Home / Voorbereiding / Overnachten / Zo vind je een kindvriendelijk hotel (of guesthouse, bungalow etc)

Zo vind je een kindvriendelijk hotel (of guesthouse, bungalow etc)

Het juiste hotel of guesthouse maakt een enorm verschil voor je vakantie. Maar hoe vind je dat kindvriendelijke hotel op reis, dat ene plekje waar jij en je kinderen je zich helemaal thuis voelen? Natuurlijk kan je in Europa blijven en naar een vakantiepark voor kinderen gaan, compleet met tropisch zwemparadijs. Wanneer je echter net zoals wij liever naar de echte tropen gaat, dan kan het best lastig zijn om die perfecte plek te vinden. Wij hebben een aantal manieren die ons helpen om dat doel te bereiken.

slapen in een boomhut, alleen met oudere kinderen.
Slapen in een boomhut, alleen geschikt met oudere kinderen.

Boek een georganiseerde reis speciaal voor kids

De makkelijkste optie is natuurlijk om een georganiseerde reis te boeken bij een van de organisaties die zich richt op reizen met kinderen. Dan hebben ze al het werk al voor je gedaan.

Zwembad op zicht en hoorafstand je bungalow ideaal!
Zwembad op zicht- en hoorafstand van je bungalow is ideaal!

 

Lees reisverhalen van andere ouders

Reisverhalen van andere reizende gezinnen zijn een goede plek om te beginnen in de zoektocht naar een kindvriendelijk hotel. Als je een reisverhaal leest, heb je al een idee met wat voor een type mensen je mee te maken hebt en hoe oud hun kinderen zijn. Jammer genoeg weet je alleen niet of ze hetzelfde budget hebt als jij. Komt je iets leuks tegen, schrijf het ook direct op want anders ben je op reis en weet je niet meer waar je nou precies had gelezen over een fijn plekje. Jammer genoeg is deze optie heel tijdsintensief.

Speeltuin bij ons hotel in Vietnam
Speeltuin bij ons hotel in Vietnam

Praat met reizigers onderweg

Wanneer je andere reizende gezinnen op reis tegenkomt, dan is het heel gewoon om even een snel praatje te maken. Wat is het mooi he? Leuk he, dat onze kids zo heerlijk samen spelen? En hoe lang zijn jullie nog onderweg? Vergeet niet te vragen naar plekken waar ze geweest zijn en jullie nog naar toe gaan. Op deze manier hebben wij de beste tips gekregen. Zeker in landen waar je op de bonnefooi reist en (goedkope) guesthouses niet online vindbaar zijn.

Een heerlijke grote veilige speel veranda.
Een heerlijke grote en veilige speelveranda.

Online boeken

Soms boeken we van te voren een hotel vaak online. Check hier hotels je familiekamer. Je kunt hier niet altijd uithalen of een hotel wel of niet kindvriendelijk is. Of de kindvriendelijke hotels bevinden zich niet in onze prijsklasse. Er zijn wel andere dingen waar je op kan letten. Hoe groot zijn de kamers? Een grote kamer betekent meer ruimte voor je kindje om te spelen en minder kans op geluidsoverlast. Is er een lift, is er airco of een zwembad als dat belangrijk voor je is. Wij kijken vooral naar dingen zoals een gezamenlijke keuken of huiskamer en of er een tuin of balkon aanwezig is. Dit betekent namelijk dat als onze dochter slaapt we zelf ook nog ergens fijn kunnen zitten.

Een grote hotelkamer met voldoende ruimte voor babybed.
Een grote hotelkamer met voldoende ruimte voor babybed.

Websites met heel veel hotel tips

Weer je het helemaal niet meer dan zijn er gelukkig ook nog een aantal website die kindvriendelijke hotels laten zien. In Nederland is dit bijvoorbeeld de hotelpagina van de site ‘Verre Reizen met Kinderen’. Maar je hebt ook Engelstalige sites zoals Ciao Bambino die een hotelpagina hebben. Ook wij hebben een aantal van onze tips gedeeld om kindvriendelijk te overnachten.

 Heb jij zelf een tip voor een leuk hotel? Laat het ons weten. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top