Regen, bestolen en ziek

7

Aankomen op het vliegveld vol gillende touts (en militairen die ze wegslaan zodat de auto’s er nog kunnen rijden), iedereen die je van alles wil verkopen, gewoon de drukte, westerlingen, bedelaars, de regen (niet een buitje maar aan een stuk door), de stank het is absoluut (weer) een cultuurschok.

We waren ook nog geen 24 uur in Nepal en al bestolen. In een drukke straat is ongemerkt mijn dagrugzak opengeritst. (pas toen een andere toerist het opmerkte hadden we het door). Ze hebben alleen een mijn portemonnee gepakt waar toch geen geld inzat omdat het zakgeld dat ik van Marcel krijg op was ;-). Helaas zat mijn pinpasje er wel in. Dus dit leverde toch nog wel wat werk op zeker voor Marcel’s ouders in Nederland. Maar goed het had ook de camera kunnen zijn die gepakt was en dat was veel erger geweest. De dagrugzakjes zijn nu dus altijd op slot hoe onhandig dat ook is.

En tot slot is Marcel ook nog ziek geworden, vanaf gisterenavond (het is hier nu eind van de middag)houdt hij helemaal geen eten meer vast. Dus ligt hij nu lekker te slapen.

Je zou misschien denken dat we zo snel mogelijk weer weg willen maar dat is absoluut niet zo. Je voelt hier gewoon de energie, de dynamiek maakt het juist aantrekkelijk. Zo is het hier op dit moment Indri Jatra festival waarbij de levende godin van Nepal de “Kumari Devi” (zie wiki) haar opwachting maakt. Dit betekende van 14:00-18:30 (het zou om 15:00 beginnen maar dit is Nepal) in de regen hutje mutje staan op tempeltrede tot er dan eindelijk wat gaat gebeuren, wat dan best wel snel voorbij is en eigenlijk helemaal niet zo spectaculair. Maar die tijd op de traptrede kijk je wel je ogen uit en op je traptrede wordt “vrienden” met de Nepali en de westerlingen om je heen want als je er toch staat kan je het net zo goed gezellig maken met zijn allen.

Verder hebben we nog weinig (kunnen) doen dus we gaan zeker nog terug naar Kathmandu. De 29e vertrekken we echter voor de “Annapurna circuit trekking”. Waarbij we door heel verschillende landschappen wandelen met als hoogste punt de Thorung La pas van 5416 meter.

Als totaal nieuwe personen met een geweldige conditie, enkele kilo’s minder en een overwinningsgevoel verwachten hopen we 19 oktober aan te komen in Pokhara. Tot die tijd internet stilte (Duurt het langer geen zorgen)

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

7 reacties

 1. Henk Holwerda on

  Tikva & Marcel,

  Voor mijn gevoel liep je een uurtje geleden weg van je bureau op onze afdeling in Oldenzaal.
  Maar als ik jullie blogs lees, moet dat al maanden geleden zijn. Prachtige plaatjes en verhalen uit een ander leven. Super!
  Dat jij nou je bankpasje moet kwijtraken Tikva (;-)

  Groet,
  Henk Holwerda

  PS: nog bedankt voor de vogelkooi met inhoud. Ik “voer” zijn bewoner elke dag even (tot grote tevredenheid van sommige collega’s op de afdeling …).

 2. Hey zus en broer

  lette jullie wel een beetje op;)
  wel de bedoeling dat jullie ook nog terug komen:P

  maar die wandeling lijkt me super leuk in 10 dagen zie je wel echt veel natuurlijk

  Veel foto’s maken dus!!
  Marcel beterschap!!

  Groet de Kok

 3. Allinson Agones on

  Een frisse groet uit vochtig vaderland
  aan Krank en Kranig, bloedverwant,
  die ongemerkt met rasse schreden
  in luttele tijd de aarde rondtreden.

  Onze tijd raakt monotoon en vertraagd,
  wanneer door betrekkelijkheid belaagd,
  het zwerven gaat immers danig vlot;
  bemerkt daarom de thuis verwijlde zot,
  dat tijdreizen niet langs droomwegen gaat,
  maar een natuurlijk gevolg is van de daad

 4. citaat van Wikipedia:
  “The power of the Kumari is perceived to be so strong that even a glimpse of her is believed to bring good fortune.”
  Jullie hebben haar gezien toch? Hopen dat dat geluk brengt dan, en dat het vanaf nu weer beter gaat. 🙂
  Balen van dat pinpasje, en Marcel: wordt maar snel weer beter!

  groetjes
  Annette

 5. Anonymous on

  Hallo Tikva en Marcel,

  wat een begin ! als oude mensen zou het ons de moed in de schoenen zakken. Jammer dat we elkaar niet gesproken hebben. Zullen nu zover mogelijk elke dag even checken.
  wens Marcel beterschap en groeten van ons en hans en brigitte

  Opa en Oma

 6. Klinkt allemaal heel spannend, succes met het oversteken van de pas en marcel, beterschap!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.