Home / Reisinformatie / Europa / Oostenrijk / Skigebied Ischgl met kinderen

Skigebied Ischgl met kinderen

Skigebied Ischgl is fantastisch, dankzij meer dan 200 km aan goed onderhouden en geprepareerde pistes. Supermoderne liften, restaurants, verschillende funparken en raceroutes en de après-ski. Is skigebied Ischgl kindvriendelijk? Nee niet per se, ze geven zelf ook duidelijk aan dat dit niet de primaire doelgroep is. Dat betekent overigens niet dat je er geen hartstikke leuke tijd kunt hebben.

Ischgl met kinderen

Wij gingen met drie kinderen die al best wat ski-ervaring hebben. Sterker nog, mijn dochter skiet beter dan de meeste volwassenen. Dan kun je hier echt plezier hebben en mooie tochten maken. Ga je voor de eerste keer op skivakantie met kinderen en/of zijn jijzelf of je kinderen niet bedreven op rode pistes, dan zou ik zou ik niet voor Ischgl met kinderen kiezen. Ook wanneer je er een hekel aan hebt als mensen je voorbij racen, is Ischgl niet geschikt voor jullie. Het gebied is namelijk behoorlijk druk. In hetzelfde dal als Ischgl het Paznauntal zijn nog drie andere kleinschaligere gebieden. Met elk zo’n 40 km aan pistes zijn die een betere en goedkopere basis voor veel gezinnen.

Als je een Silvretta Skipas koopt, kun je in alle vier de gebieden skiën. Indien je in Ischgl/Mathon verblijft en een gastenkaart kan laten zien, kun je een goedkopere VIP skipas kopen (die is niet in alle gebieden geldig).

Lees ook mijn blogs over See met kinderen, Kappl met kinderen en Galtür met kinderen.

Ischgl met kinderen

Skigebied Ischgl met kinderen

Skigebied Ischgl is enorm, zeker omdat het ook nog eens verbonden is met Samnaun in Zwitserland. Geen wonder dus dat de liften vanuit Ischgl de berg op tijdens drukke periodes een knelpunt vormen. Bij het zien van de lange rijen schrik je misschien, maar de gondels hier zijn enorm en uiteindelijk ging het toch nog sneller dan we gedacht hadden. Toch is het, zeker als je kind hier les heeft, verstandig om ruim de tijd te nemen. Er zijn drie gondels vanuit Ischgl de berg op. Twee daarvan komen uit bij Idalp.

Ischgl met kinderen

Als je al kunt spreken van een centrale plek in dit skigebied van meer dan 200 km, dan is dat Idalp. Dit is ook een druk gebied met een groot en populair restaurant. Dankzij een wat vlakker stuk is dit een populair gebied bij beginnende skiërs. Er zijn hier verscheidene sleep- en stoeltjesliften die je naar kortere blauwe pistes brengen. Ideaal voor wie vooral wil oefenen. Hier vind je ook het grootste kinderland van Ischgl.

Ischgl met kinderen

In zo’n groot gebied zou je meerdere skischolen voor kinderen verwachten. Toch is er maar één skischool voor kinderen in Ischgl, namelijk Skischule Ischgl. Ze hebben hier ook Nederlandse leraren, je kunt het van tevoren aangeven als dit belangrijk voor je kind is. Al is het nooit een garantie dat je kind daadwerkelijk bij een Nederlandse leraar komt. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hier op les, het is mogelijk ze op te halen voor de lunch of om ze mee te laten eten met de skischool. Kinderen tussen 3 en 5 jaar kunnen ook voor een halve of een hele dag terecht, om alvast spelenderwijs kennis te maken met skiën. Er is hier geen kinderopvang voor kinderen die nog luiers dragen. Een skipas voor kinderen tot 8 jaar is gratis, als ze onder begeleiding van een ouder skiën. Doe je je kind op les, dan hebben ze dus wel een skipas nodig.

Ischgl met kinderen

Bij Skihaus Alp Trida aan de Zwiterse kant is ook nog een kinderland te vinden, net als in Ischgl dorp en in Samnaun dorp.

Tijdens je skivakantie in Ischgl met kinderen wil je vast, net als wij, de verschillende funslopes ontdekken. Ook daarvoor is Idalp een goede plek om te beginnen. Neem de B3 lift omhoog en volg de rode 12, dan kom je langs een racetrack, de funslope met hobbels en de big air. Hier kun je jump oefenen en eindigen op een groot luchtkussen. Ook leuk om gewoon te kijken. Deze verschillende themaroutes vielen goed in de smaak bij de kinderen en hebben we dan ook een aantal keer gedaan.

