Home / Nederland / Drenthe / Landal Drentse Lagune, luxe huisjes aan een zwemmeer
Landal Drentse Lagune

Landal Drentse Lagune, luxe huisjes aan een zwemmeer

Landal Drentse Lagune is een nieuw vakantiepark in Drenthe. Centraal gelegen in de buurt van Westerbork en aan een zwemmeer. Het is een Landal Park waar luxe voorop staat, maar waar zeker ook aan de doelgroep gezinnen gedacht is. Zo vind je er kinderbungalows en faciliteiten zoals een zwemplas en een indoor zwembad.

De eerste huisjes van Landal Drentse Lagune worden sinds eind 2022 verhuurd. Voordat alle faciliteiten klaar zijn, zoals het receptiegebouw met restaurant en het gebouw met indoor zwembad, moet je echter wel aan eind 2024 denken. Toen ik het park bezocht, werd er nog volop gebouwd. Het deel dat al klaar en open was, gaf wel een mooi idee van de sfeer die je hier kunt verwachten.

Bekijk hier direct de verschillende huisjes van Landal Drentse Lagune.

Landal Drenste Lagune Review

Van kinderbungalow tot wellness huisje

De vakantiehuizen op Landal Drenste Lagune zijn echt top als je graag in alle luxe overnacht. Het nieuwe park krijgt 114 vakantiehuisjes. Wat me opviel, is dat alle woningen ook echt een luxe uitstraling hebben. Bij Landal tref je gelukkig nog echt huizen aan en geen veredelde chalets, zoals bij sommige van de andere vakantiepark aanbieders. Het zijn bakstenen woningen met een dak van riet of juiste moderne, meer geblokte gebouwen met zink bekleed. Het geeft afwisseling zonder druk te worden.

landal drentse Lagune

Ook fijn is dat de woningen niet te dicht op elkaar staan. Uiteraard moet de begroeiing nog volwassenen worden, maar ook nu hebben de woningen al privacy. Dat komt mede doordat veel van de woningen aan het zwemmeer liggen en een eigen strandje hebben.

Landal Drentse Lagune

Er zijn op Landal Drentse Lagune vakantiewoningen voor 4 tot 24 personen. Dus ook met een groep kun je hier terecht. Je kunt kiezen voor een comfort, luxe en extra luxe variant. Ik bekeek de extra luxe woning voor 6 personen. Heel fijn hier is dat je op de begane grond een slaapkamer met ensuite badkamer hebt. Boven zijn er dan nog twee slaapkamers en een tweede badkamer. Dus je kunt ook opa en oma meenemen naar dit huisje!

Landal Drentse Lagune

De badkamer boven heeft een houten sauna. Niet zo’n los houten huisje wat we wel vaker hebben gezien in bungalowparken, maar een mooie lichte ruimte met glazen deur. Er is ook een sunshower, waar je dus niet alleen onder kunt douchen, maar ook even bij kunt bruinen.

Landal Drentse Lagune

Beneden is er veel ruimte en vind je een fijne eettafel en grote hoekbank. Je loopt zo naar buiten naar het water en het strand. Op de overdekte veranda met loungeset kun je ook bij wat minder mooi weer nog heerlijk buiten zitten. De Kamado barbecue nodigt uit om ook hier te eten. Toch zou ik zelf net wat eerder kiezen voor zo’n gave wellness woning. Het is vergelijkbaar wat betreft inrichting, maar dan met een hottub en een sauna aan het water. In enkele woningen zijn huisdieren welkom.

Landal Drentse Lagune

Toen onze dochter nog jonger was, hadden we natuurlijk gekozen voor een kinderbungalow. Helemaal leuk met speelgoed, een krijtbord en een speelkleed. Ook is in deze woningen vrijwel alles aanwezig wat je maar nodig kunt hebben met een jong kindje, zoals een aankleedkussen, toiletverkleiner, kinderstoel en babybadje.

Landal Drentse Lagune

De kinderbungalows op Landal Drentse Lagune liggen niet aan het water en hebben een hekje om de tuin. Wel zo veilig met jonge kinderen. Al moet ik wel zeggen dat je met een peuter misschien beter een ander Landal park in Drenthe kunt kiezen. De Lagune en alle wateractiviteiten zijn toch wel het hoogtepunt van dit park.

Landal Drente Lagune zwembad en zwemplas

Op dit moment heeft Landal Drenste Lagune een mooie zwemplas met strandjes. Op de plas kan je ook lekker suppen of varen met een kano. Er komt op Landal Drentse Lagune ook een binnenzwembad.

Landal Drente Lagune indoor speeltuin

Er komt op Landal Drentse Lagune ook een indoor speeltuin. Toen we het park bezochten voor de review van Landal Drentse Laguna was deze nog niet geopend.

Andere faciliteiten Landal Drente Lagune

Andere faciliteiten die je kunt verwachten op Landal Drentse Lagune zijn fietsverhuur, een goed restaurant en een beach bar aan het water.

Bekijk de prijs en beschikbaarheid van Landal Drentse Lagune en check welke faciliteiten al beschikbaar zijn.

Wat is er te doen in de omgeving van Landal Drentse Lagune?

Ben je benieuwd wat er te doen is in de omgeving van Landal Drenste Lagune? Voormalig concentratiekamp Westerbork ligt vlakbij en is boeiend om te bezoeken met wat oudere kinderen. Verder kun je hier ook mooi wandelen, zo kun je het het Melkwegpad lopen met kinderen.

Zoo Bizar

Je kunt makkelijk een uitstapje maken naar monumentendorp Orvelte. In het dorp zijn ook genoeg activiteiten, zoals een kinderwandeling en de Bizar Zoo, de kleinste dierentuin van Nederland. Meer tips? Lees ook onze blog over Drenthe met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top