Home / Inspiratie / Reisbloggen / Dwaas of dapper, ik heb mijn baan opgezegd om fulltime professioneel reisblogger te worden

Dwaas of dapper, ik heb mijn baan opgezegd om fulltime professioneel reisblogger te worden

Ik heb mijn baan opgezegd. Mijn onbepaalde tijdscontract bij een goedbetalende werkgever, waar ik veel vakantiedagen heb gaat binnenkort bij het oud papier. Ik heb opgezegd om fulltime professioneel reisblogger te worden. Of had ik Digital Nomad moeten schrijven. dat klinkt veel mooier en is hartstikke trendy;-) (grapje hoor we worden geen digital nomad family)

Digital nomads are people who are location-independent and use technology to perform their job

Sommige andere reisbloggers noemen zichzelf liever influencer of content creator maar uiteindelijk maakt de naam weinig uit. Want ik krijg hoe dan ook de vraag, wat doe je nu eigenlijk? De korte versie: het is iets wat ik geweldig leuk vind om te doen en waar ik enorm veel voldoening en uitdaging uit haal. Over de lange versie schrijf ik misschien nog wel eens een blog.

Nanos berg Slovenie
La Clairière, La Petite Pierre, Alsace

Ik kan locatie-onafhankelijk werken en ik hoop natuurlijk elke schoolvakantie te kunnen reizen. Zes weken zomervakantie kom maar op! Maar ik ga niet verhuizen naar het buitenland, we blijven gewoon ons huis met hypotheek houden. Onze vierjarige gaat naar de basisschool. En nee, mijn man is absoluut niet van plan mij te onderhouden. Het enige wat echt verandert is mijn baan en dat is best eng. Ik wist het al een tijd en heb het half juni verteld op het werk aan familie en vrienden en nu mag iedereen het weten.

Nationaal Park de Biesbosch

Waarom ik zekerheid opgeef om fulltime professioneel reisblogger te worden

Het ergste wat je tegen een reisliefhebber zoals ik kan zeggen is “Gefeliciteerd met je zwangerschap, nu zal het wel voorbij zijn met al dat gereis”. Gelukkig kwam ik er al snel achter dat dit echt niet zo hoeft te zijn. Maar ik kwam er ook achter dat ik niet de informatie kon vinden over reizen met (jonge) kinderen die ik zocht. Ik kon me niet voorstellen dat ik de enige persoon was met deze behoefte en startte in 2014 Gezin Op Reis. Het was een leuke hobby en een natuurlijke overgang van het blog waar ik daarvoor al jaren schreef.

Dit blog groeide, ik kreeg positieve feedback en ik ging er steeds meer tijd in stoppen. Het was niet meer alleen een hobby maar ik ging ook naar netwerkevenementen en conferenties, kreeg uitnodigingen voor persreizen en mijn eerste adverteerders. Daarmee kwamen ook de verplichtingen en  de deadlines. Ik verdiepte me verder in het vak en investeerde in betere software en apparatuur. Tussendoor startte ik ook nog eens wat nieuwe websites met het idee dat ik nu beter wist hoe bloggen werkte ik dat dan ook direct iets professioneel op kon zetten, maar had nooit de tijd daarmee echt door te pakken. Gezinopreis ging meer en meer tijd kosten en op dit moment is 30-35 uur werken per week normaal geworden. Daarnaast werk ik nog 28 uur in loondienst plus reistijd. Dat is veel, te veel.

holmur guesthouse
SONY DSC

Ik kom tijd tekort, ik werk altijd. Ik werk bij mijn baan, dan ga ik naar huis, even eten, dochter naar bed en dan gaat bijna elke avond de laptop weer open. En dat terwijl ik juist in de avonden helemaal niet zo productief ben. De artikelen, de foto’s en video’s die jullie zien zijn maar een heel klein onderdeel van het geheel. Elke dag maak ik tijd vrij om vragen van lezers te beantwoorden. Samenwerkingspartners die hun site omgooien waardoor ik tientallen links op de site moet aanpassen. Onderhandelen met adverteerders. Checken of informatie op de site nog up-to-date is. De administratie moet gedaan worden. Allemaal dingen waar je als lezer geen idee van hebt.

