Home / Reisinformatie / Azie / Cambodja / Koh Kong, bezoek het Peam Krasaop National park

Koh Kong, bezoek het Peam Krasaop National park

Koh Kong is een stadje in Cambodja vlakbij de grens met Thailand. Wij vonden het een goede plek om een nachtje te stoppen en een dag door te brengen op onze rondreis door Thailand en Cambodja.

Wat te doen in Koh Kong?

Koh Kong zelf is niet het meest gezellige stadje. Net als veel plaatsen in de buurt van een grensovergang zijn er veel bars en restaurantjes.

Op dit moment is Koh Kong voor veel reizigers alleen een plek om een van bus te wisselen of noodgedwongen een nachtje te slapen wanneer je op weg bent vanuit Phnom Penh of de Cambodjaanse kust naar Trat, Ko Chang of Bangkok in Thailand. De regio is echter in opkomst en er zijn diverse interessante initiatieven voor ecotoerisme.

Ook de eilanden voor de kust worden langzaam ontwikkeld voor toerisme. Je moet dus iets meer moeite doen om de bezienswaardigheden van Koh Kong te bezoeken maar daarvoor krijg je wel een stukje Cambodja te zien dat nog niet aangetast is door massa toerisme.

Koh Kong Cambodja

Peam Krasaop National park

De mangrovebossen van Koh Kong zijn geen bekende attractie van Cambodja. Ben je in de buurt, dan is een bezoekje een aanrader. Je hebt hier een makkelijk te bezoeken stukje natuurgebied en fotogenieke krabben. Je kunt over een houten pad over de mangrove lopen en hebt zo een heel apart kijkje in dit natuurfenomeen.

Peam Krasaop National park

De mangrovebossen zijn het makkelijkst te bezoeken van alle attracties, zelfs als je weinig tijd hebt. Elke tuk-tuk driver uit Koh Kong kan je er naar toe brengen. Wij betaalden 10 dollar inclusief wachttijd. Entree voor het park en de boardwalk is 5000riel. Je kunt ook een boot huren voor een langere of kortere tocht door de mangrove vanaf 5 dollar.

Peam Krasaop National park

De Peam Krasaop mangrovebossen zijn erg belangrijk voor Cambodja, ze beschermen de kust tegen een tsunami. In de mangroven leven veel diersoorten zoals krokodillen en zelfs de hele zeldzame Irrawady-dolfijn. Je moet wel veel geluk hebben om die te zien. Je hebt meer kans om veel vogels te zien en eventueel apen.

De boardwalk bestaat uit een houten pad op palen welke je meeneemt over de mangrove wortels heen. Als je snel doorloopt lijkt alles op elkaar maar wanneer je rustig de tijd neemt ontdek je van alles. Tussen de wortels zijn kleine plassen met water. Er zijn ook heel veel krabbetjes en kreeftjes, sommige met de meest aparte felle kleuren. We zagen twee krabbetjes in gevecht met elkaar, het is dan misschien geen boksen maar de schijnbewegingen en aanvallen zijn zeker zo indrukwekkend. Je komt ook regelmatig over kleinere watertjes waar het vele licht en de zon een groot contrast vormen met de stukken die je door de bossen loopt.

Peam Krasaop National park

Richting het einde van de boardwalk kom je een restaurant tegen. Hier zijn in gedeeltes van de mangroven allemaal huisjes gebouwd. Cambodjanen komen hier bij elkaar om samen te picknicken. Wij vonden dit wel een beetje vreemd en rustverstorend in de Peam Krasaop mangrovebossen maar dit schijnt wel te helpen om het natuurgebied ook bij lokale mensen populair te maken. Je kunt hier vis en kreeft krijgen die net vers gevangen is.

Peam Krasaop National park

Na het restaurant is er nog een lange oversteek over het water voordat je bij een uitkijktoren komt. Deze uitkijktoren geeft je weer een heel ander beeld over de Peam Krasaop Mangrove bossen. Je ziet nu goed hoe ver de bossen zich uitstreken en de diverse waterwegen die er tussendoor lopen. Vanaf hier kan je ervoor kiezen om dezelfde route weer terug te lopen of een boot te huren. Er zijn vaste prijzen opgesteld voor een boot die je terug brengt naar de parkeerplaats en voor langere boottochten door de mangroves heen.

