Home / Inspiratie / Reisbloggen / Help, mijn mama is reisblogger

Help, mijn mama is reisblogger

“Ik vind Gezin op Reis niet leuk”, “Ik vind Gezin op Reis niet leuk”, ik ben 5 jaar en zing heel hard om mijn mama te irriteren. Mijn mama is reisblogger. Soms vind ik daar geen klap aan. Wat een verschrikkelijk leven heb ik toch. Laat ik jullie vertellen wat mijn mama mij allemaal laat doen.

Ik moet mensen een handje geven

Heel vaak zeggen mensen “hello, nice te meet you”, en dan zegt mijn mama “aankijken en handje geven”. Maar ik denk “wie ben jij, wildvreemde persoon?”. Dan vragen ze me van alles, maar ik ben vijf, ik kan toch helemaal geen Engels, behalve de kleuren en cijfers. Ik ben ook best een beetje verlegen en dus heb ik helemaal geen zin om iedereen maar handjes te geven. Liever verstop ik me of ren ik naar de speelhoek. Toch doe ik het meestal maar want anders zijn mijn papa en mama niet blij.

Hotels in Gdansk centrum
hotel bangkok

Ik moet heel veel hotelkamers bekijken waar we niet slapen

Ik ben gek op slapen in een hotelletje. Een leuk groot bed, samen op een kamer, een mooie badkamer. Springen op het bed en heel vaak krijg ik ook nog een knuffel of ander cadeautje. Maar soms willen die mensen dan ALLE kamers laten zien. Mama knikt dan heel geïnteresseerd en maakt wat foto’s. Ik snap echt niet waarom. Want wanneer ik denk laat ik even helpen door op het bed te springen of de wc te testen, dan roept ze heel hard “Nee alleen kijken”.

NH hotel familiekamer

Hotel Jen Puteri Harbour hello kitty roomIk moet lachen op de foto

Toen ik drie was, heb ik al een regel ingesteld “maximaal drie keer per dag poseren”. Ik heb ook echt oog voor foto’s dus meestal kies ik zelf mijn drie plekken. Zoals bij standbeelden van leuke dierenfiguren. Mama zeurt dan altijd dat die niet mee telt, maar natuurlijk wel. Een foto van mij bij een grappige prullenbak vind ik veel interessanter dan een foto met de skyline van een stad. En ik maak ook wel eens een uitzondering hoor, met Hello Kitty, Bollo de Beer of Juul & Julia wil ik wel honderd keer poseren.

Deze plekken heb ik zelf uitgekozen, dit is ook Maleisië. Niet alleen wat mama mooi vindt.
Landal Esonstad
Met Bollo poseer ik graag!

Volgens mij zijn de regels duidelijk, maar toch vraagt mijn mama me nog wel eens om te lachen op de foto. Vooral als ze samen met mij op de foto wil. Daar ben ik dus niet van gediend en daarom trek ik snel een gekke bek. Vooral als iemand anders de foto maakt, super grappig.

Jullie denken dat ik heel leuk lach op deze foto omdat we het zo gezellig hebben samen.
Maar eigenlijk lach ik heel hard omdat ik gekke bekken aan het trekken ben.

Ik wil ook heel graag mijn eigen camera. Dat lijkt me een veel beter idee. Dan maak ik wel de foto’s en dan kan mama poseren. Ik kan al best goed fotograferen hoor, deze foto’s heb ik bijvoorbeeld gemaakt.

Mama aan het werk, gemaakt door mij

Mama in de dierentuin gemaakt door mij

Ik ga alleen met mama weg en papa blijft thuis

Wat ik echt niet leuk vind van Gezinopreis zijn, is dat ik soms met mama weg ga en papa thuis blijft. We hebben het altijd super leuk samen maar ik mis papa dan wel. Als het voor een paar daagjes is dan vind ik het niet erg want als het leuk is gaat de tijd snel. Maar een week of, zoals begin dit jaar, drie weken is wel lang. Papa moet altijd werken. Van mij mag die daar wel mee stoppen maar volgens papa en mama kan dat niet want dan krijg ik geen speelgoed meer en moeten we verhuizen. Stom hoor..

Gamla Stan
Samen in Stockholm
krijtrotsen van Normandië
Maar met zijn drietjes vind ik toch het leukste.

Ik moet heel veel pretparken bekijken

Omdat ik Gezinopreis ben moet ik altijd heel veel dingen bekijken en bezoeken. Dan moet ik bepalen of het wel echt leuk is voor andere kindjes. Dus ga ik in de achtbaan bij de Julianatoren, doe ik de Muus de muis speurtocht in het Kleine Weeshuis, bouwde ik een toren in Legoland Malaysia, sliep ik in een Hello Kitty kamer en testte heel veel zwembaden.

Legoland Maleisië
mirabiliandia pretpark italie

Oeps eigenlijk is dit helemaal niet verschrikkelijk. Ik vind dit juist super leuk. Vooral als we een “kindjes dag” hebben en we gaan zwemmen en naar een kindermuseum gaan. Of ik een speurtocht mag doen of ergens met andere kindjes kan spelen. Want ik vind het heerlijk om leuke dingen te doen, nieuwe dingen te ontdekken en samen weg te zijn. Alle aandacht te krijgen van papa en mama en later ook nog een filmpje van mijzelf terug te kunnen kijken.

Ik help ook al echt want ik zeg mama vaak “luister ik heb een tip” en die schrijft ze dan op voor jullie. Ik ben er stiekem ook wel trots op dat ik dit mag doen want ik vertel graag aan mensen “wij zijn Gezinopreis”.

Later wil ik ook Gezinopreis worden als ik groot ben. Maar ik wil geen baby hoor want iemand heeft mij verteld dat dat pijn doet en er bloed komt. Bah, daar heb ik helemaal geen zin in. Volgens mama kan je alleen Gezinopreis zijn als je een kindje hebt, maar ik geloof er niks van..

Nou doei!

p.s. vond je dit blog leuk om te lezen, lees ook mijn twee andere blogs

Over de auteur

1 gedachte over “Help, mijn mama is reisblogger”

  1. Hahaha leuk om te lezen! Het lijkt mij ook leuk om een gezin op reis te zijn 😀 Marcel trekt doorgaans ook liever een gekke bek dan dat hij lief lacht op de foto, maar inderdaad, met Bollo poseren is geen probleem. Dat doet hij graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top