Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / Canada / Afwisselend Canada, plezier voor hele gezin

Afwisselend Canada, plezier voor hele gezin

Canada wordt ook wel het land van de duizenden meren genoemd. Is een reis door Canada met kinderen dan wel afwisselend?  Nou en of! Natuurlijk zijn er de eindeloze bossen, bergen en meren, maar Canada is zoveel meer dan dat. Ga op zoek naar walvissen en spot beren op een stoere speedboot. Verblijf als een cowboy op de prairie of ga per kano kamperen midden in de wildernis. Canada is een stoere outdoor bestemming  voor de echte natuurliefhebber. De reisspecialisten van Canada kids, allemaal zelf reizende ouders, hebben de pareltjes voor je op een rij gezet. Zo kun je diverse bouwstenen met elkaar combineren en een mooie gezinsrondreis maken.

#1 Metropool Vancouver

Vancouver is het bruisende hart van West-Canada en is meestal ook het startpunt van je reis door West-Canada. Het Stanley park is een stukje natuur midden in de stad en voelt als Central Park in het klein. Verken dit stadspark op een oer-Hollandse manier, fietsend langs totempalen, speelplaatsen en strandjes.

#2 Walvissen en beren spotten

Voor liefhebbers om beren en walvissen te spotten is Vancouver Island ‘theplacetobe’. Een eiland bijna zo groot als Nederland waar mysterieuze bossen grenzen aan de Stille Oceaan.
Hier spot je bultrugwalvissen en grijze walvissen maar ook beren kun je hier in hun natuurlijke leefomgeving van dichtbij zien. Met een warm pak aan vaar je op een zodiac door de fjorden en vertelt een gids je alles over deze dieren. Onze kinderen vonden de zodiac heel stoer!

#3 Kajakken aan de fjordenkust

Canada lijkt haast wel gemaakt om in een kajak te stappen. Onze favoriete plek was de Sunshine Coast. Nog niet zo druk bezocht als Vancouver Island kun je hier op en top genieten van de rust. Je ontdekt verlaten baaien per kajak en gaat met je snorkel op zoek naar kleurrijke zeesterren.
Slaap een nacht in een tent tussen de fjorden. Zeehonden komen nieuwsgierig een kijkje nemen en  ’s avonds is het nog lang gezellig rondom het kampvuur. Dat kan ook als je Canada buiten de zomervakantie bezoekt.

#4 Verblijf op een ranch

Altijd al eens een cowboy willen zijn? Verblijf dan op een paardenranch midden op de Canadese prairie. Trek de cowboyboots maar uit de kast en maak een stoere paardrijtocht over het Canadese platteland. Kleine kinderen maken een rit op een pony. ’s Avonds eet je sappige steak in de saloon en rooster je marshmallows boven het kampvuur.

#5 Vlotvaren in de Rockies

Knalblauwe meren, donkergroene naaldbossen en besneeuwde bergtoppen, dit is het Canada zoals je het van de plaatjes kent. Op een vlot peddel je rustig op een bergrivier. Voor de kids al heel spannend en voor de ouders relaxed genieten van het mooie uitzicht. Via één van ‘s werelds mooiste routes, de Icefields Parkway, rij je naar Canada’s blauwste meren zoals Lake Peyto en Lake Morraine. Sta op eeuwenoude gletsjers en speur onderweg naar elanden en beren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top