Home / Reisinformatie / Afrika / Egypte / Zwemmen met uitzicht op de piramides bij Le Méridien Pyramids Hotel & Spa

Zwemmen met uitzicht op de piramides bij Le Méridien Pyramids Hotel & Spa

Zwemmen met uitzicht op de piramides? Wie wil dat nou niet? Het kan bij het Le Méridien Pyramids Hotel & Spa in Caïro. Een prettig, comfortabel vijfsterrenhotel dat toch heel betaalbaar is. Doordat het aantal toeristen in Egypte de laatste jaren laag is, hebben ook goede hotels hun prijzen flink verlaagd en krijg je veel waar voor je geld.

Le meridien Pyramids Cairo

Kindvriendelijk hotel in Caïro: Le Méridien Pyramids Hotel & Spa

Het zwembad en het uitzicht op de piramides

Het zwembad met uitzicht op de piramides maakt dit hotel in Caïro echt bijzonder. Het is een groot rondlopend bad met in het midden een restaurant en in een hoek een bar waar je naar toe kunt zwemmen. Het zwembad is verdeeld in meerdere gedeeltes door middel van drijflijnen. Er zijn namelijk 5 verschillende dieptes, van 80 cm voor de kleintjes tot 213 cm voor de echte zwemmers. Bij het ondiepste gedeelte was, toen wij er waren, altijd een badmeester aanwezig. Ook bij de andere gedeeltes waren meestal badmeesters op hun post. Al moet je natuurlijk altijd zelf op je kinderen letten, ook wanneer je bij een kindvriendelijk hotel verblijft.

Le meridien Pyramids Cairo
Le meridien Pyramids Cairo

Er zijn meer dan voldoende ligstoelen met keuze in de zon of in de schaduw. Je kunt ter plekke handdoeken krijgen voor aan het zwembad.

Daarnaast heeft dit kindvriendelijk hotel in Caïro nog een tweede zwembad van 140 cm diep. De speciale feature hier zijn ligstoelen die in het water liggen. Perfect voor als je wel bruin wilt worden maar ook de verkoeling van het water wil hebben. Dit zwembad heeft ook een kleine waterval.

Het zwembad was in augustus zeker niet koud. Onze dochter die normaal snel staat te bibberen was er nu uren aan het spelen. In de winter en in het voorjaar kan het zwembad verwarmd worden. Vanaf het zwembad heb je ook uitzicht op de piramides, wat het zwemmen wel een extra dimensie geeft.

Le meridien Pyramids Cairo

Er lopen obers rond die je wat te drinken of een shisha waterpijp kunnen brengen. Het gaat hier allemaal heel relaxed, en niet zoals op sommige andere plekken in Egypte waar je continu gevraagd wordt of je nog iets wilt bestellen.

Le Méridien Pyramids Hotel is al wat ouder en op sommige plekken kun je dat wel merken. Rondom het zwembad zijn er bijvoorbeeld wat tegels aan vernieuwing toe. Wij vonden het niet storend, vooral omdat het overal wel schoon is.

Le meridien Pyramids Cairo

Kamers Le Méridien Pyramids Hotel & Spa

Er zijn verschillende type kamers. Wij kozen voor een met “Pyramid View” en balkon. Hoe gaaf om gewoon vanuit je hotelkamerraam een wereldwonder te zien liggen. We hadden een tweepersoonskamer maar voor onze dochter werd er een bed bijgeplaatst. Er zijn ook kamers beschikbaar met een tussendeur voor grotere gezinnen.

Le meridien Pyramids Cairo

We hadden een lichte kamer op de zesde verdieping, die echt lekker rustig en stil was. De inrichting is een combinatie van beige tinten en donker hout. De kamer had meer dan voldoende opslagruimte en een bureautje en plek om zelf koffie en thee te maken. De bedden hadden een goed matras, een fijn dekbed en twee dikke kussens. De badkamer is compleet met bad, wastafel en toilet.

Een minpuntje is de wifi. Die werkt in de lobby en aan het zwembad namelijk prima, maar op onze kamer op de 6e verdieping niet altijd. Er werden gasten-enquêtes uitgevoerd en toen wij dit noemden, gaf de enquêteur aan dat hier aan gewerkt wordt.

