Home / Reisinformatie / Azie / Indonesie / 7 redenen waarom Kuta met kinderen best oké is

7 redenen waarom Kuta met kinderen best oké is

Ik weet dat Kuta in Bali een slechte reputatie heeft. Het is volgens veel mensen niet “echt Bali”, te druk, te toeristisch en er zijn te veel Australische toeristen. Ja, dat klopt absoluut, maar als ik het vergelijk met Bali 2007 vond ik heel veel plekken op Bali, zoals Ubud, in 2022 ook geen “echt Bali” meer. Het is gewoon een echt toeristisch eiland en alleen in het noorden is het nog rustiger.

Dus ik dacht, laat ik voor de verandering eens een keer wat positiefs vertellen over Kuta op Bali. Want wanneer je naar Bali gaat, is een paar dagen in Kuta met kinderen helemaal niet zo slecht. Ik geef je zeven redenen waarom je je echt niet hoeft te schamen voor een paar dagen in Kuta.

Kuta bali

Waarom Kuta met kinderen best oké is

Super dicht bij het vliegveld

Kuta is niet voor niks al heel lang een super populaire strandbestemming op Bali. Deze stranden werden als eerste ontwikkeld, juist omdat ze zo dichtbij het vliegveld van Bali liggen. Vanaf het vliegveld ben je met tien tot vijftien minuten bij je hotel in Kuta of het net daarboven gelegen Legian. Ideaal na of voor een lange vlucht.

Kuta bali

Je kunt naar Waterbom Bali

Het grootste en leukste waterpark van Bali vind je in Kuta. Heel veel kinderen, zeker die wel houden van wat adrenaline, worden hartstikke blij van een dagje Waterbom Bali. Ook mijn dochter vond het hier geweldig. Ze kreeg geen genoeg van de snelle glijbanen en van de relaxte lazy river.

Tip! Ben je nu of binnen 3 maanden in Bali, check hier de acties van Klook. Hier zijn altijd kaartjes te koop met korting voor veel verschillende kindvriendelijk attracties in Bali, waaronder ook Waterbom Bali.

bali met kinderen waterpark

Nog even inkopen doen in de shopping mall

Ben je op Bali en heb je toch nog even wat spullen nodig? Van hardloopschoenen tot kleding, of juist lenzen, persoonlijk verzorging of medicijnen? Spullen voor je baby nodig op Bali? Op veel plekken op het eiland is het toch best lastig om echt goed te shoppen. Tenminste, als je geen souvenirs wil kopen en geen toeristische kleding, maar producten die je hier in Nederland ook in een shopping mall tegenkomt.

Shopping mall kuta

In Kuta zit een grote shopping mall genaamd Beachwalk met winkels van bekende merken zoals H&M, Mango en Victoria’s Secret. Dus mocht je nog wat nodig hebben of misschien langere tijd op reis zijn en toe aan een nieuwe outfit, dan is dit een goede plek om te winkelen.

Shopping mall kuta

Lekker surfen

De stranden en de zee zijn langs de hele kuststrook niet super bijzonder en dankzij de vaak hoge golven minder geschikt om te zwemmen.

Wat je hier dan wel doet? Surfen en genieten van de prachtige zonsondergang. Je hoeft dit niet vooraf te regelen. Je kunt gewoon het strand op lopen en er een surfboard huren of een lesje boeken. Onze dochter vond dit hartstikke leuk om te doen.

Bali met kinderen surfen

Al tijdens de eerste les lukt het om te gaan staan en mocht ze verder de zee in. Een les hier kost ook niks. Wij betaalden voor een les 200.000 IDR, omgerekend zo’n 13 euro. Het is hard werken voor de jongens, zeker als ze kinderen les geven. Die hoeven nog niet zelf naar de golven te peddelen, maar worden geduwd.

Bali met kinderen surfen

Goedkope massages

Kuta is niet erg charmant. Weg van het strand bestaat Kuta uit smalle straatjes, de zogenaamde poppies, die vol zitten met minimarktjes, tattooshops, winkels en spa’s. Dat laatste vonden we dan weer helemaal niet erg. Want een goedkope massage, pedicure of manicure is alleen maar fijn. Wel even opletten. Zitten de dames voor de winkel in gewone kleding en spreken ze je aan? Goed! Of spreken ze alleen mannen aan en zitten ze met hoge hakken, een heel kort topje en strak in de make-up voor hun zaak? Bij die laatste hoef je echt niet naar binnen te gaan.

Kuta

Die zonsondergang is fabuleus

Mijn favoriete moment van de dag in Kuta was zeker weten het uur voor zonsondergang. Het strand komt dan echt tot leven. Zoek een lekker plekje, bestel een koude Bintang of een verse kokosnoot en genieten maar. Die zonsondergang hier is fabuleus.

Bali met kinderen surfen

De accommodaties zijn echt goedkoop en kindvriendelijk

Tenslotte is er nog een voordeel aan het feit dat Kuta gewoon niet zo hip is als andere plekken op Bali. De prijzen voor kindvriendelijk accommodaties liggen een stuk lager dan in bijvoorbeeld Sanur of Canggu. Ga je naar Kuta met kinderen, dan zul je merken dat je hier voor een paar tientjes echt een heel prima hotel krijgt met een zwembad.

Bali Adi Dharma

Wij verbleven bijvoorbeeld in het Adi Dharma hotel. Het ontbijt is niets bijzonders, maar we hebben wel een heel prima hotelkamer met een mooi zwembad. Ook is er een mooie groene tuin en vriendelijk personeel. Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van het Adi Dharma hotel.

Bali Adi Dharma

Toch liever ergens anders naartoe op reis? Ook dat snap ik. Lees hier al onze tips voor Bali met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top