Home / Reisinformatie / Europa / Oostenrijk / Skigebied Kappl met kinderen ontdekken (Paznaun)

Skigebied Kappl met kinderen ontdekken (Paznaun)

Het Paznauntal in Tirol is als wintersportbestemming vooral bekend vanwege Ischgl, maar wist je dat er in deze regio ook nog een aantal andere kindvriendelijke skigebieden zijn? Wij verbleven zelf in skigebied Kappl, een van de drie kleinschalige bestemmingen in dit gebied. Met ruim 40 km aan pistes is het geschikt voor beginners en met kinderen. Zeker ook omdat er een combinatieticket is met het naastgelegen See, waar je ook nog eens ruim 40 km aan pistes hebt. Of je kiest voor een Silvretta pas, waarmee je ook nog in Ischgl en Galtür kunt skiën. Kappl is door de hoge ligging een vrij sneeuwzeker skigebied. Vanaf Utrecht is het ruim 900 km rijden naar Kappl.

Skigebied Kappl met kinderen

Skigebied Kappl

Het skigebied Kappl telt 42 kilometer aan skipistes, waarvan 15 km blauwe pistes, 22 km rode pistes en 5 km zwarte pistes. Daarnaast zijn er nog vier skiroutes waarvan eentje soms deels wel geprepareerd wordt. Ook voor offpiste skiën zijn er in dit gebied best wat mogelijkheden. Het is een van de “quality-approved family ski regions” in Tirol. 

Skigebied Kappl met kinderen

Het skigebied is vanuit het dal bereikbaar met een wat oudere gondelbaan met vierpersoonsgondels. In de ochtend is het hier tijdens het spitsuur vaak wat langer wachten. Eenmaal boven verspreiden de skiërs zich goed over het gebied.

De gondelbaan zet je af bij het centrale gebied ‘Sunny mountain’ op 1830 meter. Hier vind je het grootste restaurant van dit gebied en ook het kinderland. Het kinderland bestaat uit een heel vlak stuk voor de allerkleinsten. Hier hebben ze ook leuke speelplekken. Daarnaast is er een lichte helling en een sprookjesroute met wat figuren. Kinderen maken gebruik van een magisch tapijt, wat wel zo makkelijk is.

Skigebied Kappl met kinderen

In het gebied zijn verder twee vierpersoonsgondels, een tweepersoonsgondel en twee sleepliften. Die sleepliften hoef je eigenlijk alleen maar te nemen als je een paar keer achter elkaar door het funpark wil gaan of om vanaf restaurant Bock Alm weer op een hogere piste te komen. Het funpark is niet super groot, het heeft wat hobbels en een slalomtrack.

Het hoogste punt van het gebied ligt op 2640 meter. Hier staat vaak wel een flinke wind. Je kunt hier de hele lange rode 9 afdaling op gaan. Wanneer je vanaf daar op de dalafdaling 4 overstapt, heb je 8 km en 5 km achter elkaar en dus echt wel een lange afdaling. Aan de andere kant van de berg liggen meer blauwe en rode pistes. Die kruisen elkaar ook regelmatig. Fijn voor beginners die wel een stukje rood willen oefenen, maar nog niet direct een hele lange afdaling zien zitten. Het gebied zit heel logisch in elkaar. Verdwalen kan eigenlijk niet, je komt altijd wel weer bij Sunny Mountain uit. Daarom kun je kinderen hier ook prima zelf laten skiën. Ook dat maakt Kappl een kindvriendelijk skigebied.

Skigebied Kappl met kinderen

De vier zwarte pistes zijn allemaal anders. De 7a en de 10 zijn brede, fijne zwarte pistes. De 3 is vooral bovenin echt wel flink steil, terwijl de 8 een soort race piste is waar je flink vaart moet zetten, omdat je aan het einde ook een stuk omhoog skiet.

Skigebied Kappl met kinderen

In skigebied Kappl verspreiden de mensen zich goed, waardoor het nergens echt heel druk is. Alleen de dal afdaling wordt aan het eind van de dag wel erg hobbelig. Er zijn meerdere plekken om te eten in Kappl. Net als in veel andere skigebieden zijn de kleinere restaurants vaak beter dan het massale restaurant in het centrale gedeelte. Wij vonden Bock Alm bijvoorbeeld een leuke plek met een groot terras.

Skigebied Kappl met kinderen

Skiles voor volwassenen en kinderen in Kappl

Er is in Kappl maar één skischool voor kinderen. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen terecht voor lessen van 2 uur. Vanaf 6 jaar kan je hier terecht voor lessen van 4 uur. Die zijn verdeeld in 2 blokken met daartussen anderhalf uur pauze. Je kunt je kind zelf ophalen voor de lunch of ze kunnen (tegen betaling) lunchen bij de skischool.

