De slagersafdeling is wel even anders dan wij in Nederland gewend zijn: ossentongen, varkenspoten en schapenkoppen liggen hier allemaal uitgestald.

Hoe vroeger je komt hoe beter, dan is de markt op zijn drukst en liggen de kraampjes nog helemaal vol. De Mercado Central is geopend van maandag tot en met zaterdag van 7.30 – 15.00 uur.

Palacio del Marqués de Dos Aguas en Museo Nacional de Cerámica

Alleen de buitenkant van het paleis Palacio del Marqués de Dos Aguas is al indrukwekkend mooi. Binnen kun je je vergapen aan de pracht en praal van dit in barok style gebouwde paleis in het oude centrum van València. Via een looproute kom je langs de vertrekken en kamers van het paleis. Informatiebordjes (in Spaans en Engels) in de kamers geven uitleg over het paleis. Op de derde verdieping bevindt zich het Museo Nacional de Cerámica. Dit keramiekmuseum heeft een grote collectie keramiek, vanaf de prehistorie tot de moderne tijd.

Met de València Tourist Card krijg je 50% korting op de entreeprijs. Het paleis en keramiekmuseum zijn op maandag gesloten.

Palacio del Marqués de Dos Aguas

Streetart in València

Als je in het oude centrum van València ronddwaalt zal het je opvallen hoeveel streetart er te ontdekken is. Ga met je kinderen en/of tieners op zoek naar de mooiste muurschilderingen of doe een streetart wandeling door València.

Streetart in València

Winkelen in het oude centrum van València

Zijn je tieners of pubers dol op winkelen? In València kan er goed geshopt worden. In de winkelstraat Calle Poeta Querol en de zijstraten daaromheen vind je veel exclusieve (duurdere) winkels van grote, internationale merken. In en rond Calle Colón bevinden zich winkels van bekende commerciële (Spaanse en internationale) merken, zoals Zara, Mango en Bershka. Hier vind je ook een vestiging van het warenhuis El Corte Inglés. Ben je fan van vintage shoppen dan kun je het beste naar de wijk Ruzafa gaan. València beschikt ook over een aantal overdekte winkelcentra buiten het oude centrum.

Winkelen valencia

Bezienswaardigheden València buiten het oude centrum

De futuristische gebouwen van Ciudad de las Artes y las Ciencias

Je stedentrip aan València is niet compleet zonder een bezoek aan Ciudad de las Artes y las Ciencias, de stad van kunsten en wetenschappen. Deze hypermoderne gebouwen zijn ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava. De bouw van het complex duurde 13 jaar, kostte uiteindelijk veel te veel geld maar het is zeker een van de architectonische highlights van Spanje geworden.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Het complex bestaat uit meerdere futuristische gebouwen: een operagebouw en theater, het aquarium Oceanogràfic waarin ook een onderwaterrestaurant gevestigd is, het wetenschapsmuseum Museo de les Ciènes, een planetarium en 3D-IMAX bioscoop. En Umbracle, een tuin met tropische planten en sculpturen waar ook een bar en nachtclub is gevestigd. De toegang tot de tuin is gratis.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Leuk om te doen met kinderen: waterfietsen of in een bootje varen in het water voor de gebouwen van Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Neem ook zeker eens ’s avonds een kijkje nemen bij Ciudad de las Artes y las Ciencias als de gebouwen prachtig verlicht zijn.

Ciudad de las Artes y las Ciencias ligt buiten het oude centrum van València en is prima per bus te bereiken. Of je kunt er naartoe fietsen door de Jardín del Turia.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Zwembad València

Wij bezochten València in de zomer. Om af te koelen van de zomerse hitte bezochten we één van de buitenzwembaden die de stad heeft: Piscina Benicalap, gelegen in het mooie, tropische park Benicalap.

Het is mogelijk om vooraf kaarten online te kopen, zodat je ook toegang tot een datum kunt reserveren en je niet het risico loopt dat het zwembad vol is.

Het zwembad bestaat uit drie zones; een voor kleine kinderen, een dieper gedeelte met een aantal glijbanen waar ook kinderen mogen komen zonder zwemdiploma en een diep gedeelte met een hogere glijbaan en een kabelbaan over het water, waar kinderen zelf moeten kunnen zwemmen.

Met onze kleuter en peuter zwemmen we vooral in het gedeelte voor kleine kinderen. In dit ondiepe bad is genoeg vermaak te vinden voor een paar uur waterpret, zoals wiebelbruggen, glijbanen, een tunnel met waterstralen en zeedieren om op te zitten. En pas op voor het piratenschip, want voor je het weet, is die gevuld met water en kiepert ‘ie boven je hoofd om!