We reizen veel, maar een avondje niksen of een serie kijken doe ik nooit.  Zelfs mijn dochter klaagt erover “mama, waarom moet jij altijd werken” en mijn vrienden en oude opa krijgen te weinig aandacht. Ik denk vaak: dat komt straks wel maar misschien komt straks wel nooit. Mijn hoofd zit vol, vol met to-do lijstjes. Vol met plannen voor dit blog, voor mijn andere websites, voor events die ik wil organiseren. Vol met vrienden en kennissen die ik toch echt eens moet bellen. Vol van het rennen in plaats van het leven. Daardoor werd het plezier in bloggen ook steeds minder.

jeepsafari algarve

Toch wil ik niet klagen. Ik heb zelf hiervoor gekozen. Niemand dwingt me om zoveel tijd in dit blog te steken. We hebben het enorm goed vergeleken bij de rest van de wereld maar ook al vergeleken bij veel  Nederlanders. Wij hadden gewoon werk in de crisis, wij reizen wat af en hebben een fijn huis en een heerlijke dochter. Toegeven aan mijzelf dat ik ontevreden was, vond ik heel lastig. Dat voelt bijna alsof het niet mag. Waar haal ik het lef vandaan, ik heb het zo goed.

Luister naar je hart

Maar er moet iets veranderen. Dat besef kwam des te meer tijdens onze reis door zuid-Amerika toen die tijd om te reflecteren er wel was.

Daarbij werk ik nu bijna 7 jaar bij mijn huidige werkgever en vraag me al een tijd af hoe nu verder. Er zijn geen vervolgfuncties die goed passen bij mijn kwaliteiten. Ik vind mijzelf te jong om nu al genoegen te nemen met een baan alleen voor het inkomen en niet te kiezen voor meer voldoening en persoonlijke groei. Ik kan een andere werkgever zoeken maar wat doe ik dan met mijn blog? De banen die mij aanspreken, betekenen dat ik zeker 32 uur moet gaan werken en zo luxe als nu (13 ATV dagen) krijg ik het niet snel.

Salar uyuni

Of ik neem de sprong in het diepe en ga ervoor om van mijn passie mijn baan te maken en tegelijkertijd een normale werk-leven balans na te streven. De knoop is doorgehakt en ik ga voor het laatste. Ik ga werken in de uren dat mijn dochter naar school is en laat haar 2 middagen op de BSO (nu heeft ze 3 ochtenden en 3 middagen). Daarnaast zullen er zeker nog wel uurtjes in de avonden en weekenden bij komen. Dat is niet erg, ik vind dit werk echt heel erg leuk en wil er zeker de tijd instoppen die nodig is om verder te groeien maar wel op de momenten die ik er zelf voor kies. Zodat ik ook de tijd heb voor mijn dochter, voor mijn vrienden en voor de rest van het leven.

Het ergste wat er kan gebeuren is dat het niet lukt en ik alsnog een baan bij een werkgever moet zoeken. Maar dat ergste was voor mij echt een enorme drempel. Ik wil niet falen en ik haat het gevoel iets niet goed genoeg te doen. Ik ben dan misschien een avonturier op reisgebied maar verder ben ik eerder van het glas is half leeg en wil ik alle beren op de weg kennen zodat ik weet hoe ik ze kan verslaan of omzeilen.

Dwaas of dapper?

Ik heb de knoop doorgehakt en ga het doen. Per 1 september ben ik professioneel reisblogger en in de loop van volgend jaar zal blijken of het een volwaardig bedrijf is geworden en ik meer kan genieten van het leven.

Ik start natuurlijk niet vanaf niks. Ik heb vaste adverteerders, een supermooie basis met meer dan 60.000 unieke bezoekers per maand en twee goede kwartalen achter de rug. Maar ik leg de lat ook hoog en wil en moet nog verder groeien. Ik ben geen 25-jarige single die er genoeg aan heeft als haar blog en freelance activiteiten voldoende zijn om de wereld over te reizen.

sacsayhuaman

Ik vind het best spannend omdat er zo weinig reisbloggers zijn in Nederland die dit echt fulltime kunnen doen. Als lifestyle, fashion of een mamablog heb je veel meer mogelijkheden voor samenwerkingen, terwijl veel “fulltime reisbloggers” eigenlijk werken als freelance schrijver. Dat vind ik leuk voor erbij maar is niet waar ik mijn energie vandaan haal. Ik geloof in de waarde van een nicheblog, waar lezers echt met een duidelijk doel komen. Toch slaat de onzekerheid af en toe toe, is het dwaas om te geloven dat ik wel zal slagen in wat  zoveel anderen niet voor elkaar krijgen.