Skigebied Kappl met kinderen

Skischool Kappl heeft een aantal Nederlandsprekende leraren, maar zeker als je kind in een hoger groepje (rood of zwart) zit, moet je er vanuit gaan dat ze in het Engels of Duits les krijgen. Ondanks dat er in de voorjaarsvakantie vrijwel alleen Nederlandse kindjes zijn die hier les hebben. Ik moet eerlijk zeggen dat het skiën op de oefenweide met 140 kinderen erg chaotisch verliep en lang duurde. Er werd geen rekening gehouden met het niveau dat we zelf vooraf hadden opgegeven. Onze dochter kwam uiteindelijk in een veel te lage groep terecht en toen we haar weer zagen bij de lunch, was ze heel sip. Gelukkig konden we regelen dat ze die middag met het groepje van haar vriendjes mee mocht. Alsnog te makkelijk, maar in ieder geval gezellig. Die leraar heeft toen geregeld dat ze de dag erop naar een uitdagendere groep kon. Uiteindelijk heeft ze het wel leuk gehad, maar dat is natuurlijk niet de reden om je kind op les te doen. We vonden de groepen met 10 tot 14 kinderen ook erg groot.

Skigebied Kappl met kinderen

In Kappl hoef je de lessen niet per se op zondag of maandag te beginnen, maar kun je ook op dinsdag, woensdag of donderdag aansluiten in een groepje. Wellicht is dat iets om te overwegen, zeker als je kind al een prima basisniveau heeft. Mede ook omdat aan het einde van de week de hogere groepen vaak veel kleiner zijn, omdat veel kinderen dan van zondag tot en met dinsdag les nemen.

Ik heb zelf ook twee dagen skiles genomen in Kappl. Hiervoor gelden dezelfde tijdens als voor kinderen. Wel zo makkelijk! Over de les voor volwassenen was ik wel tevreden. De leraar ging ook goed mee in de wensen van de groep.

Skigebied Kappl met kinderen

Overnachten in Kappl

Op zoek naar een leuke accommodatie in Kappl? We hadden zelf een achtpersoonshuis aan de dal afdaling, welke we deelden met drie gezinnen. Zo’n appartement aan de piste is alleen praktisch wanneer je kinderen al goed genoeg kunnen skiën om deze afdaling aan te kunnen. Ons appartement had een topuitstraling, maar was wel erg gehorig. De meeste accommodaties in Kappl zijn kleinschalig, je moet dan ook een beetje geluk hebben met wat nog beschikbaar is.

Skigebied Kappl met kinderen
Skigebied Kappl met kinderen

Het is in Kappl wel fijn om een appartement te hebben waar je kunt koken of een hotel met restaurant. De eetmogelijkheden zijn namelijk vrij beperkt, al zijn er wel meerdere pizzeria’s in Kappl. Er is ook een Spar supermarkt, die is echter niet heel groot, dus het is ook handig om zelf wat dingen mee te nemen. Voor grotere supermarkten moet je naar Ischgl.

Skigebied Kappl met kinderen

Wat is er nog meer te doen in Kappl naast skiën?

Benieuwd wat je nog meer kan doen in Kappl behalve skiën? Houden jullie van sleetje rijden? Er is een 6 km lange sleeroute die bij voldoende sneeuwval in het dal open is. Je kunt hier overdag sleetje rijden, maar in het hoogseizoen ook één avond per week. Dat is extra gaaf om onder de sterren naar beneden te sjezen.

Er worden ook verschillende events georganiseerd. Misschien vinden jullie het wel leuk om een sneeuwschoenwandeling te maken of met lantaarns rond te wandelen in het donker. Op de website van Kappl zie je de actuele activiteitenkalender.

Skigebied Kappl met kinderen

Kappl is geen après-ski bestemming, maar een beetje vermaak kun je er natuurlijk wel vinden. De meest populaire plek voor muziek en een drankje is de bar bijna onderaan de dal afdaling. Hier kom je alle skileraren ook weer tegen aan het einde van de dag. Zodra de afdaling dicht is, gebruiken kinderen de piste om sleetje te rijden en sneeuwballen gevechten te houden.

In Kappl is geen overdekt zwembad te vinden. Hiervoor kun je wel terecht bij de Silvretta Therme in Ischgl of bij het zwembad in Galtür. Lees ook onze blogs over skigebied Ischgl en skigebied Galtür.

Skigebied Kappl met kinderen

Meer tips nodig? Lees ook onze andere blogs over wintersport met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top