Om het zwembad heen vind je veel schaduwrijke plekken op zowel het grasveld als het gedeelte met picknicktafels. Ook is er een horecagelegenheid met een kleine menukaart (pizza’s, burgers en ijs). Er zijn kluisjes te huur, buiten- en binnendouches, kleedkamers en voldoende toiletten. Alles maakt een heel propere indruk en we hebben de indruk dat er nauwelijks andere toeristen zijn.

zwembad valencia

Musea in València

Het Fallas Museum: Museo Fallero

In dit museum kom je meer te weten over een typische en bijzondere traditie van València: het festival Las Fallas, wat behoort tot het immaterieel werelderfgoed van UNESCO. Elke wijk in València maakt elk jaar een grote pop; slechts één pop wordt gered van de verbranding en krijgt een plek in het museum. De overige tientallen, honderden poppen worden tijdens het festival ritueel verbrand om de lente in te luiden. In het museum komen we meer te weten over deze traditie en zien we welke poppen ‘de lucky ones’ waren die al sinds 1934 van de vlammenzee zijn gered. Het lijkt wel een soort carnavalsoptocht waar we in terecht zijn gekomen; de kinderen vinden de vaak humoristische figuren heel grappig en wij vinden het interessant om via de figuren de onderliggende maatschappelijke thema’s van de verschillende tijden te zien.

Met de València Tourist Card kun je het Fallas Museum gratis bezoeken.

Museo Fallero

Het Wetenschapsmuseum: Museo de Las Ciencias

Het Wetenschapsmuseum is te vinden op het cultureel-wetenschappelijke complex Ciudad de las Artes y las Ciencias, waar een aantal gebouwen van bijzondere architectuur bij elkaar staan. Een heel andere kant van València dan het oude stadscentrum!

Dit museum heeft als motto ‘verboden niet aan te raken’ en dat is natuurlijk iets wat we niet nog een keer tegen onze kinderen hoeven te zeggen. In het museum gaan we allereerst naar de eerste verdieping waar de kindersectie te vinden is. Hier is een tijdelijke collectie te vinden waarbij wetenschappelijke onderwerpen aan de hand van een kindvriendelijk thema worden uitgelegd. Tijdens ons bezoek was dit rond het thema sprookjes. Zo leerden mijn kinderen meer over zwaartekracht bij het sprookje van de drie biggetjes en wolf, waar je een muur moet bouwen, die stevig genoeg moet zijn voor de windmachine. En bij het huis van Alice in Wonderland ontdekten ze meer over optische illusies, terwijl het bij de spiegel van Sneeuwwitje juist over symmetrie ging.

Museo de Las Ciencias

Op de eerste verdieping vind je ook een afgesloten sectie voor kinderen van drie tot acht jaar, waar elk heel uur vanaf 11.00 uur maar een bepaald aantal mensen wordt toegelaten. Daarbinnen vind je allerlei spelen die de zintuigen uitdagen, zoals puzzels, zuilen met voorwerpen om te voelen, een waterbaan en een soort bouwplaats waar je met kruiwagens en zogenaamde bakstenen kunt spelen. Kom op tijd als je naar binnen wilt en vermaak je tijdens het wachten bij de vier glazen broeikassen met kippeneieren bij de entree, waar je als je geluk hebt een kuiken geboren ziet worden.

Verder was er op de eerste verdieping ook een tentoonstelling over muziek en geluid. Deze expositie is gericht op volwassenen, maar heeft ook een aantal leuke onderdelen voor kinderen. Onze ervaring is dat de bovenste verdieping, waar wij nu een expositie over Mars, raketten en het universum aantroffen, een meer serieus expositiedeel is met weinig interactieve elementen en daardoor minder geschikt voor (jonge) kinderen. Maar volgens ons alsnog genoeg te zien en beleven op de eerste verdieping.

Met de València Tourist Card krijg je 15% korting op de entreeprijs. Het is mogelijk om een combi-ticket te kopen voor het Wetenschapsmuseum en het Oceanogràfic.

Museo de Las

Natuurhistorisch Museum: Museo de Ciencias Naturales de València

Midden in het park Jardines de Viveros vind je het natuurhistorisch museum van València. Vooral onze kleuter en dinofan vindt het hartstikke interessant om de skeletten van prehistorische dieren te zien, zoals een dino, maar ook de sabeltandtijger en de reuzenluiaard. Ook het enorme skelet van een walvis maakt veel indruk op hem.

