12 uur in Trat Thailand

2

Trat, Thailand. Ben je  op vakantie in Thailand met kinderen of aan het backpacken door de regio, dan kun je bijna niet om Trat heen. Iedereen die met het openbaar vervoer reist en onderweg is van of naar Ko Chang of via de kustroute naar Cambodja gaat, moet hier van transport wisselen. Trat is een klein plaatsje met een typische Thaise uitstraling. Oud en nieuw door elkaar, kinderen op de fiets en vriendelijke lokale bewoners.  We hebben een aantal dingen voor je verzameld om te doen mocht je een aantal uur in de stad moeten doorbrengen. De bezienswaardigheden van Trat in 12 uur!

trat thailand

We bezochten Trat al eerder in 2006 maar konden ons er weinig van herinneren. We hebben hier één  nacht geslapen in een luxe hotel met TV omdat het de dag was van Nederland-Portugal op het WK. We hadden de wekker gezet om 3:00u ‘s nachts en hebben toen de dramatische wedstrijd gekeken waarbij er maar liefst 4 rode kaarten en 16 gele kaarten werden uitgedeeld. De volgende ochtend pakten we de boot naar Ko Chang. Dit jaar kreeg Trat een nieuwe kans. We kwamen in de loop van de dag aan vanuit Cambodja aan en besloten niet direct door te reizen naar Bangkok. Wat kan je doen met 12 uur in Trat?

Tempels & Park

De meeste tempels en pagodes in Trat staan bij elkaar in een park. Een bijzonder bouwwerk is de uivormige wat. De gouden deuren blinken je tegemoet wanneer de zon erop valt. Aan het begin van het park staat een grote heilige boom die echt enorm dik is. Er is ook een school voor monniken aan het begin van het park en we zagen dan ook heel wat monniken rondlopen. Er zijn in Trat nog enkele andere tempels zoals één in de Chinese stijl die je ziet in Vietnam.

Nightmarket

De nightmarket is Tat’s enige claim to fame. Wanneer je een avond in Trat bent, moet je hier zeker een kijkje nemen. Eerlijk gezegd vonden we de eetopties  nogal tegen vallen. Er was ook geen plekje om lekker te zitten. Leuk om te kijken dus minder geschikt als je honger hebt.

Museum & park

In Trat is ook een klein museum, het Trat History museum. Deze zit in een mooi oud houten gebouw waar vroeger het gemeentehuis zat. Teksten zijn in het Engels en Thais. Tegenover het museum is een modern park. Hier komen jonge Thai bij elkaar om te rollerskaten, hardlopen en voetballen. Ben je in Trat met kinderen dan is dit de plek om speelmaatjes te vinden.

trat thailand

Excentriek overnachten & eten

Wij sliepen in Trat in de Artist Place, een excentriek maar comfortabel guesthouse. Ze hebben een apart restaurant en dan verderop aan dezelfde straat aan een binnentuintje een aantal kamers. De kamers zijn vol met leuke details zoals badeendjes en hebben prima bedden, airco en een hele fijne douche.  Zelfs als je hier niet slaapt, moet je zeker een keer eten in het restaurant. Een beetje kunst, veel kitsch en lekker eten. Je kunt er ook boeken kopen en een fiets lenen.

Bekijk hier diverse mooie en goedkope hotels in Trat

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.