Home / Reisinformatie / Europa / Albanie / Interview met Natasja: Reis door Albanië met een Lada Niva

Interview met Natasja: Reis door Albanië met een Lada Niva

In deze interviewrubriek gezinnen die een bijzondere reis hebben gemaakt. Ver weg of dichterbij als het maar niet standaard is. Dit gezin sprak ik al eens eerder over hun Lapland reis en ook deze zomer deden ze weer iets heel bijzonders.  

Albanië en dat met een Lada Niva?

Wij zijn Rene, Natasja, Merel en Boaz. Op een zondagavond zaten we 3 op reis te kijken waarin een roadtrip door de Balkan werd uitgezonden. Hierdoor werd onze aandacht getrokken. Omdat onze wens is om voor de leerplicht nog wat langer op reis te gaan besloten we dat dit een test kon zijn om te reizen met weinig bagage, niet alle luxe en rondtrekken.    

In eerste instantie wilden we naar Montenegro, maar daar wilde ze ons geen Lada Niva 4×4 verhuren. Na enig speurwerk vonden we via Drive Albania een Lada Niva. In Albanië dus! De auto had geen kinderzitjes maar die zijn door het bedrijf speciaal aangeschaft.

Tip: Ook naar Albanië, check ook deze rondreis Albanië door Yvonne

Ze vroegen wel of we het zeker wisten omdat het geen ruime auto’s zijn voor bagage. Voor ons geen probleem, we rijden zelf ook een Lada 4×4 vandaar dat we er iets meer moeite voor hebben gedaan om iets anders te huren dan een standaard auto. Er heen rijden met onze eigen auto was voor ons geen optie, je vliegt er voor relatief weinig geld heen en het is toch nog een eind rijden.  

Is dat wel veilig?

Op de keuze van transport na kregen we niet veel reacties op onze reis, eerder opgetrokken wenkbrauwen als we vertelde dat we naar Albanië gingen. Meest gestelde vraag was: is dat wel veilig? Het antwoord is ja!  

Albanië is echt een aanrader!

De binnenlanden zijn echt fantastisch mooi.  We hebben gekozen voor Zuid-Albanië. We rijden via Linn, Erseke, Gjirokaster, Himare, Berat en als afsluiting Tirana. Dit lijkt een klein rondje en dat is het ook. Maar over 150 km kun je met gemak 3 tot 4 uur doen.

Je stopt nog eens onderweg, dus dit was een prima afstand voor ons. Bijkomend voordeel; met een 4 x 4 kun je ook nog eens door een riviertje rijden of wegen die niet zijn geasfalteerd, handig voor als je wilt afsnijden.   Ieder plaatsje heeft zijn eigen charme en verhaal, plus Albanië heeft een interessante geschieden. Deze is ook best heftig, het land werd ook het Noord-Korea van Europa genoemd omdat het afgesloten is geweest!

Kindvriendelijkheid van Albanië?

Albaniers zijn gek op kinderen maar wat betreft stoeltjes, babybedjes en wandelpaden moet ik de lezer teleurstellen. Maar we hadden het bekende Deryan tentje bij ons waar Boaz, die 1 jaar is, heerlijk in heeft geslapen Merel sliep gewoon in een normaal bed.  De drager bood ook uitkomst! Soms hadden we enkel een kamer met 4 bedden en dat was best leuk.

Fijne accommodatie

In Linn sliepen we bij Rosa B&B alleen te boeken via mail of Facebook. Wat een fijn ontvangst je voelde je er meteen thuis en we vonden het ook erg jammer dat we weer weg gingen.

Wij gaan zeker terug

We keren zeker nog een keer terug naar Albanië als onze jongste ouder is. Met Drive Albania willen we dan een echte offroad tour doen! Ik kan andere ouders alleen maar aanraden ook te gaan en Albanië te ervaren. Let wel op, op veel plaatsen is pinnen bijvoorbeeld niet mogelijk dus voldoende euro’s en plaatselijke munt op zak is geen overbodige luxe.  

Lees ook onze andere blogs over Albanië, bijvoorbeeld een interview van nog een gezin op reis door Albanië, of over Sarenda aan de kust.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top