Na het museumbezoek lopen we nog door het park Jardines de Viveros om de volières met pauwen, parkieten en vogels te zien en nemen er een terrasje.

Dit museum is gratis te bezoeken met de València Tourist Card.

Museo de Ciencias Naturales de València

Etnologisch Museum: Museo l’Etno

In dit museum vinden we allerlei kleine voorstellingen over culturele onderwerpen, zoals de traditie van de Muixerangues in de dorpen rondom València, waar op een acrobatische wijze menselijke torens worden gemaakt en de rituelen in deze regio rondom de dood. Daarnaast zijn er oude werktuigen en oud speelgoed te zien. Het museum is gevestigd in een mooi gebouw met een tropische binnentuin. Het gebouw is groot en daardoor vaak rustig. Wij zijn zelfs geen enkele andere bezoeker tegengekomen tijdens ons bezoek.

museum etno

Na het museumbezoek vinden we een fijn schaduwrijk terras naast een speeltuin. Een ideale plek om te spelen voor de kinderen, terwijl wij van enkele tapasgerechten genieten.

Dit museum kun je gratis bezoeken met de València Tourist Card.

Etnologisch museum: Museo l’Etno

Museum Tinnen Soldaatjes: L’Iber

In dit kleine museum vind je heel veel kleine tinnen soldaatjes, die de wereld en Spaanse geschiedenis door de verschillende tijden heen laat zien. Daarnaast zijn er nog enkele hedendaagse collecties van tinnen soldaatjes, zoals een smurfendorp of het dorp van Asterix en Obelix. Na binnenkomst pakken onze kinderen al snel een krukje van de grote stapel om bij iedere vitrine elk tafereel van dichtbij te kunnen zien.

Met de València Tourist Card krijg je korting op dit museum.

Museum Tinnen Soldaatjes; L’Iber

Strand in València

València heeft naast het prachtige centrum en de futuristische Ciudad de las Artes y las Ciencias ook een prachtige zandstrand. Op ongeveer 20 minuten fietsen van het centrum vind je Playa de las Arena. Met de bus of tram kun je er ook komen, maar de snelste en misschien ook mooiste route vonden wij met de fiets na ons rondje door het Turia park.

Er zijn op verschillende plekken parasols en ligbedden te huur. Langs het strand loopt een boulevard met eettentjes en een paar winkeltjes. Het strand is diep, dus vanaf de zee loop je niet snel even naar een restaurant voor een drankje. Hiervoor zijn er op enkele punten kleine strandtenten opgetrokken met een beperkt assortiment.

Het zandstrand gaat zeer geleidelijk over in de zee, wat het ideaal maakt voor jongere kinderen. We brengen de middag afwisselend in het water, op het strand en op het ligbed door. We krijgen zelfs zo’n vakantiegevoel, als we de tijd helemaal vergeten en heel erg moeten haasten om de huurfietsen nog op tijd in te leveren.

Strand in València

Op safari in Afrikaanse dierenpark Bioparc

Bioparc is een prachtige dierentuin die hekwerken en tralies hebben vermeden in de vormgeving van het park en hebben gekozen voor allerlei doorkijkjes en aangrenzende verblijven, waardoor je echt even het gevoel krijgt op safari te zijn in Afrika. De ruimte is optimaal benut, het is heel mooi verzorgd en het park is tot in elk detail afgewerkt in het thema.

Het park is opgesplitst in verschillende gebieden van het Afrikaanse continent. Zo kun je in het gedeelte Madagascar wandelen tussen de loslopende ringstaartmaki’s en lemuren en vind je een wetlands gedeelte met een aquarium, nijlpaarden en krokodillen.

Een paar keer per dag is er een voorstelling, waarbij er meer verteld wordt over een aantal dieren en kun je een aantal vogels, everzwijnen, stekelvarkens en jakhals van dichtbij zien.

In het Bioparc heb je een restaurant, waarbij je tijdens het eten uitzicht hebt op een savanne en er zo maar een giraf of hert voorbij kan lopen of je de leeuwen in de verte ziet liggen. Ga voor een mooi uitzicht op tijd op zoek naar een lunchplek.

Wij begrijpen wel waarom deze bijzondere dierentuin zulke hoge scores haalt op allerlei lijstjes. Meer informatie? Bezoek de website.