Ik maak me ook druk over het vak van reisblogger. Wat is dat eigenlijk? Een vak vol “knappe koppels die foto’s maken van zichzelf op exotische locaties” en daarmee instafamous worden. Is dat het voorbeeld voor onze kinderen? Ik heb het geluk met een aantal landen en PR-bureau’s een hele prettige samenwerking te hebben opgebouwd. Toch verbaas ik me vaak over dit wereldje waarbij het soms lijkt te draaien om met wie je bevriend bent. Of om bezoekersaantallen, ongeacht hoe relevant die zijn. Een sterke mening hebben maakt je niet altijd geliefd. Bloggen is ook een vak waarbij je te maken krijgt met “guru’s” die een ideaal plaatje schetsen van een levensstijl van makkelijk geld verdienen en leven op exotische locaties. Dat kunnen ze je (voor een bedrag uiteraard) ook wel leren maar zelf blijven ze supervaag over hun eigen verdien model. Een piramidespel is er niks bij.

strand denemarken

Geld verdienen met bloggen is echt niet makkelijk. Je moet heel veel kennis van je vak, doorzettingsvermogen en passie hebben. Als je op zoek bent naar quick-wins kan je beter wat anders gaan doen.

Toen ik begon in 2014 was het aantal websites en blogs veel beperkter dan nu en die over reizen met kinderen waren op één hand te tellen. Nu starten er constant nieuwe (reis)blogs die niet meer lijken te denken “hoe kan ik mensen helpen” maar “hoe kan ik hier zelf beter van worden”. Die staan te springen om een positief stukje te schrijven voor een gratis zonnebril. Ze plaatsen oppervlakkige, soms onnauwkeurige artikelen zonder de nodige kennis te hebben. Een blog runnen is een stuk makkelijker als je daarvoor niet op reis gaat en je eigen onderzoek doet maar gewoon even “het internet hebt afgestruind voor goede tips”.

buledi bagan

Maar ondanks deze dingen en ook het thuiswerken en de collega’s die ik ga missen, ga ik er volledig voor. Ik vind wat ik nu doe ontzettend inspirerend en leerzaam. Ik hou van reizen dat is mijn nummer 1 passie maar ik vind de economie en de wiskunde achter het runnen van een blog ook een echte uitdaging. Het gaat ook hartstikke goed en ik zie zoveel kansen waar ik mee aan de slag kan die tot nu toe door tijdgebrek niet lukten. Ik heb altijd mijn eigen pad gekozen en dat ga ik nu ook doen. Ik wil me niet laten afschrikken door alles waar ik geen invloed op heb.

Tony Wheeler, de oprichter van Lonely Planet schreef “a good guidebook should save your life”. Niet letterlijk maar als je aankomt in een wildvreemde stad moet het je vertellen: ga links en word beroofd, ga rechts en je komt in een wijk met redelijk geprijsde hotels. Zo moet Gezinopreis ook zijn. Het is helemaal niet raar om als ouder angsten te hebben, bijvoorbeeld dat jouw kind het vliegtuig bij elkaar schreeuwt. Maar als je mijn tips volgt dan is de kans veel kleiner. Ik wil nog uitgebreidere artikelen schrijven zodat je niet alleen weet wat er voor kindvriendelijke dingen te doen zijn in een stad maar ook waar te slapen en waar te eten. Informatieve artikelen met een persoonlijke sausje die je nergens anders kunt vinden.

Vaak laat ik me inspireren door vragen uit de e-mail of door jullie wensen in de lezersenquête.

Ik ben er heel goed van bewust dat de luxe om er überhaupt voor te kiezen om fulltime blogger te worden alleen maar bestaat dankzij jullie!

Dank je wel

Veel belangrijker voor mij dan “influence” waar naar gekeken wordt zoals aantallen Instagram volgers zijn de mails die ik krijg. Reacties zoals “Ik durfde niet met mijn gezin naar Thailand maar toen vond ik jouw blog” of “Dank je wel voor de tip van de Airtraveller, ons zoontje heeft heerlijk geslapen in het vliegtuig” maken me echt blij. Natuurlijk vind ik het dan ook fijn als je dan als je dan zo’n product koopt je ook even doorklikt via onze site zodat ik een klein percentage krijg (bekijk hier mijn favoriete boekingsites) maar dat is niet de essentie van waar Gezinopreis voor staat. Dat is dat ik iets nuttigs heb bijgedragen aan jouw reisplezier.

Heb je nog vragen of opmerkingen over deze nieuwe “reis” in mijn leven? Laat een reactie achter, dat vind ik leuk!

