Phnom Penh met kinderen, wat te doen

7

Wat te doen in Phnom Penh met kinderen? De hoofdstad van Cambodja is niet echt een kindvriendelijk bestemming. Zou zijn er veel uitlaatgassen en bijna geen stoepen. Aan een kinderwagen heb je hier niks neem een draagzak mee.

Toch zul je tijdens je vakantie in Cambodja met kinderen waarschijnlijk in Phnom Penh terecht komen. Het is immers de transporthub van het land. Het Konink paleis in Phnom Penh is een bezoekje waard en de killing fields en de Tuol Sleng gevangenis mag je echt niet missen. Hoe gruwelijk ook het geeft wel een heleboel inzicht in de geschiedenis van Cambodja.

Vanaf welke leeftijd je met je kinderen een bezoek kunt brengen aan de plekken hangt af van je eigen kind. Wij namen onze dochter met vijf jaar al mee naar een concentratie kampen, een schedeltoren en naar de loopgraven uit de eerste wereldoorlog. Ze heeft er nooit nachtmerries van gehad maar dit soort bezoeken leverde wel altijd heel veel vragen op. Er zijn ook ouders die ervoor kiezen om de illusie van de fijne aardige wereld bij hun kinderen niet te jong te verstoren. Op beide plekken is het trouwens mogelijk om de je eigen route te lopen en je kunt dus ook delen overslaan.

Wat te doen in Phnom Penh met kinderen

Lyla Center

Wanneer je er echt een kidsdag van wil maken dan is Lyla Center de place to be in Phnom Penh. Het is niet alleen een indoor speelcentrum maar heeft ook een zwembad en er zijn speciale attracties voor ouders. Terwijl je kinderen aan het spelen zijn, kun je bijvoorbeeld een aerobicsklas volgen of een massage krijgen. De indoor speeltuin is groot, met glijbanen, obstakels en meer; er zijn gedeeltes voor kinderen boven de 4 jaar en voor kinderen onder de 4 jaar. Het outdoor zwembad heeft een ondiep zwemgedeelte met een aantal glijbanen. Verder is er een restaurant op locatie. 

Koninklijk Paleis & Speeltuin

De in de meeste reisgidsen aangeraden “attracties” in Phnom Penh zijn niet geschikt voor het hele gezin. De Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis zijn te gruwelijk voor (jonge) kinderen. Liever elkaar afwisselen als je hier toch heen gaat. Het Koninklijk paleis kan je wel samen bezoeken. Het terrein is niet heel groot en de meeste kinderen zullen de boeddha’s en gebouwen leuk genoeg vinden. Bovendien heb je naast het paleis een van de grootste en beste onderhouden speeltuinen in Phnom Penh.

Phnom Penh met kinderen Phnom Penh met kinderen

Kids City in Phnom Penh

Kids City is een mix van ballorig en een kleinschalig science museum.  Er zijn meerdere verdiepingen.  Nadeel is wel dat je voor elke attractie apart moet betalen. Er is een kleuter gedeelte speciaal voor de jongsten maar ook een klimhal en cart baan voor oudere kinderen. 

Wat Wat Phnom

De grootste tempel van de stad is Wat Phnom. Gelegen op een heuvel. Niet zo mooi als de tempels in veel andere plekken maar je komt er apen tegen. Als je tijd over heb kan je hier zeker een kijkje nemen. 

Phnom Penh met kinderen

Indoor speeltuin Sorya Shopping Centre

Het Sorya shopping centre heeft op de bovenste verdieping een aantal attracties voor kinderen. Zo is er een rolschaatsbaan en gameroom. Het play center met een een indoor speeltuin is vooral geschikt voor jonge kinderen. Oudere kinderen zullen snel klaar zijn omdat de speeltuin vrij klein is.

Kindvriendelijk hotel Phnom Penh

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Phnom Penh? Het is dan praktisch om te kijken naar accommodatie in de omgeving van het Koninklijk Paleis of in het Boeung Keng Kang gebied te blijven. Bijvoorbeeld Villa Langka een hotel met restaurant met zwembad en kinderstoelen.

Een andere optie is de Kabibi een hotel met kinderzwembad en diverse type familiekamers met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Bekijk hier de beschikbaarheid en prijs

Dit blog verscheen in 2014 maar helaas zijn meerdere van de opties die we toen aanbevolen zoals het pets cafe en El Jardin restaurant inmiddels gesloten. We hebben dit blog in 2018 ge-update met enkele lezers tips. 

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

7 reacties

 1. Annemieke Zoer on

  Wij zijn een middagje naar Kids City in Phnom Penh geweest. Dat is een soort van Ballorig, maar dan met meerdere verdiepingen speelplezier. Nadeel is wel dat je voor elke attractie apart moet betalen. Onze kids (10, 8 en 5 jaar) hebben zich een paar uurtjes prima vermaakt op eerste verdieping, de playground. Een andere optie is Monkey Business. Daar zijn wij nog niet geweest, dus daar kunnen we nog niks over zeggen.
  Onze kinderen kijken hun ogen hier uit, er is genoeg te zien. Wij doen een maandje vrijwilligerswerk in Phnom Penh, maar ik zou er niet zomaar met mijn gezin op vakantie gaan. Druk en chaotisch verkeer, veel uitlaatgassen en geen stoepen zoals wij in Nederland kennen.

  • Jan van Buuren on

   Hallo Annemieke, bedankt voor je aanvulling. Wij plannen voor volgend jaar mei om met 2 boys (10/5) ook naar Cambodja te gaan en nu vroegen wij ons af of het echt wel een land is voor ze om doorheen te reizen of zouden we gewoon een enkel spot moeten bezoeken en dan richting een van de mooiere eilanden gaan. We zijn eerder(2010) met de oudste (toen 2) naar Laos, Thailand, Maleisië en Singapore geweest en dat was top.
   Groet Jan en Judith

 2. Goed dat je ook aangeeft welke dingen je beter niet kunt doen met kinderen (zoals the Killing Fields). De naam zegt het al, maar toch. En goed dat je het geplaatst hebt, leuk en mooi artikel geworden!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.