Ischgl met kinderen

Ondanks dat het een enorm skigebied is, tref je hier geen themaroutes speciaal voor kinderen. Voor een leuke sprookjesbosroute of iets soortgelijks moet je in Galtür zijn. Wat je dan wel kan doen? Heerlijk lange afdalingen maken. Er zijn in het gebied zelfs drie tochten uitgezet, genaamd de “Smokkelaarsroutes”, waarbij je in zowel Oostenrijk als Zwitserland skiet. Er is een bronzen, zilveren en gouden route. De bronzen route gaat over blauwe pistes, terwijl zilver en goud uitdagender zijn. Hoe lang je erover doet, hangt natuurlijk af van je eigen techniek, maar de indicatie voor de bronzen route is 4 uur.

Ischgl met kinderen

We merken dat Ischgl een gebied is met uitstekende faciliteiten. Bijna alle liften zijn modern en snel. Vaak met plek voor 6 of 8 personen, regelmatig met stoelverwarming. Eenmaal weg uit het drukke dal en Idalp hoeven we vrijwel niet te wachten, ondanks dat we er in de schoolvakantie zijn. De meeste restaurants in skigebied Ischgl zijn vrij massaal, maar het loopt dan wel weer gestroomlijnd. Ischgl is een druk gebied, daar kun je niet omheen, maar het is wel goed georganiseerd. Af en toe treffen we ook net een iets rustigere piste.

Ischgl met kinderen

Ischgl kent een lang seizoen. Mede doordat het grootste deel van het gebied boven de 2000 meter ligt, met een een hoogtepunt op 2,872 meter, gaat het gebied pas eind april dicht. Dus mocht je meivakantie vroeg vallen, dan is dit een van de gebieden waar je kunt skiën in de meivakantie.

Ischgl met kinderen

Als liefhebber van off-piste skiën is dit in de schoolvakantie waarschijnlijk niet het beste gebied voor jullie. Overal hebben mensen al lijntjes getrokken en er is geen maagdelijke sneeuw meer over. Het aantal skiroutes is in verhouding tot het aantal skikilometers beperkt. Uitdagende pistes zijn er wel genoeg, zoals de zwarte 14C met een percentage van 70%.

Ischgl met kinderen

Je kinderen ook een beetje dat après-ski gevoel geven? Vanaf 13.30 tot 16.00 uur is er muziek op de piste bij skibar Paznauer Taja. Hier waren we zeker niet het enige gezin. Het enige nadeel is wel dat je daarna nog wel de 37 en de dal afdaling moet nemen. Die was echt wel overvol en (te) vol met mensen die niet (meer) helemaal goed kunnen skiën. Er zit in de 37 ook een vlak stuk met een sleepliftje, maar tenzij je een snowboarder bent, is prikken sneller.

Ischgl met kinderen

Wat is er te doen in Ischgl naast skiën?

In Ischgl is genoeg te doen naast skiën. Veel wintersporters komen hier juist voor de après-ski en de vele events, zoals optredens van bekende en minder bekende artiesten.

Er worden ook verschillende events georganiseerd. Misschien vinden jullie het wel leuk om een sneeuwschoenwandeling te maken, een spectaculaire show bij te wonen of met lantaarns rond te wandelen in het donker. Op de website van Ischgl vind je de actuele activiteitenkalender. Tijdens ons bezoek was er bijvoorbeeld ook een Lego tentoonstelling, die zeker voor kinderen interessant was. Ook is er elk jaar een sneeuwsculpturen wedstrijd.

Ischgl Lego tentoonstelling

Het zwembad van Ischgl, de Silvretta Therme, is een heerlijke plek om te relaxen. Hoewel er een gedeelte is voor jonge kinderen zijn er verder geen faciliteiten voor gezinnen, zoals glijbanen. Ook is het niet toegestaan om zelf speelgoed mee te nemen. Het spa en sauna gedeelte is sowieso gericht op volwassenen. Ze werken hier met dynamic pricing, dus meestal is het voordeliger om vooraf je kaartjes te kopen.

Je kunt ook schaatsen in Ischgl. Wil je sleetje rijden, dan kan dit vanuit Idalp, daar start een parcours. Je kunt hiervoor ook naar Kappl of naar See, waar je een keer per week in de avond kunt skiën. Er is ook een zipline in Ischgl.

Ischgl met kinderen

Huisjes en hotels in skigebied Ischgl

Op zoek naar een kindvriendelijk huisje of hotel in Ischgl? Ischgl is een populaire bestemming. Je hebt hier van alles, van grote accommodaties tot gezellige, kleinschalige plekjes. Deze zijn echter vaak snel volgeboekt. Het is daarom verstandig om ruim van tevoren te reserveren voor een vakantie in het skigebied van Ischgl, vooral tijdens de kerstvakantie of voorjaarsvakantie. Vergeet vooral niet om de aanbiedingen van reisorganisaties inclusief skipas te bekijken.

Ischgl met kinderen

Meer tips nodig? Lees ook onze andere blogs over wintersport met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top