Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Campervakantie met baby, wat neem je mee?

Campervakantie met baby, wat neem je mee?

Spannend, met je kersverse 6 maanden jonge baby op reis. Naar Californië. Is 11 uur vliegen niet te lang? En 3 weken in een camper rondreizen niet te ambitieus? En vooral: wat neem je allemaal mee? Rosalie deelt haar ervaringen.

Het werd ons aangeraden, een camper vakantie met baby. Je hebt je ‘huis’ op wielen en kan veel van het land zien zonder met je hele hebben en houden naar verschillende hotels te verkassen. Bovendien zijn de hele kleintjes over het algemeen rustig qua beweging en kan je gemakkelijker afstanden afleggen.

Kortom: het leven in een camper, met een baby, is ontzettend leuk, maar soms even aanpassen.

Lijkt zo’n reis je ook wel wat? Maar benieuwd naar de prijzen? Kidsreizen heeft een camperreis west-amerika waarbij de kampeerplekken en route al voor je geregeld is. Bekijk hier informatie van Kidsreizen. Terwijl Travelhome een grote camperverhuurder is waar je een idee kan krijgen van de huurmogelijkheden.

Wat moet je meenemen voor een ontspannen camper vakantie met baby

Slaaptentje

Op zich is er genoeg slaapruimte in de gemiddelde Amerikaanse camper. Wij hadden een Ford, maatje C25 van ongeveer 7,5 meter lang. Boven de cabine én achterin een 2-persoonsbed en opvouwbare bankjes en een tafeltje voor nog één persoon. Maar waar kan die kleine slapen zonder uit bed te rollen? Wij namen een Deryan tentje mee. Die kan je dichtritsen en op een van de bedden zetten. In principe kan het niet verschuiven ’s nachts. Toch vonden wij het eenpersoonsbedje wat smal, en boven de cabine wel erg hoog. Dus hebben we hem op het tweepersoonsbed achterin gezet en zijn zelf boven de cabine gaan slapen. Perfect, want als hij om 19:00 slaapt, kunnen de gordijntjes om het bed dicht en kunnen papa en mama nog gezellig eten en een wijntje drinken met een lichtje aan ;).

Dikke slaapzak

Wij waren in oktober in Californië. En het was overdag prachtig weer, warm zelfs. Maar ’s nachts kon het kwik tot het vriespunt dalen. En dat voel je ook in de camper. Een dikke slaapzak is dus zeker aan te raden. Wij hadden de 4-seizoenen van Puckababy. En als het echt koud werd in de vroege ochtend, namen we hem gewoon lekker bij ons in bed. En bij het wakker worden snel de verwarming van de camper aan!

Autostoeltje mee van huis of ter plekke huren/kopen?

In de meeste Amerikaanse campers is achter de cabine plek voor meer passagiers. Maar de gordels zijn 2-punts (i.p.v. 3-punts zoals in onze auto in Nederland). Een Maxi Cosi kun je dus niet veilig bevestigen. Wij besloten dus ter plekke te kijken voor een geschikte stoel. Bij onze camperverhuurder (Cruise America) verhuren ze ze niet. Tenzij je geluk hebt en een vorige huurder het stoeltje voor vertrek heeft achtergelaten. Wij hebben de onze dus gekocht bij Walmart. Voor zo’n EUR 40,-  hadden wij een prima stoeltje (wel knalroze maar dat vond mijn zoontje wel mooi).

Speelkleed

Nu we toch bij Walmart waren meteen maar een goedkoop vloerkleed gekocht. Hierop heeft Jules uren per dag  lekker in de buitenlucht gespeeld voor de camper. De camper zelf is qua kruipen namelijk niet zo veilig. Van de bedden kan hij afrollen/afkruipen en op de grond zijn veel afstapjes en trappetjes om vanaf te kukelen. Met een lekker klimaat is een kleed dus perfect!

Voeding

Ons zoontje begon met zijn 6 maanden net aan vaste voeding. Maar is de bereiding en bewaren geen gedoe in een camper? Wij kochten voor de zekerheid een voorraadje potjesvoeding bij onze favoriete biologische supermarkt Whole Foods Market. Die hebben super veel keus voor groente- en fruithapjes (en melk en andere tussendoortjes). Alles dus Bio en de meesten zonder toevoegingen.

In onze camper zat een magnetron, dus na 10 seconden ping, klaar is kees!

Toch hebben we uiteindelijk ook veel zelf gemaakt. Er is een gasstel om groente op te koken. En zelfs een vriezer om eventueel een zelfgemaakt voorraadje te bewaren.

Qua melk hebben we zelf één bus melkpoeder uit Nederland meegenomen en de rest daar gekocht.

Thermosfles

Onmisbaar. Zeker op vakantie voor in vliegtuigen, hotels, tijdens een lange wandeling en ook de voor in de camper. We kookten elke ochtend een fluitketel water en bewaarde het in een thermos. Ideaal als je geen flessenwarmer bij de hand hebt. Beetje uit de thermos, beetje uit de fles mineraalwater. Melk erbij en klaar.