Met de València Tourist Card krijg je 15% korting op je entreekaartje.

dierenpark Bioparc

Bezoek de onderwaterwereld in Oceanogràfic

Het Oceanogràfic vind je, net zoals het Wetenschapsmuseum, op het moderne complex Ciudad de las Artes y las Ciencias. In dit grootste zee aquarium van Europa vind je de beluga walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen, pinguïns, haaien en heel veel verschillende soorten vissen. Er zijn verschillende gebouwen met imposante aquaria en ondergrondse tunnels om doorheen te lopen.

Met de València Tourist Card krijg je 15% korting op je entreekaartje. Het is mogelijk om een combi-ticket te kopen voor het Oceanogràfic en het Wetenschapsmuseum.

Oceanogràfic

Botanische tuinen: Jardín Botánico de la Universidad de València

In elke stad waar wij komen vinden we het leuk om de Botanische tuinen te bezoeken. Dit keer vonden onze kinderen een bezoek extra leuk omdat er een tijdelijke kinderspeurtocht was in het thema van Peppa Big. Terwijl de kinderen aan de hand van een soort schatkaart op zoek gaan naar de grote figuren van Peppa en haar familie, zien wij ondertussen alle hoeken van de mooie botanische tuin. Bezoek de website om te kijken of er tijdens jouw bezoek ook een kinderspeurtocht of een andere activiteit is georganiseerd.

Met de València Tourist Card krijg je korting op de entreeprijs.

Botanische tuinen: Jardín Botánico de la Universidad de València

Fietsen huren in València, en fietsen door Turia Park

Rondom het oude stadscentrum is in de oude rivierbedding van rivier de Turia een groot stadspark gemaakt. Het park is uitermate geschikt voor een fietstocht en staat nu vol met mooie bomen, speeltuintjes en zitplekken. Je vindt er openbare toiletten en er was zelfs een kermis! Er zijn geen auto’s, maar pas wel op voor de stille en snelle elektrische stepjes die hier heel populair zijn.

Let tijdens het fietsen in Turia Park goed op welk gedeelte voor fietsers is, want de meeste paden zijn namelijk voor voetgangers. Bij de bruggen kun je het dieper liggend park weer verlaten door een fietsbrug omhoog te nemen.

Wij fietsten naar Gulliver; een hele toffe speelplek gemaakt op een enorme reus Gulliver met glijbanen en klimrekken. Helaas is deze voorlopig gesloten wegens onderhoudswerkzaamheden. Laat je tijdens jouw bezoek informeren bij het toerismekantoor of Gulliver weer open is of gaat. Mocht de speelplaats weer toegankelijk zijn, kies dan in de zomer voor een bezoek op een tijdstip vroeg of laat op de dag, want er is hier nauwelijks schaduw.

fietsen door Turia Park

Vanuit de oude binnenstad kun je ook in zo’n 6 kilometer door het Turia park naar het strand fietsen.

Wanneer je fietsen wilt huren met kinderzitjes, is het handig om deze vooraf te reserveren. Helmpjes voor kinderen krijg je bij de huur en zijn verplicht. Op sommige plekken verhuren ze ook elektrische bakfietsen.

Dikwijls kun je bij de fietshuur kiezen uit een huur voor één of enkele uren of een etmaal. Wij waren voor de huur van een fiets voor een etmaal 10 euro kwijt en 3 euro voor een kinderzitje (prijspeil 2021).

Met de València Tourist Card krijg je bij een aantal bedrijven korting op de fietshuur.

fietsen door Turia Park

Eten en drinken in València

València is de bakermat van de paella. Het is veruit het bekendste streekgerecht uit de stad. Klassiek wordt het gemaakt met zeevruchten, maar door de stad heen zijn er op verschillende plekken diverse variaties te verkrijgen. Ook zijn er op meerdere plekken workshops te volgen in het bereiden van paella. Een ander bekend streekgerecht is horchata, een verfrissend drankje gemaakt van aardamandelen.

De 200 jaar oude horchatería Santa Catalina is een begrip in València. Zowel de buitenkant van deze horchatería als het interieur met de beschilderde muurtegels en zwart/witte vloertegels zijn al de moeite waard om te gaan bekijken. Een echte aanrader bij je horchata: de churro’s met chocoladesaus. Probeer zeker een glas uit bij een van de vele horchata barretjes die het centrum kent.

De prijzen voor horeca zijn in Spanje een stuk lager dan in Nederland.

Valencia met kinderen

Overnachten in València

Wij sliepen in een appartement van VLC Visitación Flats. Het ruime appartement met 3 slaapkamers, balkon en goed ingerichte keuken lag boven een grote Consum supermarkt en was vlakbij een bushalte. In zo’n 10 minuten lopen waren we bij de Torres de Serranos, de toegang tot de oude binnenstad. Dit was voor ons de ideale uitvalsbasis voor een weekje València.

