Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Vakantiepark Alfsee Duitsland, rustig gelegen en enorm veel te beleven

Vakantiepark Alfsee Duitsland, rustig gelegen en enorm veel te beleven

Vakantiepark Alfsee Duitsland heeft alles wat je maar kan wensen voor een leuk weekend weg, vlak over de grens of voor een langere vakantie.

Ferien- und Erholungspark Alfsee, mooi gelegen net over de grens

We vertrokken vrijdagmiddag laat na het werk en toch waren we ruim voor de zon onder ging al op de plek van bestemming. Vakantiepark Alfsee ligt op ongeveer 30 minuten rijden boven de stad Osnabrück, ongeveer een uur vanaf de Nederlandse grens bij Hengelo. Toch voelt het alsof je veel verder weg bent.

Alfsee duitsland

We rijden door een glooiend landschap met veel bossen. Het vakantiepark ligt aan de rand van de natuurgebied TERRA.vita, onderdeel van de UNESCO geoparken.

De Alfsee is een ondiep langwerpig meer, door mensen gemaakt. Het is bedoeld om overstromingen van de rivier de Hase tegen te gaan. In de ochtend kan je er heerlijk in alle rust hardlopen, vissen of de hond uitlaten. Later op de dag is er meer recreatie.

Eenmaal ingecheckt lopen we snel een rondje over het vakantiepark Alfsee. Dochterlief spot natuurlijk meteen de speeltuin gelegen aan het meer waar je kan waterskiën. Een heerlijk plekje en de stress van de voorgaande week zakt langzaam weg. Eigenlijk zou één van onze bloggers naar deze bestemming gaan maar door ziekte kon ze niet, halsoverkop gooide ik alles om en kon gelukkig nog een vriendin charteren om mee te gaan.

Alfsee duitsland

Alfsee duitslandHotel, camping en vakantiehuizen bij Alfsee Duitsland

Wat fijn is aan de Ferien- und Erholungspark Alfsee is dat er acommodatie beschikbaar is voor elk type reiziger en in verschillende budgetten.

Wij verbleven in een ruime familiekamer in het Alfsee hotel. Deze kamer had naast een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed ook nog ruimte genoeg voor een extra vierde bijzetbed. De kamer had meer dan voldoende kastruimte en was lekker licht. Ook de ruime en frisse badkamer maakte dit echt een prima familiekamer. Het hotel is bovendien centraal gelegen op het vakantiepark, direct naast de speeltuin, waterskibaan en het supermarktje. In het restaurant wordt in de ochtend een uitgebreid en vers ontbijtbuffet geserveerd.

Bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid van het Ringhotel Alfsee Piazza.

hotel alfsee
hotel alfsee

Verblijf je liever met je gezin in een vakantiehuis? Ook dat kan: er zijn zowel vakantiewoningen, vakantiehuisjes als appartementen te huur. Wat ik leuk vind is dat de vakantiewoningen een eigen stijl hebben. Er is ook de camping Alfsee waar je met eigen tent kunt staan. Deze camping krijgt een dikke 8 op zoover. Wij waren er in het voorseizoen en vonden het zowel in het hotel waar we sliepen als op het kampeergedeelte in de avond rustig. Diverse vakantiegangers merken echter op dat het op het campingterrein zelf in de zomer wel lawaaierigkan zijn. Wil je wel dat campinggevoel maar meer gemak huur dan een volledig ingerichte caravan.

Voor all mogelijkheden bekijk de website van Ferien- und Erholungspark Alfsee

vakantiepark alfsee
vakantiepark alfsee
vakantiepark alfsee

Waterskiën, karten of het doolhof? Beleef Alfsee Duitsland

Er is zoveel te doen op en rondom de Alfsee dat het lastig kiezen is. Zeker als je bedenkt dat ook de stad Osnabrück (met dierentuin Osnabrück) en het omliggende Osnabrücker Land nog veel te bieden hebben voor gezinnen. Ook rij je binnen veertig minuten naar Tecklenburg en het Teutoburgerwald.

Veel van deze activiteiten worden apart uitgebaat maar als gast van vakantiepark en camping Alfsee krijg je wel korting.

