Reisverslag: Los Angeles en Costa Rica

3

Ik krijg een cola van 0.4L maar had toch echt small besteld. Om me heen zitten families achter een megagrote burger, bak friet en een beker van 1L cola. De herkenning slaat toe, hier ben ik eerder geweest. Ja ik ben in de USA.

De vlucht hiernaartoe was bijzonder, onze 29 feb is 41 uur lang want we gingen over de datum grens. Na bijna 10 uur vliegen landen we om 12.55 op dezelfde dag dat we in Japan om 18.35 vertrokken zijn. De jetlag sloeg toe, we vielen om van de slaap maar lagen ‘s nachts wakker.

We waren in Los Angeles en ons hostel (34.10062N 118.33204W) zat in Hollywood. Natuurlijk hebben we de Walk of Fame bekeken, de beroemde handjes in het cement en het theater waar de Oscars plaatsvinden (we hebben er ook nog een film gekeken). Omdat we nu eenmaal in L.A. zijn doen we ook een tour langs de huizen van de sterren (zat samen in een pakket van een aantal attracties en musea…). In een busje reden we langs de huizen van bijvoorbeeld David Beckham (34.08846N 118.42192E), Snoop Dogg of Brad Pitt. Onze chauffeuse wees ons nog 2 beroemde mensen -een finalist van American Idol en een acteur uit een serie- die alleen niet zoveel indruk op ons maakten omdat we ze niet kenden. Er reden heel wat gave autos rond in L.A., waar vast beroemdheden in zaten. Maar in een gepimpte Hummer (misschien wel 25″ voor de insiders) met getinte glazen is het onmogelijk te zeggen wie de neger met petje en zonnebril is. Wel herkenden we veel locaties uit de films, zoals op Sante Monica pier het carrousel uit “The Net” (34.01013N 118.4588W), het park dat de tuin voorstelt in “Meet Joe Black” en het hotel uit “Pretty Woman”.

LA

LA

We brachten ook een bezoek aan de eerste Disneyland ter wereld (33.81443N 117.91828W). Er is ook nog een adventure versie maar omdat ik nog nooit in een Disneyland ben geweest, kozen we voor de klassieke versie. We hebben een hartstikke leuke dag maar ik moet toch zeggen dat de Efteling eigenlijk net zo leuk is en (net als Disneyland Paris volgens Marcel) een stuk mooier afgewerkt. Arme Marcel deelt mijn (ongezonde) fascinatie voor Amerikaans voedsel en de daardoor uitgedijde Amerikanen niet, maar in Disneyland kan je er echt niet onderuit. Sinds wanneer is een 1 persoonzakje chips 200 gram (een family zak is 800 gram), een ijsje voor je kleine vette kind een bak van 500 gram en zijn mensen boven de 100 kilo normaal, ooh en kijk daar “loopt” iemand van 300 kilo. Nee, wat dat betreft zou de USA geen goed land voor mij zijn na 2 dagen tel ik fanatiek alle calorietjes en frustreer ik me kapot aan alle goedkoper en lekkere brownies en bakken Ben en Jerry´s ijs (slechts $2.49 of €1.66 tegen €4.99 in Nederland) die ik niet mag hebben.

Onze vlucht naar Liberia Costa Rica met stopover in Atlanta (goedkoper dan vliegen naar Nicaragua) zorgt voor weer een veel te kort nachtje. We hadden nog wel plannen om een uitstapje te maken naar een national park in de buurt van Liberia maar dit is allemaal zo duur dat we het maar laten zitten. Na slechts één nachtje verlaten we Costa Rica en dit verhaaltje tik ik nu in Nicaragua in San Juan del Sur (11.25321N 85.87179W) een plaatsje aan het strand en de Grote Oceaan. Hier gaan we even flink bijslapen zodat we vol energie Nicaragua kunnen gaan verkennen.

Hasta Luego! ………….. oftewel tot later in Nicaragua.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

3 reacties

 1. Hoi Tikva en Marcel,

  Dat was een verhaaltje over eten, Hollywood en omgeving, Disneyland en een trip naar Costa Rica. Tikva heeft in ieder geval aan het grootschalige eten een nachtmerrie aan over gehouden. Daar is blijkbaar nog geen sprake van een recessie. Jammer dat jullie Costa Rica niet langer op het program hebben staan, het schijnt daar echt -natuurlijk- mooi te zijn. En als je zo’n reis maakt als jullie zijn enkele Dollars toch ook geen probleem?!

  De groeten uit Veldhoven.

 2. ben benieuwd of jullie het hostel wat vonden.
  En wat betreft dat eten…. ik kon ook op niets anders letten.
  Weet je wat ze me daar flikte??? Gefrituurde Sushi!!! schande!

  groetjes rudi

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.