Meteora

53 gedachten over “Dwaas of dapper, ik heb mijn baan opgezegd om fulltime professioneel reisblogger te worden”

 1. Shamira | Kompas 24

  Met ons kinderloze bestaan val ik niet binnen de doelgroep en kom ik niet heel vaak op je blog, maar ik raad je blog wel regelmatig aan bij anderen die met kinderen willen reizen 🙂 Wat dat betreft steek je er met kop en schouders bovenuit en laat je zien dat ook reizen met het gezin avontuurlijk genoeg kan zijn. Leuk om te lezen dat je daar een voltijdbaan van gaat maken! Je kritische noot kan ik als blogger en freelancer alleen maar waarderen. Bloggers die alles maar mooi voorschotelen en zich zonder kennis voor een prikkie in andere vijvers bevinden om maar te kunnen blijven reizen zijn ook bij mij niet favoriet. Top om te horen dat je achter je principes staat! Alvast veel succes met deze gedurfde stap!

 2. Allereerst van harte gefeliciteerd met deze stap. We hadden het er vorige zomer nog over toen we in Arnhem aan het eten waren en moet je nu eens kijken, allebei onze baan opgezegd om ervoor te gaan. Ik denk oprecht dat jij één van de meest gedreven reisbloggers van Nederland bent en dat je je doelen zeker gaat halen. Je hebt enorm veel kennis en interesse in het vak (als ik het zo mag noemen). En met de kritische noten naar de reisbloggers wereld toe, ben ik het bijna helemaal eens. Het is jammer dat het lijkt te gaan om de mooiste insta-foto waar waarschijnlijk uren aan editen en poseren in zitten (what do you mean, insta?) of artikelen die slecht geschreven zijn maar wel hoog scoren qua SEO. Gelukkig heb ik altijd nog in mijn achterhoofd dat de aanhouder wint. Jij bent ongetwijfeld een van die aanhouders. Heel veel succes en het zou leuk zijn als ik je weer eens tegen het lijf loop ergens!

 3. Gefeliciteerd met dit besluit. Zoals je zegt: je bent een professional en het is je werk. Hoe leuk dat werk ook is. Dat staan inkomsten tegenover. Nu hopen dat veel meer bedrijven, adverteerders en pr-bureaus dat begrijpen. Een hobby is voor je plezier, een bedrijf moet het hebben van inkomsten. Het hebben van een partner met inkomsten is daarbij niet relevant. Heel veel succes!

 4. Wat een grote stap en wat knap van je! Je leeft maar één keer en daarom moet je zoveel mogelijk je hart volgen. Oja, en wat wordt er vaak gezegd: spijt krijg je vaak van de dingen die je níet gedaan hebt.
  Hoewel mijn blog puur een hobby is, kan ik wel beamen dat van huis uit werken heerlijk is, zeker wanneer de kinderen nog zo jong zijn. En wat betreft reizen met kinderen, ook die combinatie is heel goed mogelijk. Ik woon inmiddels 3,5 jaar in Tanzania met mijn gezin en we gaan er regelmatig een weekendje op uit naar een natuurpark. Niets is mooier dan om hen zo vroeg al kennis te laten maken met wilde dieren en vreemde culturen!
  Ik wens je heel veel succes met je nieuwe uitdaging en blijf je zeker volgen!

 5. Je hebt er een mooi uitgebreid verhaal van gemaakt. Ik wist het natuurlijk al, maar ik verbaasde me er vaak over dat je het -met jouw bezoekersaantallen en vaste volgers- niet al veel eerder aan durfde. Je hebt in elk geval een weloverwogen beslissing genomen. Ik denk dat het -met name door je achtergrondkennis van veel online/blogzaken- helemaal goed komt.

  1. Tja veel bezoekers is niet hetzelfde als veel inkomsten. ik grap vaak als die 60.000 unieke bezoekers per maand nou allemaal 1 keer per jaar 1 euro aan mij geven dan heb ik het helemaal voor elkaar. Zo werkt het internet alleen niet.

 6. Top Tikva! Moedige beslissing en ik wens je heel veel succes. Toen nu toe heb ik veel gehad aan je tips over het reizen. De Derian air travel was een absoluut succes. We reizen tegenwoordig met ‘cubes’ en morgen gaan we naar je aanbevolen hotel in Hulsthorst oefenen met een backpack te reizen!

