Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / NOVASOL vakantiehuis op Usedom

NOVASOL vakantiehuis op Usedom

Op zoek naar een vakantiehuis op Usedom? Ik verbleef met mijn dochter in een ruim en rustig appartement van NOVASOL en verkende van daaruit het eiland Usedom in de regio Mecklenburg-Vorpommeren.

Op vakantie op het eiland Usedom

Usedom is een echt vakantie-eiland, met lange brede stranden waar je (vergeleken met Nederlandse badplaatsen) alle ruimte hebt. Er is veel te doen voor gezinnen zonder dat je per se een hele dag uit moet trekken voor bepaalde attracties. Combineer een halve dag strand bijvoorbeeld met een klimpark, vlindertuin of kleinschalig pretpark. Je leest er alles over in ons blog over het eiland Usedom.

Ons vakantiehuis op Usedom

Ons vakantiehuis op Usedom is gelegen vlakbij de kleine luchthaven van het eiland. De dichtstbijzijnde plaatsjes zijn Garz en Zirchow die beiden maar uit een paar huisjes bestaan.

Ons vakantiehuis DMU151 is onderdeel van een complex van meerdere vakantiehuizen, de “Stettiner Haff”. Het is gebouwd in 2017 en heeft een moderne en frisse uitstraling. We rijden langs de andere huizen tot we bij “Haus 6” komen, de twee huizen die door NOVASOL worden verhuurd. In zowel huis 6-1 en 6-2 zitten meerdere appartementen.

Novasol usedom
Novasol usedom

Met de sleutel gaat de poort van het hek open dat ons leidt naar de parkeerplaatsen. Er is een parkeerplek per appartement en nog enkele parkeerplekken voor gezamenlijk gebruik, bijvoorbeeld voor wie met twee auto’s komt of bezoek krijgt.

Ons appartement bevindt zich op de begaande grond. Bij binnenkomst worden we blij van de hoeveelheid ruimte. Er is een ruime gang met deur naar een toilet met douche. Daarnaast is er verderop in de gang nog een tweede toilet met wastafel. Ons appartement heeft twee slaapkamers, beide met twee bedden en een ruime kast voor kleding.

Novasol usedom
Novasol usedom

Mijn favoriete ruimte is de grote lichte woonkamer met open keuken. De keuken is voorzien van alle apparatuur die je nodig hebt, waaronder een oven, een broodrooster en een koffiezetapparaat. Er is een stevige eettafel voor vier personen en een fijne ruime hoekbank. Vanaf de hoekbank heb je direct zicht op de tuin.

Novasol usedom
Novasol usedom

Ieder appartement heeft een eigen balkon of een veranda, als je net als wij op de begane grond verblijft. Deze heeft een tuinset en zelfs twee fijne ligstoelen voor als je nog wat wil zonnen.

De rest van de tuin is voor gezamenlijk gebruik en niet alleen erg groot maar ook nog eens volledig omsloten door een hek, wat het dus erg veilig maakt voor jonge kinderen. Helemaal achterin de tuin is een speeltoestel met glijbaan en schommel. Ook is er een apart hoekje met barbecue en een houten picknicktafel. Vanuit de tuin heb je ook nog net uitzicht op de zee. Wat fijn is, is dat de openslaande deuren ook hordeuren hebben. Zo blijven insecten buiten maar kan je wel lekker alles open hebben. Dus terwijl ik ging koken speelde mijn dochter fijn op het speeltoestel. Deze en de andere vakantiehuizen van NOVASOL op Usedom bekijken? Bekijk hier de website met het volledige aanbod.

Novasol usedom

De locatie op het eiland is heel rustig en het ligt aan een doodlopende weg. Mijn telefoon had niet altijd netwerk in het appartement en als het er was, was het maximaal E. Het appartement heeft ook geen wifi netwerk. In Duitsland is dat heel gewoon maar als ik dit van tevoren geweten had, had ik zeker wat meer Netflix series op de tablet gezet.

Het vliegveld is redelijk vlakbij maar de hele week dat wij er waren hebben we nooit een vliegtuig horen landen hoewel er wel zomercharters zijn vanaf Frankfurt en Düsseldorf. Als we er langs reden zagen we wel eens de hele kleine vliegtuigjes. Zo kan je hier bijvoorbeeld ook een toeristische vlucht over het eiland boeken. Bij het vliegveldje zit ook een restaurant met uitzicht op het vliegveld, een museumpje over de luchtvaart en een kleine supermarkt. Je kunt dus wel op ongeveer 10 minuten lopen een boodschapje doen of wat eten. Naar de dichtstbijzijnde bekende badplaats Ahlbeck is het twintig minuten rijden en op de route kom je ook grotere supermarkten tegen.

Novasol usedom
Novasol Usedom

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met NOVASOL, het Duits Verkeersbureau in de regio Mecklenburg-Vorpommern. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top