Le meridien Pyramids Cairo

Er zijn verschillende type kamers en er zijn ook pakketten te boeken. Ik zou je aanraden te kiezen voor ontbijt en diner als je toch van plan bent hier te eten. Een totaal overzicht van alle opties krijg je via de website van Marriott hotels. Een aantal kamers zijn ook te boeken via booking.com en we vonden de prijzen voor alleen een kamer met ontbijt hier lager liggen dan via de eigen website. Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid.

Eten en drinken bij Le Méridien Pyramids Hotel & Spa

Prijzen voor eten en drinken in het hotel zijn voor Egyptische standaarden hoog. Zo betaal je voor een cola bijna drie euro en voor een mineraalwater ruim twee euro. In de omgeving zijn weinig restaurants, hoewel er wel een leuk plekje net buiten de poort te vinden is met speeltuintje en er hier ook een Egyptisch fastfood restaurantje zit. Ben je van plan in het hotel te eten, dan is het slim om van te voren een kamer incl. ontbijt en diner te boeken.

Le meridien Pyramids Cairo
Le meridien Pyramids Cairo
Le meridien Pyramids Cairo

Diner opties zijn uitstekend er is een goed buffet. Als hoogtepunt voor onze dochter was er pasta die ter plekke voor je gekookt werd met een zelf samen te stellen saus. Heerlijk: alleen maar tomaat en kaas. Daarna rende ze naar het enorme toetjesbuffet om een chocoladetaartje te halen en daarna was ze helemaal gelukkig en vol. Bij het buffet kun je ook kiezen voor gerechten uit de lokale keuken of de Aziatische keuken. Daarnaast zijn er een aantal a la carte restaurants, waaronder een mediterraans restaurant, Libanees restaurant, fastfood bij het zwembad en onze favoriet (vanwege de gave uitstraling) het in 2019 geopende Japanse restaurant.

Ook voor het ontbijt is er een uitgebreid buffet. Omdat er ook tourgroepen in het hotel komen die al vroeg doorreizen kun je in de zomer al vanaf 4:00 ontbijten. Dat was ons wat te vroeg, maar het was wel ideaal dat we al vroeg konden ontbijten om zo naar de piramides te kunnen gaan wanneer het nog relatief koel was.

Le meridien Pyramids Cairo

Combineer dit hotel met een bezoek aan de piramides

Deze piramides gaan in de zomer al om 7:00 uur open. Het hotel is echt op loopafstand van de piramides van Gizeh. Op de heenweg namen we wel een Uber omdat we niet precies de route wisten. Die route bleek echter heel makkelijk te zijn: het hotel uitlopen naar links, de eerste grote straat links en dan doorlopen tot je vanzelf aan de rechterkant de omhooggaande weg naar de piramides ziet. Op de terugweg liepen we in 10 minuten weer naar ons hotel.

Tegen die tijd waren we behoorlijk verhit en gaar van een halve dag in de brandende zon. Heerlijk om daarna snel bij ons hotel te kunnen zijn en de rest van de dag door te brengen aan het zwembad of een bezoekje te brengen aan de spa.

Le meridien Pyramids Cairo

Spa en Wellness Le Méridien Pyramids

Le Méridien heeft ook een goede spa met een aantal vrij toegankelijke faciliteiten waar je badkleding draagt en een aantal behandelingen die je kunt boeken. Ik koos zelf voor een discovery massage van 50 minuten. Dit is een combinatie van een hot stone massage en een olie massage. Deze werd gegeven door een kundige Thaise dame. Heerlijk ontspannen aan het einde van een vakantie met veel lopen.

Le meridien Pyramids Cairo

Ons verblijf in dit hotel was een samenwerking; de meeste maaltijden en spa bezoek waren op eigen initiatief en kosten. Zoals je van ons gewend bent gaan we alleen samenwerkingen aan met volledige vrijheid om onze eigen mening te delen. Lees ook onze andere blogs over Egypte met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top