Peam Krasaop National park

Hike in het Cardamom gebergte

Het Cardamom gebergte is een onbekend stukje natuur in Cambodja. Diverse touroperators in Koh Kong bieden dagtochten aan. Er zijn verschillende opties ook afhankelijk van hoe lang je wil lopen.

Er zijn ook opties om het Caramon gebergte te ontdekken die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen vanaf een jaar of zes. Die bestaan uit een schilderachtige rivierreis. Daarna een wandeling van ongeveer een half uur naar een uitkijkpunt waar je kunt pauzeren. Nog een stukje verder brengt het pad je naar een waterval waar je kunt zwemmen. Ook hier krijg je ruim de tijd voordat om te ontspannen voor je begint aan de terug tocht van ongeveer anderhalf uur.

Koh Kong Cambodja

Koh kong eiland

Een dagje chillen, snorkelen en zwemmen op een paradijselijk eiland. Maak dan een uitstapje naar Koh Kong eiland. Niet te verwarren met Koh Rong eiland voor de kust van Sihanoukville. Het eiland Koh Kong heeft een handjevol hotels dus mocht je verliefd worden op de paradijselijke stranden kan je ook blijven slapen. De meeste tours die worden aangeboden stoppen een paar uur op het strand en zijn inclusief een lunch.

Hotels in Koh Kong

Botum Sakor National Park

Het Botum Sakor National Park ligt ten zuiden van Koh Kong. Dit park is wel wat verder weg. Er worden wel tours aangeboden maar het is lastiger om je aan te sluiten bij een groep. Het is handiger als je zelf al met vier personen bent of wat andere reizigers enthousiast kunt maken.

Het gebied bestaat zowel uit regenwoud, mangroven en stranden. Er wonen veel bedreigde dierensoorten zoals de wilde Aziatische olifant, Indochinese tijger, nevelpanter en de Maleisische beer. Slechts een deel van het gebied is toegankelijk voor publiek. Check ook altijd even de laatste informatie ter plekke. In het verleden zijn er aanvaringen geweest tussen Khmer die in het gebied wonen en overheidstroepen die verantwoordelijk zijn voor relocatie projecten.

Koh Kong Cambodja

Hotels in Koh Kong

Zoek je een (kindvriendelijke) accommodatie in Koh Kong, Cambodja? Het aantal keuze opties in Koh Rong zelf is beperkt. Als je gewoon een simpel hotelletje wil in het centrum van Koh Rong in de buurt van de bus dan is Rene’s Pasta Bar & Guesthouse een goede optie.

Hotels in Koh Kong

Buiten het stadje zelf zijn betere opties met bijvoorbeeld een zwembad en andere extra’s. Zo zaten we zelf in een resort buiten het stadje. Het is hier heerlijk rustig en vanuit het zwembad heb je uitzicht op de omliggende bergen en vallei.

Hotels in Koh Kong

Een van de betere opties is bijvoorbeeld het Thansur Tatai Eco Resort. Een unieke locatie met drijvende huizen op het water. Bekijk hier meer reviews en informatie over het Thansur Tatai Eco Resort

Wij bezochten Koh Kong in 2014, dit blog is in 2020 aangepast met lezerstips. Heb je ook een tip laat het ons weten. Lees ook onze andere blogs over Cambodja met kinderen.

1 gedachte over “Koh Kong, bezoek het Peam Krasaop National park”

  1. Wat leuk om hier wat meer over te lezen.. Wijzelf zijn vorig jaar in Koh Kong geweest, maar dom genoeg zijn we niet naar de mangrovebossen geweest. Heel dom zelfs nu ik dit zo zie 🙁 Wel een aantal watervallen bezocht.. ook geweldig! Sowieso een super mooie plek waar ik graag nog eens naartoe ga..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top