Mee reviews lezen of de actuele prijs en beschikbaarheid checken? Check het nu voor VLC Visitación Flats.

Valencia hotel

Wil je overnachten middenin de oude binnenstad en op loopafstand van de bezienswaardigheden dan is Hostal Antigua Morellana een echte aanrader. Het hostal beschikt over nette tweepersoonskamers met douche en toilet, airco, TV en gratis WIFI. Voor kinderen van 0-2 jaar zijn er gratis kinderbedjes beschikbaar. Het hostal wordt gerund door een gastvrije, vriendelijke familie. Er wordt ’s morgens geen ontbijt geserveerd maar vlakbij het hostal vind je veel restaurantjes en terrasjes waar je kunt gaan ontbijten.

Kijk hier voor de beschikbaarheid en prijzen van Hostal Antigua Morellana.

Hostal Antigua Morellana

Parque Natural de La Albufera

Ongeveer 10 kilometer ten zuiden van València vind je Parque Natural de La Albufera, dat behoort tot een van de belangrijkste ecologische gebieden van Europa. Moerassen, rijstvelden, lagunes, duinen, bossen, stranden, het gebied is heel divers. Wil je even aan de drukte van de stad ontsnappen dan is dit een heel fijn natuurgebied om naartoe te gaan. Vanuit het oude centrum van València is Parque Natural de La Albufera goed te bereiken per bus maar nog leuker is het om met de fiets te gaan, er zijn overal goede fietspaden.

Parque Natural de La Albufera

Wij boekten een fietstour naar Parque Natural de La Albufera via de website van de València Tourist Card. Onze elektrische fietsen konden we ophalen bij The Easy Way in het oude centrum. We kregen uitleg over de fietsroute en de boottocht die ook was inbegrepen in de tour en een routekaartje mee. Je fietst de route op eigen gelegenheid.

Parque Natural de La Albufera

We fietsen de oude stad uit, door Jardín del Turia naar het zuiden, tot aan Ciudad de las Artes y las Ciencias. De fietsroute gaat dan vervolgens door een wat saaier en industrieel deel van València. Bij het strandplaatsje Pinedo wordt de omgeving weer interessanter, de fietsroute vervolgt langs het strand en door duinen. We fietsen naar het plaatsje El Saler waar we, met onze fietsen, op een bootje stappen. We varen door lagunes en over La Albufera, een enorm groot meer. Onze schipper vertelt ons alles over dit bijzondere natuurgebied. Bij La Devesa gaan we weer van boord en maken we een fietstocht door dit prachtige duingebied en rusten uit op verlaten stranden. Dan fietsen we op het fietspad dat grotendeels langs de kust slingert weer terug naar het oude centrum van València.

Parque Natural de La Albufera

Als je de fietstour boekt met de València Tourist Card ontvang je 15% korting.

Wij kozen voor elektrische fietsen en waren blij dat we die keuze hadden gemaakt. Tijdens de route moet je af en toe (hoge) bruggen of heuvels op fietsen.

Parque Natural de La Albufera

Praktische tips voor je bezoek aan València met kids

  • Check vooraf bij openingstijden of er ook een siësta sluiting is. Bij de meeste historische bezienswaardigheden en musea is dit wel het geval.
  • Uiteten op een Nederlandse tijd in Spanje is lastig. De meeste restaurants zijn open voor lunch tot 15.30u, dan sluiten ze de boel en heropenen dikwijls pas weer na 19.00 uur met de dinerkaart.
  • Houd er rekening mee dat er op zondag minder te doen is in de oude binnenstad en dat er veel gesloten is of maar kort open is. Ook de meeste supermarkten zijn op zondag gesloten.
  • De zomers kunnen erg warm zijn. Een accommodatie met airconditioning in de zomer is een must.
Valencia met kids

Lijkt het je leuk om València op te nemen in een roadtrip door Spanje? De hoofdstad Madrid vind je op een afstand van 3,5 uur met de auto of in slechts anderhalf uur met de trein. Lees hier onze blog over Madrid met kinderen. Ook in Barcelona ben je in 3,5 uur vanaf València, lees hier ons blog over Barcelona met kinderen. En wist je dat er vanaf València dagelijks afvaarten zijn richting de Balearen? Lees hier meer over Mallorca of Ibiza.

Wij bezochten València op eigen gelegenheid en kosten, Visit València heeft ons ten behoeve van dit blog een card ter beschikking gesteld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top