Hotspot: Peam Krasop Mangrove bossen

1

De mangrovebossen van Koh Kong zijn geen bekende attractie van Cambodja. Ben je in de buurt, dan is een bezoekje een aanrader. Je hebt hier een makkelijk te bezoeken stukje natuurgebied en fotogenieke krabben. Je kunt over een houten pad over de mangrove lopen en hebt zo een heel apart kijkje in dit natuurfenomeen.

Mangrove

Op dit moment is Koh Kong voor veel reizigers alleen een plek om een van bus te wisselen of noodgedwongen een nachtje te slapen wanneer je op weg bent vanuit Phnom Penh of de Cambodjaanse kust naar Trat, Ko Chang of Bangkok in Thailand. De regio is echter in opkomst en er zijn diverse interessante initiatieven voor ecotoerisme. Ook de eilanden voor de kust worden langzaam ontwikkeld voor toerisme. De mangrovebossen zijn het makkelijkst te bezoeken van alle attracties, zelfs als je weinig tijd hebt. Elke tuk-tuk driver uit Koh Kong kan je er naar toe brengen. Wij betaalden 10 dollar inclusief wachttijd. Entree voor het park en de boardwalk is 5000riel. Je kunt ook een boot huren voor een langere of kortere tocht door de mangrove vanaf 5 dollar.

Peam Krasop Mangrove bossen

De Peam Krasop mangrovebossen zijn erg belangrijk voor Cambodja, ze beschermen de kust tegen een tsunami. In de mangroven leven veel diersoorten zoals krokodillen en zelfs de hele zeldzame Irrawady-dolfijn. Je moet wel veel geluk hebben om die te zien. Je hebt meer kans om veel vogels te zien en eventueel apen.

De boardwalk bestaat uit een houten pad op palen welke je meeneemt over de mangrove wortels heen. Als je snel doorloopt lijkt alles op elkaar maar wanneer je rustig de tijd neemt ontdek je van alles. Tussen de wortels zijn kleine plassen met water. Er zijn ook heel veel krabbetjes en kreeftjes, sommige met de meest aparte felle kleuren. We zagen twee krabbetjes in gevecht met elkaar, het is dan misschien geen boksen maar de schijnbewegingen en aanvallen zijn zeker zo indrukwekkend. Je komt ook regelmatig over kleinere watertjes waar het vele licht en de zon een groot contrast vormen met de stukken die je door de bossen loopt.

Peam Krasop Mangrove bossen

Richting het einde van de boardwalk kom je een restaurant tegen. Hier zijn in gedeeltes van de mangroven allemaal huisjes gebouwd. Cambodjanen komen hier bij elkaar om samen te picknicken. Wij vonden dit wel een beetje vreemd en rustverstorend in de Peam Krasop mangrovebossen maar dit schijnt wel te helpen om het natuurgebied ook bij lokale mensen populair te maken. Je kunt hier vis en kreeft krijgen die net vers gevangen is.

Peam Krasop Mangrove bossen

Na het restaurant is er nog een lange oversteek over het water voordat je bij een uitkijktoren komt. Deze uitkijktoren geeft je weer een heel ander beeld over de Peam Krasop Mangrove bossen. Je ziet nu goed hoe ver de bossen zich uitstreken en de diverse waterwegen die er tussendoor lopen. Vanaf hier kan je ervoor kiezen om dezelfde route weer terug te lopen of een boot te huren. Er zijn vaste prijzen opgesteld voor een boot die je terug brengt naar de parkeerplaats en voor langere boottochten door de mangroves heen.

Peam Krasop Mangrove bossen

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

1 reactie

  1. Wat leuk om hier wat meer over te lezen.. Wijzelf zijn vorig jaar in Koh Kong geweest, maar dom genoeg zijn we niet naar de mangrovebossen geweest. Heel dom zelfs nu ik dit zo zie 🙁 Wel een aantal watervallen bezocht.. ook geweldig! Sowieso een super mooie plek waar ik graag nog eens naartoe ga..

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.