Home / Inspiratie / Reisbloggen / De reisverzekering: al jouw vragen beantwoord

De reisverzekering: al jouw vragen beantwoord

Ik ga op reis en ik neem mee… een reisverzekering! Of je nu veel of weinig reist, het afsluiten van een reisverzekering is iedereen aan te raden. Een goede verzekering dekt je op het moment dat er op vakantie iets gebeurt. Heel handig! Toch nog wat vragen voordat je een reisverzekering van Allianz Direct afsluit? Lees dan snel verder om hier antwoorden op te krijgen.

baby vakantie kampot

Wat is een reisverzekering precies en heb je het nodig?

Een reisverzekering dekt verschillende vormen van schade op je vakantie. Waarom je dit nodig hebt? Omdat je nooit weet welke verrassingen je te wachten staan. Zo kunnen je eigendommen beschadigd raken of kan je hotel volgeboekt zijn wanneer je aan de receptie staat. Met een goede verzekering hoef je hier niet voor te betalen, maar wordt dit voor je gedaan. Ook als je denkt dat er op vakantie niets zal gebeuren, is het toch fijn om het zekere voor het onzekere te nemen. 

Hoe verschillen reisverzekeringen van elkaar?

De reisverzekeringen tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen kunnen onderling flink van elkaar verschillen. Zo kan de premie variëren van 72 euro tot 226 euro per jaar. Ook kunnen de voorwaarden sterk verschillen, net als de hoogte van het eigen risico. En waar reis je naartoe? Is Europadekking voldoende of ben je een echte avonturier en reis je de hele wereld over? In dit geval is Werelddekking hetgeen dat je nodig hebt. Welke reisverzekering perfect bij jou past is dus afhankelijk van jouw wensen, behoeften en budget. 

Wat wordt er gedekt?

Wat er precies gedekt wordt, ligt aan de specifieke reisverzekering die je afsluit. Er zijn verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de buitengewone kosten en de medische kosten in geval van een fysiek ongeluk. Ook kun je je bagage dekken en krijg je een compensatie op het moment dat je bagage kwijt raakt of schade oploopt. Reis je met de auto? Dan wordt de autopechhulp in geval van pech vergoed. Ook zijn er minder voor de hand liggende vormen van dekkingen. Denk bijvoorbeeld aan de dekking van wintersporten en andere extreme, avontuurlijke sporten. Wanneer je tijdens de uitvoering hiervan een ongeluk krijgt, wordt dit in sommige gevallen gedekt. Kom je in de problemen met justitie? Dan ben je met sommige reisverzekeringen verzekerd van rechtsbijstand in het buitenland. 

Agnes Water Larc Australie

Kortlopend of doorlopend?

Er zijn twee soorten reisverzekeringen waar je uit kunt kiezen: kortlopende en doorlopende verzekeringen. De namen spreken erg voor zich. Een kortlopende reisverzekering is een tijdelijke verzekering met een vaste begin- en einddatum. Ga je niet zo vaak op reis, maar wil je toch verzekerd zijn op de momenten dat je dit wel doet, dan is een kortlopende reisverzekering perfect voor jou. Reis jij met regelmaat naar het buitenland? Dan is het aan te raden om een doorlopende reisverzekering af te sluiten, zodat je constant verzekerd bent.

glamping zuid afrika eten

De annuleringsverzekering

Net als bij het afsluiten van elke andere verzekering, is het ook in het geval van reizen een goed idee om een annuleringsverzekering af te sluiten. Het is natuurlijk nooit leuk om een reis of vakantie te moeten annuleren, maar het kan altijd gebeuren. Zo kun je bijvoorbeeld je reis annuleren vanwege ziekte. Het is in zulke gevallen toch erg handig om hiervoor verzekerd te zijn en geld terug te krijgen. Wel moet je bedenken of het de premie waard is. Zoek dus goed uit hoe dit zit bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. 

Reizen is enorm leuk, maar voor toch een heel gedoe. Vooraf en tijdens de reis zijn er veel dingen die je moet regelen. Wanneer je een goede reisverzekering afsluit, kun je zonder zorgen over mogelijke kosten op reis gaan. Ontdek de hele wereld, maar doe dit zo veilig mogelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top