Home / Nederland / Friesland / Landal Vitamaris, ideaal voor je verblijf op Schiermonnikoog

Landal Vitamaris, ideaal voor je verblijf op Schiermonnikoog

Wil je een weekendje of een weekje naar Schiermonnikoog met kinderen? In dit blog deel ik onze ervaringen bij Landal Vitamaris. Wat mij betreft is dit een ideale uitvalsbasis voor een verblijf op het Waddeneiland. Landal Vitamaris heeft namelijk diverse faciliteiten, zoals een overdekt zwembad, die je bij andere accommodaties op het eiland (bijna) niet vindt.

Landal Vitamaris ligt aan de rand van het enige dorp op het eiland en dan ook op loopafstand van bijvoorbeeld de VVV en de hoofdstraat met de meeste terrasjes. Toch zit je ook echt in de natuur. Vanaf ons balkon keken we uit op de buitenspeeltuin van Landal Vitamaris en het daarachter gelegen duingebied. In de ochtend zien we hier fazanten rondscharrelen en als we even later buiten lopen, schiet een haas weg. De volgende ochtend komt er ook nog een konijn langs gehupt. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Landal vitamaris

Landal Vitamaris

Appartementen Landal Vitamaris

Op Landal Vitamaris vind je geen huisjes zoals op de meeste andere Landal vakantieparken, maar een gebouw met appartementen. De kleinste appartementen zijn voor 2 personen, terwijl de grootste appartementen plaats hebben voor 8 personen. Je hebt dan drie slaapkamers en een bedbank in de woonkamer.

Landal vitamaris appartement

Wij verbleven zelf in een appartement voor 4-6 personen. Oftewel, een appartement met twee slaapkamers. Ik zou zelf niet zo snel kiezen voor een bedbank in de woonkamer, omdat we het juist fijn vinden die woonkamer te hebben als onze dochter slaapt. Wij verbleven in een comfort appartement en vonden deze al heel erg ruim. Er zijn ook nog luxe appartementen bij Landal Vitamaris. Die zijn nog ruimer van opzet en hebben naast wat luxer meubilair ook een was/droog combinatie. Daarnaast hebben ze een massagedouche en een bubbelbad. Zeker wanneer je een week gaat of slecht weer hebt, is dat natuurlijk wel heel erg lekker.

Landal vitamaris appartement

Voor ons weekend waren we echt helemaal happy met ons comfort appartement bij Landal Vitamaris. “Hey er is ook een trap”, roept onze dochter al blij. Dat klopt. Beneden hebben we de woonkamer met keuken, de badkamer en toilet. Boven zijn de twee slaapkamers. Eentje met een tweepersoonsbed, de andere met twee eenpersoonsbedden. Er is voldoende kastruime op beide slaapkamers. De keuken is ook helemaal compleet met alles wat we nodig hebben om zelf te koken, niet dat we dat gedaan hebben. De badkamer is met alle witte tegels niet zo sfeervol, maar wel gewoon schoon en netjes.

Op beide verdiepingen hadden we ook nog een balkon. Het lijkt me heerlijk om in de zomer hier uit de wind en in de zon te zitten.

Landal vitamaris appartement

Zwembad Landal Vitamaris

Het zwembad van Landal Vitamaris is wat mij betreft een hele goede reden om juist voor Landal te kiezen wanneer je naar Schiermonnikoog gaat. Er is wel een openbaar zwembad op het eiland, maar dit is een openluchtzwembad. Verder is er natuurlijk nog de zee en een zwemplas. Als je niet met supermooi en warm weer op het eiland bent, is dit dus de enige plek om te zwemmen.

Zwembad Landal Vitamaris

Het zwembad bij Landal Vitamaris is niet heel erg groot, maar dat maakt de meeste kinderen toch niet zoveel uit. Wij gingen twee keer zwemmen, een keer na de lunch en de andere dag in de ochtend. Tijdstippen waarop het toch nooit zo druk is. Naast het zwembad is er ook nog een klein peuterbadje.

Zwembad Landal Vitamaris

In de kelder van het zwembad is een wellness area met een sauna, infraroodsauna, stoomkamer en voetenbad. Ook zijn er douches om daarna te douchen. Kinderen zijn hier ook welkom, maar wel onder begeleiding van hun ouders. Het bordje bij de deur gaf aan dat het de bedoeling is dat je in de sauna geen badkleding draagt. In de praktijk deden wij en andere gezinnen dit wel. Ik kan me voorstellen dat wanneer je hier in de avond komt en er alleen volwassenen zijn, dat het dan anders is.

Zwembad Landal Vitamaris

Landal Vitamaris recreatieruimte

Een ander pluspunt aan Landal Vitamaris vonden wij de woonkamer. Tenminste, zo noemde onze dochter het, hoewel de officiële naam de recreatieruimte is. Een grote ruimte bij de receptie met allemaal lekkere zitjes. Voor volwassenen is er een leestafel met tijdschriften.

Voor de kinderen is er een hele grote speelhoek. De kleintjes kunnen zich vermaken met blokken en een keukentje. Er staan ook een aantal spelletjes zodat je met je gezin een gezelschapsspel kunt doen. Een fijne plek om te zitten buiten je eigen appartement om. Ook leuk voor kinderen die hier zeker andere kindjes vinden om mee te spelen.

 Landal Vitamaris recreatieruimte
 Landal Vitamaris recreatieruimte

Landal Vitamaris speeltuin

De buitenspeeltuin van Landal Vitamaris ligt achter het pand naast de fietsenhokken. Het is een prima, niet al te grote speeltuin met een trampoline, glijbaan en schommels. Een leuke veilige plek waar je kinderen rustig kunnen spelen.

Landal Vitamaris speeltuin

Overige faciliteiten Landal Vitamaris

Landal Vitamaris heeft niet dezelfde hoeveelheid faciliteiten als op sommige andere Landal parken. Dat is ook logisch, want je loopt immers zo het dorp in naar de supermarkt. Een parkwinkel is dan ook niet nodig. Wel kun je gebruik maken van de ontbijtservice.

 Landal Vitamaris

Zijn je kids enorme Bollo fans, dan moeten ze het hier helaas zonder doen. Tijdens de schoolvakanties worden er in samenwerking met recreatieteam Lytje Willem extra activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Je kunt bij Landal Vitamaris (kinder)fietsen huren. Ze hebben ook bolderwagens te huur. Als je echt wat van het eiland wil zien, is een fiets absoluut aan te raden.

Benieuwd wat er dan allemaal te doen is op Schiermonnikoog? Lees mijn uitgebreide blog over Schiermonnikoog met kinderen of check hier direct de beschikbaarheid van Landal Vitamaris.

 Landal Vitamaris recreatieruimte

Ons verblijf bij Landal Vitamaris was een samenwerking met Landal. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top