Home / Voorbereiding / Tips / Op deze vijf Europese eilanden schijnt de zon nog wel!

Op deze vijf Europese eilanden schijnt de zon nog wel!

Heb je ook last van een winterdip? December is altijd nog wel te doen met de kerstmarkten, te veel chocolade en de leuke lichtjes overal. Januari en februari vind ik altijd maar somber. De afgelopen jaren gingen we daarom elke keer in januari of februari op reis. Vorig jaar waren we nu bijna in Thailand en het jaar daarvoor in Colombia. Nu onze dochter leerplichtig is, is dit helaas niet meer mogelijk. Ik kijk dan ook al verlangend uit naar de voorjaarsvakantie, wanneer we weer naar Zuid-Europa kunnen gaan.

Benieuwd waar het de komende maanden nog wel een beetje zonnig is? En wat daar te doen is voor gezinnen?

La Palma

Wil je zon in de winter in Europa dan moet je op de Canarische Eilanden zijn. La Palma is ook een fijne bestemming voor natuurliefhebbers. Je kunt heel goed wandelen op La Palma. De eilanden op La Palma zijn zwart en dus wat minder geschikt voor een strandvakantie. De temperaturen rond de negentien graden zijn juist wel weer heel prettig voor een actieve vakantie. La Palma heeft een gezellige hoofdstad en een aantal leuke dorpjes waar je goed kunt eten. Hier vind je ook de meeste hotels of kies iets echt bijzonders en overnacht in een vuurtoren op La Palma.

Tenerife

Tenerife is een heel leuk eiland om te bezoeken met kinderen. Behalve de stranden heb je er ook veel natuur. Zoals de berg Teide (met de hoogste top van Spanje) waar je met een kabelbaan omhoog kunt. Neem wel warme kleding mee voor op de top. Ook mooi: de reuzenkliffenvan Acantilado de los Gigantes of een bezoek aan de botanische tuin. Tenerife heeft daarnaast ook diverse waterparken en dierentuinen. Je vindt er meer dan genoeg kindvriendelijke resorts, waaronder ook enkele met verwarmd zwembad. Meer tips lees je hier: 10 tips voor Tenerife met kinderen of lees het blog van Yvonne over de bezienswaardigheden op Tenerife.

Tenerife met kids

Madeira

Madeira wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. In de zomer wordt het niet te heet en in de winter blijft het rond de achttien graden. Madeira en de andere eilanden zijn heel geschikt voor wie op zoek is naar een rustige vakantiebestemming. Hier geen massatoerisme maar rust en natuur. Je kunt op dit eiland heel goed wandelen maar er zijn niet heel veel kinderactiviteiten. Dit maakt het eiland vooral heel geschikt met jonge kinderen die nog genoeg hebben aan een speeltuintje en lekker in de draagzak kunnen. Op Madeira kan je bijvoorbeeld een vakantiehuis huren of verblijven in een gezellige B&B.

Gran Canaria

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden waar juist wel heel veel kinderactiviteiten zijn. Fijn dus voor een vakantie met het gezin. Verwonder je in het aquarium van Las Palmas (El Poema del Mar): een splinternieuw aquarium dat in 2018 geopend is. Voor de vissenliefhebber is dit aquarium op de Canarische Eilanden een echte aanrader. Of ga naar Science Museum Las Palmas, een tof wetenschapsmuseum. Beide attracties zijn ook heel geschikt als je een minder zonnige dag treft.

Qua temperatuur is het in januari normaal gesproken rond de negentien graden. Je vindt op Gran Canaria veel grootschalige resorts. Liever wat meer rust? Kies dan voor een eigen vakantiehuis via TUI Villas. Meer tips in ons blog Gran Canaria met kinderen.

Aquarium La Palmas

Cyprus

Cyprus is iets koeler dan de andere bestemmingen met temperaturen rond de vijfien graden in januari. Al zijn er wel grote verschillen op het eiland. Aan de kust is het warmer en in het Troodos-gebergte kan zelfs sneeuw vallen. Voor een echte zonvakantie is Cyprus in deze periode van het jaar dus wat te koud, maar dat compenseert het dan weer met een grote hoeveelheid culturele attracties.

Onder andere de Egyptenaren, Perzen, Romeinen, Franken en Britten hebben hun sporen achtergelaten op Cyprus. Je vindt er daardoor bijvoorbeeld Griekse tempels, Romeinse theaters, kerken, kloosters, moskeeën en kastelen. Meer tips in onze blogs over Cyprus.

Agia Napa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top