Home / Reisinformatie / Azie / Turkije / Istanbul met kinderen

Istanbul met kinderen

Istanbul is een hartstikke leuke bestemming voor een stedentrip. We brachten een week door in deze fascinerende stad. De ene dag bekeken we de toeristische hightlights, de dag erna slenterden we door het Aziatische gedeelte waar oude mannetjes verslingerd lijken te zijn aan een spelletje backgammon. We werden ’s ochtends wakker gezongen door de moskee en gingen slapen bij de knallen van het vuurwerk op de Bosporus.

Het is een stad die je één keer bezoekt, maar die daarna vraagt om een vervolg. Al jaren zeggen we tegen elkaar: “we moeten weer een keer terug naar Istanbul”. Toen we in het najaar naar Izmir gingen had het weinig gescheeld of we hadden er nog een dag of twee in Istanbul aan vastgeplakt ware het niet dat we niet uitkwamen met onze vakantiedagen. Naast de plekken die we al kenden van ons bezoek in 2005 vonden we ook nog veel leuks om te doen in Istanbul met kinderen.

Istanbul

Bezienswaardigheden Istanbul

Als ik aan Istanbul denk, komen als eerste de Aya Sofia en de Blauwe Moskee in gedachten. De eerste was toen deze gebouwd werd in 536 een kerk, later werd het een moskee en nu is het een museum. De Blauwe Moskee (Blue Mosque) die er recht tegenover staat is nog steeds een plek van gebed. De vele muurschilderingen en lampen gaan zeker indruk maken op je kinderen.

Istanboel-met-kind
istanboel-met-kinderen

Een andere leuke bezienswaardigheid is de Basilica Cisterne. In dit ondergrondse waterreservoir kan je mooi de ego testen. Eén van de pilaren staat op zijn kop.

Natuurlijk mag je ook het Topaki paleis niet missen. Prinsen en prinsessen doen het bij onze kleine dame altijd goed dus bij het huis van een sultan kan je vast een mooi verhaal maken.

istanbul-met-kinderen

Tips voor Istanbul met kinderen

Een ding wat je wel in de gaten moet houden wanneer je een korte vakantie naar Istanbul boekt is dat de entree voor deze grote bezienswaardigheden behoorlijk kan aantikken. Gelukkig zijn er ook in het oude gedeelte van de stad genoeg gratis dingen te doen. Er zijn diverse moskeeën met een grote tuin en tijdens ons bezoek hebben we ons enorm vermaakt door een uurtje te voetballen met de verschillende kinderen die bij de Süleymaniye moskee kwamen spelen.

IUstanbul

In de Instanbul zijn veel parken en speeltuinen. Zo kan je in het Bebek park uitkijken over de Bosporus terwijl je kind zich vermaakt op de speeltoestellen.

Van een wereldstad als Istanbul kan je natuurlijk ook een aantal kindvriendelijke grote attracties verwachten. Zo is er in Istanbul een vestiging van Sea Life voor de liefhebber van aquaria. Ook een leuke tip Miniaturk, een soort Turkse versie van Madurodam.

Heb jij met of zonder kinderen Istanbul wel eens bezocht?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top