Mineraalwater kochten we in 5 liter flessen zodat er altijd genoeg is voor koken, drinken en flesjes. Kraanwater in de camper is niet drinkbaar.

Wippertje of kinderstoel

Ooh wat hadden we die graag gehad. Maar deze zijn wij dus vergeten. Een volgende keer zou ik zeker een goedkoop wippertje of kinderstoeltje hebben gekocht bij Walmart. Nu hadden we eigenlijk nooit onze handen vrij. En tja, soms moet er even opgeruimd of gekookt worden. En ook voor zijn hapjes was een stoeltje een uitkomst geweest. Nu was het soms klungelen op schoot of in de autostoel. En ook voor Jules biedt een stoeltje even rust tussen al het kruipen en klimmen door ;).

Tot slot: wees niet bang iets te vergeten, eigenlijk kun je alles daar kopen, zeker waar wij waren in Californië. Om de haverklap een supermarktgigant met goede voeding, kleding, cosmetica en woonartikelen.

Dus slim inkopen en cruisen maar…!

Dit blog is geschreven door Rosalie

7 gedachten over “Campervakantie met baby, wat neem je mee?”

 1. Hi Rosalie,

  Wij gaan binnenkort naar West-America met onze dan ruim 7 maanden oude dochter. Ik kan helaas nergens vinden hoe het nu zit met kinderzitjes in de camper. Welke hebben jullie gekocht? Kan deze ook achteruit, dat is verplicht in Californië las ik ergens. En hoe hebben jullie gereisd vanaf het vliegveld zonder zitje?

  Een hoop vragen, hopelijk kan je me helpen.

  Groet Arjan

 2. Hoi Hoi,

  Ook wij gaan dit najaar richting west-Amerika met een camper, 16 maand oude dochter en 3.5 jaar oude zoon. Nu zijn ook wij enorm aan het zoeken naar het dilemma met de autostoeltjes! In de staat California moet je namelijk je kindje <2 jaar achterwaarts vervoeren in de camper. Hoe hebben jullie dit gedaan? En inderdaad, welk autostoeltje hebben jullie hiervoor gebruikt? Hoe ging jullie reis van het vliegveld naar jullie eerste accommodatie?

  Groetjes Martine

 3. Wat ik mij afvraag.
  Hoe doe je dat als ze hun middag en/of ochtend slaapje hebben?
  Je kan dan niet weg, niets bekijken. Je middag is dus al in zekere zin weg.
  Loont het dan wel om zo’n camperreis te gaan doen?

 4. Leuke blog! En handige info 🙂 Wij vertrekken binnenkort naar Canada met ons dan 11 maanden oude zoontje. Zou ik je nog een vraag mogen stellen over het autostoeltje? Hoe heb je uiteindelijk het autostoeltje vastgemaakt? Was deze speciaal geschikt voor een 2-puntsgordel? En welk merk heb je gekocht? Hoor het graag. Alvast bedankt! 🙂

 5. Mandy Haneveer

  Wij vertrekken volgende maand met onze peuter (3) en baby (7 maanden). Ik heb er super veel vertrouwen in, op de autostoeltjes na 😛 Vind het toch wel een dingetje

  1. Martin Vroegindeweij

   Hi allen,

   Wij zijn vorige zomer aan de oost kust geweest. Van noord naar zuid.
   Ik heb 2 trekbanden gekocht.
   Hiermee zette we de nederlandse kinderstoel en maxicosi vast aan de bank.
   Tussen het zit- en rug-gedeelte zitten stalen ogen. Eerst daar doorheen lussen en dan door de haken van de normale gordels heen halen.

   Het zal niet die meest officiele manier zijn.
   Maar dit werkte.
   De stoelen zaten muurvast.
   En ik durfde, wanneer nodig(waarschijnlijk nooit) een politieagent wel uit te leggen waarom dit veilig was.

   Volgend jaar gaan we naar de westkust.
   Ik zal daar hetzelfde doen. Zelf meenemen. Scheelt geld. Kost een klein beetje gedoe.
   Je bent dan ook flexibel om eerste dagen een auto te huren en ze ook te gebruiken.
   Dus je ‘zeult’ alleen met de stoelen op de bagagekar op het vliegveld. Van de bagageband naar de huurauto.

   Terugweg de stoelen en alle spullen + vrouw en kinderen op vliegveld gedropt. Daarna camper ingeleverd. Na 40 min was ik er ook.

   Doe er je voordeel mee!

   Groetjes,
   Martin

 6. Geweldig dit om te lezen! Ons zoontje is nu 5 maanden en wij willen ook heel graag van de zomer kamperen met ons drietjes! Het lijkt ons best spannend maar als ik je blog zo lees lijkt het me goed te doen. 🙂
  Prachtige foto, je zoon lachend achter het stuur haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top