Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / Canada / Parc Oméga in Canada, dit park moet je zien!

Parc Oméga in Canada, dit park moet je zien!

Een wildpark met dieren die je normaal in de groene uitgestrekte bossen van Québec kunt vinden. Het voordeel is dat je hier geen dagen hoeft rond te rijden om juist die ene beer, wasbeer of eland te zien. Hier kan je gewoon in 1 uur en 30 minuten je lijstje met dieren afvinken.

Wat te doen in Parc Oméga in Canada

We hadden helaas te weinig tijd om het park in zijn geheel te bezoeken. Als je het aan ons vraagt een gemiste kans. Maar wil je alleen de dieren spotten, is het park goed te doen in ongeveer 2 uur. Je hebt dan alleen geen/weinig tijd om te wandelen en een show te bezoeken.

Eenmaal bij het park aangekomen blijf je in de auto zitten, je betaalt bij de kassa en krijgt een plattegrond mee die je een goed overzicht geeft van het park. Vrijwel direct word je ontvangen door heel veel elanden. Het raampje gaat op een klein kiertje en al kwijlend schieten ze met hun kop de auto in, omdat ze weten dat ze wat te eten krijgen. Toch wel een beetje eng als je kleine worteltjes in je handen hebt, dus een tip: ‘Koop grote wortelen’! Maar wat een belevenis! Loïs keek haar ogen uit. Langzaam rij je o.a. langs de wilde beren, buffels, rendieren en de zwarte wolven.

Je hebt de mogelijkheid om worteltjes te kopen in The Park House. Echter kregen wij van een familielid de tip om een zak wortelen te kopen in een plaatselijke supermarkt. Je kan hierdoor weer wat geld besparen.

Het park bestaat uit een autoroute en verschillende zones waar je kunt wandelen.

Zone 2 – The Park house

Zone 2 bevindt zich vlak na de ingang van het park. Je vindt hier ‘The Park House’. Je kunt hier genieten van een mooi panoramisch uitzicht over Bird Lake, je kunt er een hapje eten en zijn er souvenirs en worteltjes te koop.

Zone 4 – First Nations trail

Op deze trail kun je een totempaal zien die staat voor de 10 Indiaanse volken in Québec en je hebt hier mooie picknick plaatsen dichtbij het water. Op deze trail kunnen ook gewoon wilde herten lopen die niet verlegen zijn en graag een stukje wortel zouden vinden.

Zone 11 – Colonization trail

Halverwege de autoroute kom je aan in zone 11. In zone 11 moet je echt even de auto parkeren. Als je tijd genoeg hebt, is het aan te raden om het wandelpad te nemen. Je zult dan langs een boerderij lopen en zal je onderweg geconstrueerde tipi’s van Indianen en een handelspost van Nieuw Frankrijk zien. Heb je geen zin om het stuk te lopen of lukt dit om welke reden dan ook niet, dan zijn er golfkarretjes te huur. Wij hebben ons laten vertellen dat je in de winter op deze wandelroute langs een oude suiker hut kunt gaan. Hier verkopen ze ‘maple’ producten, zoals de befaamde esdoornstroop. Dat is echt héél lekker!

Verder kunnen de kinderen in Zone 11 spelen in een speeltuintje, zijn er meerdere wc’s en voldoende picknicktafels aanwezig, is er een lokale shop waar je kunst en souvenirs kunt kopen en zijn er, op loopafstand, verscheidene shows te bezoeken. Wij hebben mogen zien hoe de wolven werden gevoerd en hoe groot de arend van dichtbij is.

Openingstijden en prijzen

Het park is het hele jaar geopend. De openingstijden en prijzen verschillen wel per seizoen Kijk hier voor de actuele openingstijden en prijzen. Het park geeft aan dat je in het zomerseizoen beter vóór 11.00 uur of na 14.00 uur kunt gaan. Tussen deze tijd kan het erg druk zijn.

Bereikbaarheid van het park en reizen naar Canada

Wij bezochten het park onderweg naar Québec. We vertrokken vanuit Ottawa om vervolgens zo’n 55 minuten te rijden naar het park. Het park was echter een tussenstop, want wij wilden die avond aankomen in Québec. Vanuit het park is Québec nog zo’n 3,5 uur rijden. Dat was nog best een stuk, daarom konden wij niet al te veel tijd doorbrengen in het park. Voor het exacte adres van Parc Oméga kijk dan hier.

Reis je naar dit deel van Canada dan is het makkelijkste om te vliegen op Toronto of op Quebec. Naar beide steden gaan rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam. Vergeet niet om je ESTA aan te vragen voordat je naar Canada gaat. Een online visumbureau kan je hierbij helpen.

Overnachten in Parc Oméga

Blijf je liever een nachtje slapen? Geen probleem! Het park kun je namelijk ook bezoeken in combinatie met een overnachting. Je kunt vijf soorten accommodaties boeken, van een tipi tot een cabin. Deze accommodaties verschillen in prijzen en zijn niet het hele jaar door te boeken. De prijzen beginnen vanaf 100 dollar per nacht op basis van 2 personen. Overigens overnachten kinderen tot 5 jaar gratis! Er zijn ook diverse goedkopere maar goed hotels rondom Parc Omega.

Lees ook onze andere blogs over Canada.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top