Phnom Penh met kinderen : 5 attracties

6

Wat te doen in Phnom Penh met kinderen? Deze 5 attracties zijn leuk voor het hele gezin.

Lyla Center

Wanneer je er echt een kidsdag van wil maken dan is Lyla Center de place to be in Phnom Penh. Het is niet alleen een indoor speelcentrum maar heeft ook een zwembad en er zijn speciale attracties voor ouders. Terwijl je kinderen aan het spelen zijn, kun je bijvoorbeeld een aerobicsklas volgen of een massage krijgen. De indoor speeltuin is groot, met glijbanen, obstakels en meer; er zijn gedeeltes voor kinderen boven de 4 jaar en voor kinderen onder de 4 jaar. Het outdoor zwembad heeft een ondiep zwemgedeelte met een aantal glijbanen. Verder is er een restaurant op locatie. Meer weten, bekijk de website van Lyla Center.

Phnom Phen

Koninklijk Paleis & Speeltuin

De in de meeste reisgidsen aangeraden “attracties” in Phnom Penh zijn niet geschikt voor het hele gezin. De Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis zijn te gruwelijk voor (jonge) kinderen. Liever elkaar afwisselen als je hier toch heen gaat. Het Koninklijk paleis kan je wel samen bezoeken. Het terrein is niet heel groot en de meeste kinderen zullen de boeddha’s en gebouwen leuk genoeg vinden. Bovendien heb je naast het paleis een van de grootste en beste onderhouden speeltuinen in Phnom Penh.

La Jardin Restaurant

Dit restaurant werd ons meerdere keren aangeraden omdat het zo familievriendelijk is. Het personeel doet er alles aan om het ook de kleine gasten naar de zin te maken en ze ze hebben  faciliteiten de je elders niet gaat vinden. Zo zijn er kinderstoelen aanwezig. Leuk voor jonge kinderen is de zandbak met speeltjes en oudere kinderen kunnen zich vermaken met de glijbaan. Het menu bestaat voornamelijk uit Franse gerechten en ijs.

Phnom Phen

Indoor speeltuin Sorya Shopping Centre

Het Sorya shopping centre heeft op de bovenste verdieping een aantal attracties voor kinderen. Zo is er een rolschaatsbaan en gameroom. Het play center met een een indoor speeltuin is vooral geschikt voor jonge kinderen. Oudere kinderen zullen snel klaar zijn omdat de speeltuin vrij klein is.

Ebada Pet café

Het Ebada pet cafe was een bijzondere tips die wij kregen. Dit is een café/dierenopvang. Jij kunt hier een drankje drinken en met de katten spelen en honden spelen.  Er zijn ook aparte ruimtes waar je kind met 1 of 2 dieren kan knuffelen als een hele troep misschien wat te veel is. Bekijk de facebooksite : www.facebook.com/ebadabkk1

Tijdens een eerder bezoek aan Phnom Penh (2006) waren we niet erg gecharmeerd van deze stad. Het stond wel op de planning er weer doorheen te reizen tijdens onze reis naar zuidoost Azië in 2014.  Tijdens het reizen kwamen we  diverse expats met kids tegen die in Pnhom Phen en we vroegen ze naar hun leukste tips. 

We hebben uiteindelijk besloten Phnom Penh aan ons voorbij te laten gaan maar vonden de tips te handig om ze niet te delen. Aanvullingen zijn welkom! Meer tips in het artikel Cambodja met kinderen.

Share.

6 Comments

  1. Annemieke Zoer on

    Wij zijn een middagje naar Kids City in Phnom Penh geweest. Dat is een soort van Ballorig, maar dan met meerdere verdiepingen speelplezier. Nadeel is wel dat je voor elke attractie apart moet betalen. Onze kids (10, 8 en 5 jaar) hebben zich een paar uurtjes prima vermaakt op eerste verdieping, de playground. Een andere optie is Monkey Business. Daar zijn wij nog niet geweest, dus daar kunnen we nog niks over zeggen.
    Onze kinderen kijken hun ogen hier uit, er is genoeg te zien. Wij doen een maandje vrijwilligerswerk in Phnom Penh, maar ik zou er niet zomaar met mijn gezin op vakantie gaan. Druk en chaotisch verkeer, veel uitlaatgassen en geen stoepen zoals wij in Nederland kennen.

  2. Goed dat je ook aangeeft welke dingen je beter niet kunt doen met kinderen (zoals the Killing Fields). De naam zegt het al, maar toch. En goed dat je het geplaatst hebt, leuk en mooi artikel geworden!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.