 7. Wat stoer! En wat fijn dat dit blog dus nog veel meer aandacht gaat krijgen :-)! Ben nu al groot fan en door deze site heb ik TOTAAL de reuskriebels voor begin volgend jaar met onze dochter. Je schrijft zo positief dat alle beren op de weg getackeld zijn. Heel fijn vind ik ook alle tips voor handige slaap/ eet / buggy / attributen 🙂

  Ontzettend veel succes maar ik denk dat deze stap je meer rust zal brengen

  Ga zo door !

  Liefs , een FAN

 8. Linda | travellersoftheworld

  Wauw, wat leuk zeg dat je deze stap neemt 🙂 Zo gaaf! Ik wens je heel veel succes en plezier, ik weet zeker dat het je gaat lukken 🙂 Goed om gewoon je hart te volgen 🙂

 9. Geweldig tikva!! Je hart volgen is het beste wat er is. Dont dream your life but live tour dream is mijn motto. Dat hebben we ook gedaan. Ipv in september voor twee maanden naar sri lanka en maleisie te gaan hebben we onze banen en huur op gezegd en gaan we met onze kindjes van 3 en 1,5 7maanden naar Azië. Meer balans is erg fijn zodat je op alle vlakken waar je blij van wordt echt van kan genieten. Heel veel succes! En bedankt nog voor alle leuke blogs en goede tips over de mail. Zo fijn een persoonlijk mailtje met de info die je echt zoekt!
  Liefs susan

 10. Wat stoer! Ben dit jaar ook voor mijzelf gestart maar dan met name als zzp. Mijn website doe ik er nog steeds naast. Liefde voor reizen en mensen helpen zijn meest belangrijke. Een website is dan alleen het middel :). En herken zeker het onderhoudstuk, bug hier oplossen, banners en plaatjes aanpassen, seo aanpassingen…is nooit afgelopen. Maar zoooo leuk om je passie te volgen! Heel veel succes!!

 11. Stoer!! En alleen daarom al veel applaus. Daarnaast een heel open en eerlijk verhaal om te lezen. Al die twijfel. Het wikken en wegen. Alle ballen in de lucht houden etc. Op onderdelen heel herkenbaar. Je hart volgen, los van de uitkomst is volgens mij altijd goed. Dus proficiat met deze beslissing en veel succes als eigen baas 😉

 12. Wat een mooie beslissing! Heel dapper juist! Juist om de manier hoe jij denkt en je leven in elkaar zet, ben je zo succesvol. Heel veel succes en vooral veel plezier!

 13. Yessss wat een mooi stuk heb je ervan gemaakt Tikva! Ik geloof 100% dat het helemaal goed gaat komen. Volgens mij zou het ongezond zijn als je die twijfels en onzekerheden niet had, dat maakt juist dat je een doordachte keuze kunt maken. Zet hem op!

 14. Zo leuk dat je dit gaat doen en zo te lezen heb je er ontzettend goed over nagedacht! Je zal er nu ook veel meer energie in kunnen steken waardoor ik zeker weet dat je nog veel groter gaat worden. Ik behoor nog niet tot jouw doelgroep, maar zodra die kindjes er zijn weet ik waar ik m’n info vandaan moet halen zodat ik lekker kan blijven reizen, Wekenlang op een camping klinkt namelijk niet erg aantrekkelijk 😉 Good luck!

 15. Helemaal niet dwaas, gewoon top dat je je hart volgt en doet wat je gevoel je zegt! Zouden meer mensen moeten doen. 🙂 Heel veel succes, maar het komt zeker goed!

 16. Beste Tivka,
  Zeker geen dwaas, juist extreem dapper!
  Een paar positieve opmerkingen en ‘steun in de rugjes’ 🙂
  1. Wat spreek je positief en met respect over je huidige/oude werkgever, je bent je duidelijk bewust van de voordelen die je nu hebt, en dan toch wil je voor jezelf beginnen. Dat is te prijzen!
  2. Bij de meeste ‘vrouwenblogs’ zien wij inderdaad dat de vrouw in kwestie het blog ‘erbij doet’ en gewoon leeft van het salaris van de man. Wat mooi dat jij onafhankelijk wilt zijn!
  3. Het omzetten van linkjes van adverteerders! Zoooo herkenbaar. Leuk dat de adverteerder over gaat op SSL, maar dan moet je wel alle deeplinks weer gaan aanpassen. Wat een ellende 🙂
  4. Er zijn inderdaad weinig kwalitatief écht goede reisbloggers. Er zijn hordes ‘lifestyle’ bloggers die een gratis reisje willen van een PR-bureau en er reizen maar een beetje bij doen.
  5. Dat brengt ons direct bij je volgende opmerking over het feit dat het niet om kwaliteit gaat, maar dat je gewoon in de ‘inner circle’ van het PR-bureau moet zitten. Er zijn een aantal écht goede PR-bureaus, maar de meeste bureaus sluiten je uit als je een keer onderbouwd kritisch bent. Onze indruk is ook dat de meeste PR-consultants het liefst iedere keer met hetzelfde vriendinnenclubje werken zodat ze snel bij hun oprdrachtgever kunnen scoren. Dat dit vervolgens dan niets of weinig opbrengt is blijkbaar dan niet zo relevant.
  6. Wij zien reiswebsites/blogs ook komen én vooral weer gaan na een paar jaar. Dan blijkt dat het gewoon écht werk is en dat je van die paar gratis weekendjes weg de huur niet kan betalen. Des te meer is het dus te prijzen dat jouw site nog wél bestaat.

