Home / Reisinformatie / Azie / Thailand / Wat te doen in Trat Thailand, als je hier een nachtje blijft

Wat te doen in Trat Thailand, als je hier een nachtje blijft

Trat, Thailand. Ben je  op vakantie in Thailand met kinderen of aan het backpacken door de regio, dan kun je bijna niet om Trat heen. Iedereen die met het openbaar vervoer reist en onderweg is van of naar Ko Chang, Koh Mak of Koh Kood of via de kustroute naar Cambodja gaat, moet hier van transport wisselen.

Trat is een klein plaatsje met een typische Thaise uitstraling. Oud en nieuw door elkaar, kinderen op de fiets en vriendelijke lokale bewoners. We hebben een aantal dingen voor je verzameld om te doen mocht je een aantal uur in de stad moeten doorbrengen. De bezienswaardigheden van Trat in 12 uur!

Trat nightmarket

We bezochten Trat al eerder in 2006 maar konden ons er weinig van herinneren. We hebben hier één  nacht geslapen in een luxe hotel met TV omdat het de dag was van Nederland-Portugal op het WK. We hadden de wekker gezet om 3:00u ’s nachts en hebben toen de dramatische wedstrijd gekeken waarbij er maar liefst 4 rode kaarten en 16 gele kaarten werden uitgedeeld. De volgende ochtend pakten we de boot naar Ko Chang. Dit jaar kreeg Trat een nieuwe kans. We kwamen in de loop van de dag aan vanuit Cambodja aan en besloten niet direct door te reizen naar Bangkok. Wat kan je doen met 12 uur in Trat?

Trat tempels

Wat te doen in Trat Thailand

Tempels & Park Trat

De meeste tempels en pagodes in Trat staan bij elkaar in een park. Een bijzonder bouwwerk is de uivormige wat, Wat Phai Lom. De gouden deuren blinken je tegemoet wanneer de zon erop valt. Aan het begin van het park staat een grote heilige boom die echt enorm dik is. Er is ook een school voor monniken aan het begin van het park en we zagen dan ook heel wat monniken rondlopen. Er zijn in Trat nog enkele andere tempels zoals één in de Chinese stijl die je ziet in Vietnam.

Trat tempels

Nightmarket Trat

De nightmarket is Tat’s enige claim to fame. Wanneer je een avond in Trat bent, moet je hier zeker een kijkje nemen. Eerlijk gezegd vonden we de eetopties  nogal tegen vallen. Er was ook geen plekje om lekker te zitten. Leuk om te kijken dus minder geschikt als je honger hebt.

Trat nightmarket
Trat nightmarket

Museum & park

In Trat is ook een klein museum, het Trat History museum. Deze zit in een mooi oud houten gebouw waar vroeger het gemeentehuis zat. Teksten zijn in het Engels en Thais. Tegenover het museum is een modern park. Hier komen jonge Thai bij elkaar om te rollerskaten, hardlopen en voetballen. Ben je in Trat met kinderen dan is dit de plek om speelmaatjes te vinden.

Trat bezienswaardigheden plein

Excentriek overnachten & eten

Wij sliepen in Trat in de Artist Place, een excentriek maar comfortabel guesthouse. Ze hebben een apart restaurant en dan verderop aan dezelfde straat aan een binnen tuintje een aantal kamers. De kamers zijn vol met leuke details zoals badeendjes en hebben prima bedden, airco en een hele fijne douche. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

 Zelfs als je hier niet slaapt, moet je zeker een keer eten in het restaurant. Een beetje kunst, veel kitsch en lekker eten. Je kunt er ook boeken kopen en een fiets lenen. Bekijk hier diverse andere mooie en goedkope hotels in Trat

Trat hotel
Trat hotel

Vanuit Trat naar Koh Chang, Koh Kood of Koh Mak

Vanuit Trat naar een van de eilanden voor de kust. Het is heel makkelijk om een in Trat een bootticket te boeken naar Koh Chang of naar de kleinere eilanden Koh Mak of Koh Kood. Je hotel kan je hier meestal ook wel bij helpen. Ook tussen de eilanden gaan boten dus het is ook mogelijk om te eilandhoppen. Ga je naar de kleinere eilanden zorg dat je eventuele baby benodigdheden meeneemt uit Trat want op de eilanden is dit lastig te vinden. Ook moet je even goed pinnen aangezien op beide eilanden geen ATM aanwezig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top