Home / Voorbereiding / Producten / Tablet voor kinderen, voor thuis en op vakantie

Tablet voor kinderen, voor thuis en op vakantie

Op zoek naar een goed kindertablet? Die je thuis kunt gebruiken maar ook op vakantie? Heel logisch want de tablet is voor veel ouders onmisbaar geworden zeker tijdens een lange vlucht. Een tablet of iPad heeft vermaak voor de dreumes, peuter, kleuter of ouder kind. Filmpjes kijken, spelletjes spelen en zelf een grappige video opnemen. Oudere kinderen kunnen apps zoals Squla gebruiken om extra te leren.

Er zit wel veel verschil in de kwaliteit van een tablet voor kinderen. Sommige zijn echt bedoeld voor spelletjes terwijl anderen in anderen ook gebruikt kunnen worden om op te werken en leren. De grens tussen laptops, high-end tablets wordt steeds vager. Daar hangt dan natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Ik ging op zoek naar de beste kindertablets. Van goedkope modellen voor het bekijken van filmpjes tot serieuzere opties.

tablet voor kinderen

Beste kindertablet

Naam Grote bijz Prijs
Kurio Tab XL 210.1 inch groot scherm €€€€€€
De Alcatel 1T 7 Family27 inch goedkoop in blauw en roze €€€
DEPLAY Kids Tablet7 inch vriendelijke €€€€
Kurio TAB Lite 27 inch Prijs/kwaliteit verhouding €€€€

Lenovo Tab m10 

7 inchGoedkoop, goed, niet voor jonge kids€€€

Snel vergelijken, deze tabel kan je op je mobiel opzij schuiven.

Tablet voor kinderen

Voordelen tablet voor kinderen vs gewone ipad

We hebben onze dochter als peuter eerst een kindertablet gegeven en later toen die supergoedkope kindertablet het begaf mijn oude iPad. Benieuwd wat nu de voordelen en nadelen zijn van een tablet speciaal voor kinderen?

  • Extra stevig omhulsel en daardoor minder snel kapot
  • Vrolijke kleuren wat kinderen extra leuk vinden
  • Vaak een special “kindvriendelijke” omgeving waardoor de kans kleiner is dat je kind op vreemde plekken terecht komt
  • Tablets hebben vaak een kinderslot
  • Mogelijkheid om een tijdslimiet in te stellen
  • Vergeet niet om ook een kinderkoptelefoon aan te schaffen
tablet voor kinderen

Kindertablet

Kurio Tab XL

De Kurio Tab XL2 is een opvolger van diverse andere door Kurio ontworpen kindertablet. Het grote verschil is dat deze een stuk groter is. Met een 10 inch scherm is het voor kinderen fijner om een filmpje te kijken of te werken aan Squla. Kurio Genius Ouderzone houdt bij hoe lang de kinderen op de tablet zitten maar ook wat ze er op doen. Je kunt per kind een apart profiel aanmaken. Wel zo fijn, want je kleuter geef je waarschijnlijk minder vrijheden en schermtijd dan je kind dat al wat ouder is. De tablet heeft daarnaast ook een stevige hoes dus vallen is geen probleem. Het geheugen is wel vrij klein dus daarom adviseer ik je een geheugenkaart bij te kopen. Door het grotere scherm gaat de batterij ook eerder leeg dan die van andere tablets voor kids. 

Alcatel 1T 7 Family 2

De De Alcatel 1T 7 Family2 is een goedkope tablet voor kinderen. Bovendien ook nog eens heel licht (maar 245 gram) en stof- en spatwater dicht. Dat maakt dit een hele fijne kindertablet voor op reis. Zeker als je naar landen gaat die wat minder ontwikkeld zijn, de tablet gaat minder snel stuk en mocht er toch iets mee gebeuren dan kostte die tenminste ook niet zoveel.

Je kunt zelf bepalen welke apps je kids kunnen bekijken en je kunt een tijdscontrole instellen. Het het alleen niet mogelijk om te zien wat de kinderen hebben gedaan. Deze tablet heeft wel Eye Care en is daardoor fijner voor de ogen. 

 

DEPLAY Kids Tablet

De DEPLAY kids Tablet is een tablet voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar. Deze tablet heeft een camera aan de voor en achterkant. Handig is dat je kunt uitbreiden met een extra microSD kaart. 

De tablet is spatwaterdicht en komt met een beschermrand. Het fijne van deze tablet is dat je zelf heel veel kunt instellen over wat je kind wel en niet mag bekijken en spelen. 

Kurio Tab Lite

De Kurio TAB Lite 2is een populaire tablet voor kids mede dankzij de goede prijs-kwaliteitverhouding. Wat ik fijn vind, zeker op reis, is dat de tablet spatwaterdicht is. Dus geen probleem als er geknoeid wordt of als je kind opeens nat gespoten wordt met een waterpistool. Nadeel is wel weer dat de tablet wat minder snel is. De tablet heeft een goede beschermrand. 

Kurio Tab

Er staat op de Kurio Tab Litet al een aantal apps voor kids. Daarnaast kan je er meer downloaden. Verder is het mogelijk om het internet helemaal te blokkeren of juist bepaalde website toe te staan. Ook fijn is dat je dit per kind kunt instellen net als een eventuele tijdslimiet per dag of per week. 

Kurio Tab

Lenovo Tab

Mochten je kinderen al wat ouder zijn of je toch om een andere reden twijfel hebben bij een specifieke tablet voor kinderen dan zijn er ook alternatieven. Vaak ben je dan ook nog goedkoper. Je hebt dan alleen geen standaard ingebouwde opties om bijvoorbeeld bepaalde websites te blokkeren of om schermtijd bij te houden. Wij zijn zelf wel enthousiast over de Lenovo Tab m10 als tweede tablet.

De tablet is redelijk goedkoop nog geen 200 euro. Ook de camera is leuk voor hobby-foto’s maar heeft een lage kwaliteit. Wat fijn is, is dat je 32SD hebt en ook nog een SD kaart kunt bijplaatsen. Zo heb je veel geheugen en kan je je kind een grote hoeveelheid apps bieden, en er ook apps opzetten waarmee je schermtijd kunt bijhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top