Waterskiën aan de Alfsee

De meest opvallende activiteit is zonder twijfel de waterskibaan. Daar denk je toch niet direct aan bij een weekendje in Duitsland. Kinderen kunnen meedoen op het moment dat ze goed kunnen zwemmen. De jongste kindjes aan wie les wordt gegeven en waar ook materiaal en wetsuits voor aanwezig is vijf jaar. Maar dat zijn wel de uitzonderingen: vanaf een jaar of zeven is gebruikelijker.

Alfsee waterski
Alfsee waterski
Alfsee waterski

Ook ons wordt een wetsuit en ski’s aangemeten en we krijgen een korte maar duidelijke instructie. Waterskiën is nog niet zo makkelijk als het lijkt, eerst de balans houden als je met kracht wordt weggetrokken en daarna gaan staan. Ik blijk geen natuurtalent te zijn en na de toeschouwers aan de kant voldoende vermaak geboden te hebben ga ik lekker kijken.

Andere beginners zetten door en je ziet ze keer op keer beter worden. Voor de echte toppers is er nog een tweede baan beschikbaar met meer schansen en stuntmogelijkheden. Naast de waterski zit een gezellige beachbar vanaf waar je lekker kunt kijken naar alle activiteiten. Even verderop is er een zwemgedeelte voor de kleintjes. Het is nog net wat te koud om echt te zwemmen maar in het ondiepe water is het heerlijk spelen.

Alfsee waterski

Wil je een keer waterskiën dan is dit wel een hele fijne plek om het te leren vergeleken met de zee. Het is ondiep, het water is zoet en dankzij het wetsuit en lifevest blijf je drijven en zwem je makkelijk naar de kant. Bovendien is er constant iemand aanwezig die je tips geeft en helpt je techniek te verbeteren. Meer informatie op Strandarena Alfsee.

Karten en  Linderautoland Alfsee

Bij de Alfsee ligt ook een mooie ruim opgezette kartbaan in de openlucht. Erg leuk natuurlijk voor oudere kinderen.

Karten en kinder Autoland Alfsee

Voor de kleintjes is er het nabijgelegen Kinderautoland. Onze kleuter komt er achter dat autorijden helemaal nog niet zo makkelijk is. Ze wil ook gelijk met een vrachtwagen beginnen. Wanneer ze van de baan afrijdt wordt er ingegrepen en dus krijgen we een mooie gele jeep mee waar ook mama in past. Rustig leg ik haar uit hoe ze het beste kan sturen. In opperste concentratie kan ze daarna toch nog helemaal zelf rijden. Een rondje op het parcours kost een paar euro en is echt heel erg leuk voor kleine kinderen. Gaat het eenmaal goed dan kan je zelf vanaf het terrasje toekijken.

Karten en kinder Autoland Alfsee
Karten en kinder Autoland Alfsee
Karten en kinder Autoland Alfsee

Binnenspeeltuin Bullermeck Fun Center

Mocht je nou toch de pech hebben een regenachtige dag te treffen dan is er zelf nog een grote binnenspeeltuin. Het “krijspaleis”, love it or hate it. Vervelen hoeft in ieder geval zeker niet in het Bullermeck funcenter

Bullermeck Fun Center
Bullermeck Fun Center
Bullermeck Fun Center

Paardrijden, het labyrinth of  naar de sauna

Een weekend is niet voldoende tijd om aan alles mee te doen. Rondom de Alfsee zijn nog meer kindvriendelijke activiteiten. Er is een buitenspeelpark met trampolines en een labyrinth. Je kunt midgetgolfen en er is een manege. De nieuwste toevoeging op Ferienpark Alfsee is de sauna. Een goede aanvulling voor wie na alle fysieke activiteiten lekker tot rust wil komen.

Kortom, een vakantiepark in een hele fijne omgeving waar vervelen echt geen optie is. Meer tips? Check ook deze andere vakantieparken net over de grens in Duitsland.

alfsee sauna

Ben je op zoek naar andere recreatie waterplassen in de omgeving? Neem dan eens een kijkje in onze blog Dümmer see en vakantiepark Marissa en ontdek wat er allemaal te doen is rondom dit grote meer.

Wij bezochten de regio Osnabrückerland in samenwerking met Geheim over de grens. Op deze site kan je nog meer leuke dingen vinden om te doen in Duitsland. Een deel van de activiteiten bezochten we op eigen gelegenheid. Zoals je van ons gewend bent gaan we alleen samenwerkingen aan die ons volledige vrijheid geven om te schrijven wat we willen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top