Wil je rustig uit eten maar ga je naar een bestemming waar niet standaard een kinderstoel aanwezig is dan is een opvouwbare kinderstoel zoals de Minimonkey Minichair, de Sack ’n Seat, de Totseat of Dooky Travel Chair precies wat je nodig hebt.
Hoe werkt een opvouwbare kinderstoel
Alle opvouwbare kinderstoelen werken volgens een zefde principe. Je maakt gebruik van een normale stoel en met behulp van een stoffen tuigje maak je hier een kinderstoel van. Er gaat een clip of band rondom de stoel leuning en je kindje zit in een zakvorm. Dit werkt op bijna alle type stoelen met leuning en je kunt het zelfs thuis gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een Stokke tripp trapp stoel.
Het voordeel van een kinderstoel is overduidelijk, je kunt namelijk gewoon zelf rustig eten zonder je kind op schoot te moeten houden. Baby’s en peuters die nog niet goed rechtop kunnen zitten kunnen dit met het kinderstoeltuigje wel en kinderen die niet op hun stoel willen blijven zitten zet je vast. Helaas kan je er op reis niet vanuit gaan dat je altijd overal een kinderstoel kunt vinden. Maar met een Minimonkey Minichair of de Sack ’n Seat heb je altijd je eigen kinderstoel voor op vakantie bij je.
Bovendien neemt een opvouwbare kinderstoel veel minder ruimte in dan een harde kinderstoel of zelfs dan een reiskinderstoel. Of je nu op vliegvakantie gaat of met de auto gaat rondreizen met je kindje dit is een handig product om mee te nemen.
Review Minimonkey Minichair
Voor ons is de Minimonkey Minichair de beste opvouwbare kinderstoel omdat deze van de verschillende merken het allerkleinst is. Het geheel weegt ook maar 0,2 kilo en is van 100% katoen gemaakt. Handig wanneer je zoals wij graag lichtgewicht en met de rugzak op reis gaat. De stoel heeft een hele veilige uitstraling dankzij de clip met veiligheidssluiting.
De Minimonkey Minichair kinderstoel is te gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelf rechtop kan zitten tot 20 kilo, vanaf 6 tot 36 maanden. De Minimonkey Minichair is verkrijgbaar in een boel vrolijke kleuren, en wasbaar. Het enige wat ik mis is een makkelijk opberg tasje. Bekijk hier de prijs en verschillende kleuren van via Bol.com
Review Sack ’n Seat
Misschien wel de bekendste kinderstoel voor onderweg is de Sack ’n Seat. De Sack ’n seat was toen wij hem nodig hadden regelmatig uitverkocht en alleen daarom al kozen wij voor een ander alternatief. De Sack ’n Sseat kinderstoel heeft een hoes die om de bovenkant van de stoel gaat. Dit maakt hem minder multifunctioneel dan de Minimonkey Minichair.
Een voordeel van de Sack ’n Seat is dan weer wel dat het bestaat uit een groot stuk stof. Hierdoor heb je het gevoel dat je kindje niet alleen goed vast zit maar ook lekker zit. De opvouwbare kinderstoel wordt geleverd in een handig meeneem zakje en is wasbaar. Je kunt de Sack n Seat gebruiken vanaf ongeveer 6 maanden tot 30 maanden, tot 20 kilo. Het gewicht van het tasje is 0,3 kilo. Bekijk de prijs en de verschillende modellen.
Review Totseat
De Totseat kinderstoel is een wat betreft uitstraling vergelijkbaar met de Sack ’n Seat alleen dan net wat luxer afgewerkt. Het is de duurste opvouwbare kinderstoel die wij bekeken hebben. Hij wordt geleverd in veel verschillende vrolijke motieven en in een handig meeneemzakje. De Totseat werkt met een hoes over de stoel en is dus niet bruikbaar op bijvoorbeeld een Tripp Trapp stoel.
De Totseat is geschikt voor kinderen van 8 maanden tot 30 maanden.De Totseat weegt 260 gram en is wasbaar. Bekijk de prijs via van de Sack en Seat via Bol.com
Review Dooky Travel Chair
De Dooky Travel Chair maakt net als de MiniMonkey Minichair gebruik van een gesp system. Het is niet de kleinst opvouwbare kinderstoel mede door de grote band. De Dooky Travel Chair is te gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelf rechtop kan zitten en van ongeveer 6 tot 36 maanden.
De stoel is gemakkelijk en stevig te bevestigen aan een gewone stoel door middel van een klittenband band en voor extra beveiliging maak je hem vast met een gesp. Eenmaal bevestigd is het eenvoudig om je kindje in de stoel te plaatsen. De Dooky Travel Chair maakt gebruik van een harnasgordel, twee riempjes over de heupjes en twee over de borst.
Wij merken dat hij niet op alle stoelen even gemakkelijk te bevestigen is. Stoelen met een deels open rug voelen minder veilig. Zeker als je kindje kan gaan staan geeft de Dooky Travel Chair in dat geval te veel ruimte, hoe strak we hem ook vast zetten. Persoonlijk vond ik de gespen erg stug open gaan. Vandaar dat wij de gespen ter hoogte van de heupjes vast laten. Dat vinden wij dan ook het grootse nadeel van de stoel. Daarentegen zit je kindje wel echt goed vast, zowel op de heupen als het boven lichaam. Bekijk hier de prijs via Bol.com
Gebruik je een opvouwbare kinderstoel en wat zijn jouw ervaringen?
Ik kende dit helemaal niet, wat een goeie tip! Het zorgt er alleen niet voor dat de kinderen hoger komen te zitten en dus goed aan tafel zit om te eten. Hebben ze hier last van gehad? Of heb je nog andere ‘kinderstoelen’ uitgetest? Twijfel om een verhoger aan te schaffen.
Nee daar hadden wij geen problemen mee maar in Azie waar we vooral op die leeftijd op reis waren zijn de tafels toch altijd al lager dan in Nederland.
Wauw, complimenten. Echt alles wat ik graag wil weten, vind ik op deze blog. Dankjewel. De minimonkey wordt hier ook aangeschaft. Door het lezen van deze blog krijg ik ook echt veel zin in Thailand en ben ik helemaal niet aan het stressen. Twijfel alleen nog of ik draagzak (Tula Coast) EN buggy meeneem of alleen draagzak. Maar wellicht lees ik je tips weer op een andere post.
Zijn één van deze drie opvouwbare stoelen ook geschikt voor bevestigen in het vliegtuig?
Hoor het graag 🙂
Nee dat zijn ze niet, maar check even bij reisartikelen de diverse opties die je daarvoor hebt.
Wij hebben een tuigje gebruikt, dus niet echt een zak. Het is zo’n tuigje waar je ook mee kan lopen, maar het lange koord kun je er af halen en dan klik je er 2 kleinere koordjes aan die om de rugleuning van de stoel kunnen. Is alleen niet geschikt voor hele kleine kindjes denk ik. Voor onze dreumes van 1,5 is t prima te doen!!
Goede! Die gaat zeker nog even op de lijst met ‘nog aan te schaffen’. Vooral dat vastzetten lijkt me een goed plan.