Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Wandelschoenen aan, dit zijn dé kidsproof wandelingen in USA!
Riksjakids wandelen usa

Wandelschoenen aan, dit zijn dé kidsproof wandelingen in USA!

West Amerika. Met kale vlaktes vol rotsen in de meest bijzondere vormen die door de Navajo indianen ook al even bijzondere namen gekregen hebben. Steile rotswanden in Zion National Park en puntige hoodoos bij Bryce. West Amerika heeft ons verrast en geen moment verveeld. Er is alleen één must om een reis naar West Amerika tot een succes te maken: je moet houden van ruige natuur, ‘buiten zijn’ en niet vies zijn van een gave hike.

Nou is het wel heel stoer om aan touwen en klimhaken af te dalen van de Angels Landing in Zion NP, maar of dat met kinderen zo verstandig is… Gelukkig zijn er tal van alternatieven:

Wandelen in Zion NP

Wanneer loopt een kind beter dan wanneer er een beloning wacht aan het eind van de wandeling? En dat is precies wat je in Zion National Park kunt verwachten, in de vorm van een verfrissende duik. Kies voor de ‘Riverside walk’ wandeling. Helemaal aan het eind van het park is een redelijk vlakke wandeling van ruim 5 kilometer. Je loopt langs de rivier helemaal tot aan de steile rotswanden aan het eind.

Met kleine kinderen bouw je hier een dammetje in de ondiepe rivier, picknick je in de schaduw en wandel je daarna terug. Ben je echter met je actieve tieners op pad en kunnen die nog wel wat energie kwijt, dan kun je een stuk verder lopen. Je waadt door de rivier (speciale schoenen kun je huren aan het begin van het park) met links en rechts steile rotswanden. Het wordt steeds smaller, deze wandeling heet niet voor niets The Narrows. Je kunt zo ver als je wilt doorlopen, maar vergeet niet dat je ook nog terug moet…

Riksjakids wandelen usa

Afdalen tussen de Hoodoos van Bryce NP

Hiken! Boven langs de rand van de canyon of (wanneer je meer tijd hebt) beneden langs de voet van de hoodoos, de rode puntrotsen die Bryce zo typeren. Hoe groot de rode rotspunten van Bryce eigenlijk zijn realiseer je je pas als je afdaalt de Canyon in. Afdalen via Wallstreet is het mooist, die afdaling is niet altijd open dus heb je de kans dan zeker doen.

Wij vonden het het mooiste om vervolgens twee wandelingen te combineren: Eerst een stuk van de Navajo Trail en dan overstappen op de Queens Garden Trail. Zo kom je langs de mooiste plekken. Genoeg water en een picknick mee is wel noodzakelijk, want het is behoorlijk pittig om vervolgens weer omhoog te klimmen.

Riksjakids wandelen usa

Paardrijden door Monument Valley

Misschien wel het meest kenmerkend voor Amerika’s Wilde Westen: de rotspartijen in Monument Valley. Hier komen de wilde verhalen over cowboys en indianen weer tot leven. Samen met je Navajo gids rijd je te paard diep de vallei in en vertelt hij je alles over de geschiedenis van de indianen in dit gebied.

Weg van de massa een bijzondere ontmoeting op een bijzondere plek. Verwacht geen traditionele indianenkleding en kleurrijke hoofdtooien, die tijd is allang voorbij. Gekleed in een strakke spijkerbroek en turquoise sieraden gaat je Navajo gids voorop. Dichterbij de rode rotsen kun je niet komen.

Riksjakids wandelen usa

Hiken langs de rand van de Grand Canyon

Je hebt er weleens foto’s van gezien, maar ik kan je zeggen dat de Grand Canyon in het echt toch nog even een stuk indrukwekkender is. Neem de shuttlebus naar de veelbezochte South Rim. Wow! Daar sta je dan, turend in de diepte van een van de diepste kloven ter wereld: dé Grand Canyon.

Pak de bus naar ‘Hermits Rest’ als je plannen hebt om een stukje de canyon in te klauteren, hier is het wat rustiger. Zet je zinnen niet op de bodem van de kloof, de Coloradorivier, dat is veel te ver en warm! Hop van uitzichtpunt naar uitzichtpunt, telkens zijn ze weer een beetje anders, en kies een mooi plek voor een picknick. Terwijl wij genoten van het uitzicht hadden de kinderen de grootste lol om de squirrels. Deze kleine grondeekhoorns zie je overal en rennen en springen continu achter elkaar aan.

Tip: Wil je dit natuurverschijnsel eens van nog grotere hoogte bekijken? Dan is een helikoptervlucht over de Canyon zijn geld meer dan waard.

Riksjakids wandelen usa

Canada in Yosemite National Park

In Yosemite geen rode rotsen en diepe canyonkloven zoals in de Grand Canyon, maar kletterende watervallen, grijze bergmassieven, uitgestrekte naaldbossen en kans op het spotten van beren. Yosemite NP is dé plek om te wandelen. Veel zijn korte hikes naar een waterval of uitzichtpunt. Ideaal om er meerdere op een dag te combineren. Bezoek bijvoorbeeld de Bridalveil waterval. Wij vinden dit één van de mooiste watervallen in de vallei. Met een duidelijke kaart op zak volg je een trailbordje met een pad naar de waterval, een bulderende waterstroom omringd door mistsluiers. Trek een regenjas aan als je niet nat wilt worden.

Tip: Zijn jullie wel wat gewend? Haal dan bij het bezoekerscentrum een kaart en laat je informeren over de hike die voor jullie het meest geschikt is. Liever niet wandelen? Je kunt hier ook fietsen huren, inclusief kidstrailer voor achter de fiets.

Verstoppertje in Sequoia National Park

Iets minder bekend dan zijn grote broers Yosemite en de Grand Canyon, maar als je het ons vraagt mag deze niet ontbreken. Wij vonden het een park dat tot de verbeelding spreekt en onze zoon heeft hier de grootste lol gehad. Sequoia staat bekend om zijn reuzenbomen. Soms wel 80 meter hoog en ruim 30(!) meter in omtrek. En die zijn in al die honderden jaren niet altijd gespaard gebleven.

De omgevallen bomen die je op verschillende wandelingen tegenkomt, maken het extra leuk. Zo is er een sequoiaboom over de weg gevallen, er is een tunnel in gemaakt zodat je er gewoon onder door kunt rijden met de auto, er is er eentje waar je helemaal doorheen kunt lopen en een sequoia waar ze vroeger echt in gewoond hebben. De leukste wandeling vonden wij die waarbij de sequoia als een soort van brug fungeert helemaal over het moeras. En wat dacht je van verstoppertje spelen? Veel sequoia’s hebben inhammen waar je jezelf met gemak helemaal in kunt verstoppen.

Tip: Kamperen tussen de reuzenbomen! Met dennenappels van soms wel 30 cm naast je tent.

Riksjakids wandelen usa

Bovenstaande tips zijn afkomstig van RiksjafamilyAmerika, onderdeel van Riksjafamily. Reisspecialisten Anne-Marie, Ilse & Margot reizen veel met hun eigen kinderen en begrijpen waar een reis aan moet voldoen. Lees ook onze andere blogs over Amerika met kinderen.

1 gedachte over “Wandelschoenen aan, dit zijn dé kidsproof wandelingen in USA!”

  1. Hoi,

    We gaan as zomervakantie naar Amerika (California). Ik las net over Cowboy Joe op een ranch. Weet je waar precies en wat adres? Wat kost het? Groetjes Patricia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top