  Al met al vinden wij het een dapper besluit en twijfelen wij niet aan het succes dat je hiermee gaat hebben!

  We wensen je dan ook vooral heel veel plezier en beloof ons dat je van je nieuwe ‘leven’ gaat genieten 🙂

  X

 17. Ah, echt zo gaaf dat je deze stap gaat zetten! Natuurlijk was het een lastige keuze, maar ik heb er alle vertrouwen in dat je er een succes van gaat maken. Je hebt er de afgelopen jaren zo ontzettend hard voor gewerkt om te komen waar je nu bent, nu is het tijd om definitief door te zetten. Heel veel succes!

 18. Heel stoer, heel dapper en volgens mij de enige echte juiste keuze want je volgt gewoon je hart en je passie. Jullie website is een startpunt voor veel gezinnen, en dat jullie mensen kunnen overtuigen om uit hun comfortzone te stappen en toch te gaan reizen kan alleen maar dankzij jullie tips. Heel erg veel succes.

 19. Dappere beslissing! Goed dat je ervoor gaat en de keuze hebt gemaakt die het beste voelt! Vaak is het veel moeilijker om naar jezelf te luisteren dan te doen wat op het eerste oog het beste lijkt! 🙂

 20. Wat een gave beslissing! Heel dapper om het diepe in te springen, zeker met kinderen. Dat schept natuurlijk wat verplichtingen.
  Heel veel succes! Maar als ik het zo lees, dan heb ik het gevoel dat het zeker goed gaat komen!

 21. Wat heerlijk voor je dat het moment om te doen waar je van droomde, nu is Tikva. Niet geschoten is altijd mis, dus hoe je avontuur ook afloopt, je bent het in ieder geval aangegaan. En ik heb er alle vertrouwen in dat je zult slagen. Heel veel succes en vooral heel veel plezier!

 22. Gefeliciteerd met je keus, dat moet goed voelen! Je blog en jij hebben alles in zich om dit tot een succes te maken.

  En blijf vooral de lieve die lieve Tikva die je al bent, dat is een deel van je kracht.

 23. Wauw! Stoer Tikva. Een hele mooie beslissing en ik wens je niets anders dan heeel veel geluk en succes! En de hoop dat je zo ook wat meer tijd krijgt voor andere dingen als vrienden en familie. Want ook dat is heel belangrijk. Gefeliciteerd!

 24. Wauw! Super stoer. Een droom voor heel veel bloggers om die stap te maken en jij zet hem. ” Een sprong in het diepe met mijn ogen open, een stap die me uitdaagt om weer te geloven, het is moeilijk het is eng, maar dat is geen reden om het niet te doen” Matthijn buwalda schreef bovenstaand nummer genaam Sprong in het diepe. Ook ik neem binnenkort mijn ontslag. Om moeder te kunnen zijn en me te blijven richten op Mama van Dijk. Spannend, eng. Maar sinds wanneer is dat een reden om iets niet te doen:) Ga ervoor. Geniet! En ontspan. Bedankt voor de reis die je met ons gaat als lezers mee in jullie reis over de wereld. Zegen! -x- Mama van Dijk

 25. Gefeliciteerd!
  Wat een dappere beslissing. Ik denk dat je er alleen maar goed aan doet, hoe moeilijk het ook is geweest die keuze te maken.
  Als je geen doorgroeimogelijkheden hebt bij je werkgever én je je blog niet op wil geven is dat toch allen maar de juiste keuze? En wat je schrijft; lukt het niet dan kun je vast zo weer ergens anders aan de slag.

  Veel succes & plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top