Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Usedom, het Duitse vakantie-eiland waar iedereen zich vermaakt

Usedom, het Duitse vakantie-eiland waar iedereen zich vermaakt

Usedom mag dan het tweede grootste eiland van Duitsland zijn, het is nog niet zo bekend bij Nederlanders. Hier een paar snelle feitjes: er is 42 km strand langs de kust, het is een van de zonnigste bestemmingen in Duitsland met meer dan 2000 zonuren per jaar en verder is het grootste deel van Usedom eiland Duits terwijl een kleiner deel bij Polen hoort.

Vanuit Utrecht rijdt je er in acht uur naartoe. Te ver voor een weekend weg maar voor een weekje vakantie prima. Het is vergelijkbaar met de afstand naar het Deense Jutland of het Franse Normandië, met als voordeel dat de prijzen in Duitsland een stukje lager liggen. En dan vooral voor maaltijden en activiteiten.

Usedom

Usedom is slechts drie uur rijden vanaf Berlijn en bij Duitsers en Polen is het al jarenlang een populaire vakantieregio. Dat zie je terug in de drie Kaiserbäder badplaatsen met historische villa’s. Desondanks is de sfeer er zeker niet elitair en val je met je mama-lijf absoluut niet uit de toon. Het eiland is heel populair bij gezinnen en dat is logisch, want er is naast het strand nog veel meer te beleven met onder andere een klimpark en dinopark.

Het eiland is vooral heel geschikt voor een vakantie in de lente, zomer of vroege herfst. Ik ging zelf samen met mijn dochter in de zomervakantie naar Usedom.

Usedom

Wat te doen op Usedom eiland?

Strand van Usedom

Aan strand geen gebrek in Usedom. In de kleine week dat wij op het eiland waren hebben we natuurlijk lang niet alle stranden kunnen zien. Sommige stranden hebben faciliteiten zoals restaurantjes, strandkorven, speeltoestellen en een strandwacht. Andere stranden zijn daarentegen weer heel leeg. Er zijn ook een tiental nudistenstranden op Usedom.

Usedom Ahlbeck

Wat alle stranden gemeen hebben is dat het er ontzettend schoon is. Ik heb geen sigarettenpeuk gezien. Je kunt kinderen hier met een veilig gevoel laten spelen, zonder zorgen dat ze in iets vies trappen. De sfeer is heel gemoedelijk. Mensen laten hun tas met waardevolle spullen rustig in een strandkorf liggen en nemen een duik in de zee. Mijn dochter vermaakte zich eindeloos met kastelen bouwen en het water in en uit rennen. Omdat het heel lang ondiep blijft, kan ik mijn dochter met een gerust hart de zee in laten gaan terwijl ik zelf kan ontspannen in een strandkorf.

Karlshagen en Trassenheide zijn twee strandbestemmingen in het noordelijk deel van het eiland. Deze plaatsen staan bekend om de familievriendelijkheid. Rondom Karlshagen en Trassenheide zijn veel familieattracties te vinden. Beide plekken hebben ook een leuke speeltuin net achter het strand. Restaurantjes kan je achter de duinen vinden maar niet op het strand zelf.

Usedom Bansin

Bansin, Heringsdorf en Ahlbeck zijn een drietal historische badplaatsen. Zowel Heringsdorf als Ahlbeck hebben een pier. Deze stranden zijn wat drukker dan die van Karlshagen en Trassenheide maar nog steeds heel rustig vergeleken bij die in Nederland. Wat ik zelf wel fijn vond is dat er hier ook op het strand kiosken te vinden zijn, zodat je ook makkelijk ter plekke iets kunt kopen.

Usedom Ahlbeck
Usedom Ahlbeck

De leuke strandkorven zijn op bijna alle stranden te huur. Het bedrag verschilt per locatie, maar ligt rond de €7,50 per dag of €3 per uur.

De meeste stranden zijn gratis toegankelijk maar Heringsdorf, Bansin or Ahlbeck heffen een resort tax voor iedereen vanaf 10 jaar. Het kan zijn dat dit al inbegrepen is bij je accommodatie, maar als dit niet het geval is staat er bij de opgang naar het strand een automaat waar je dit kunt betalen. Het bedrag is afhankelijk van het seizoen maar is maximaal €2,70 per dag.

Usedom Ahlbeck
Usedom Ahlbeck
Usedom Ahlbeck

Phänomenta Peenemünde

Wat ons betreft is Phänomenta Peenemünde een van de leukste binnenactiviteiten op Usedom. Je kunt je hier zeker een halve dag vermaken met allerlei testjes en experimenten. De meest zijn ook zonder de (Duitse) uitleg voor kinderen goed te begrijpen. Zeker wanneer je zoals wij vaker in science musea komt.

Phänomenta Peenemünde
Phänomenta Peenemünde

Sommige opstellingen herkennen we, zoals de lier waarmee je een auto kunt optillen. Er zijn echter ook genoeg originele opstellingen variërend van actief bezig zijn en puzzelen tot echt natuurkunde.

De uitstraling van het gebouw is wel wat verouderd dus we waren verrast door de speciale lasershow die meerdere keren per dag te bekijken is. Een kwartier lang krijgen we een toffe show op muziek. Zorg dat je dus bij binnenkomst even checkt hoe laat de shows zijn.

Bezoek je Usedom met oudere kinderen of zonder kinderen dan zijn er in Peenemünde nog een tweetal andere attracties die de moeite waard zijn. Het technisch historisch museum, gevestigd in een oude elektriciteitscentrale, gaat over een interessant stukje geschiedenis. Het eiland werd namelijk gebuikt in de Tweede Wereldoorlog om raketten te ontwikkelen. Verder is er de U-461, het grootste onderzeeër museum in de wereld.

Phänomenta Peenemünde
Phänomenta Peenemünde

Vlinderboerderij

“Wie het eerst de vlinder ziet krijgt een punt!” Bij binnenkomst van de vlinderboerderij op Usedom heeft mijn dochter een folder meegenomen. Hier staan enkele van de zestig verschillende soorten vlinders op die hier te zien zijn, zoals de grootste vlinder ter wereld die nog groter is dan mijn hand.

Vlinderboerderij

Ook is hier de superblauwe morpho die constant rondfladdert maar weigert ook maar een seconde stil te zitten met zijn vleugels open zodat ik een foto kan maken. We zoeken een bankje op in de tropische warme ruimte vol met (palm)bomen, banenbomen en varens. Het is hier warm en de luchtvochtigheid is hoog, precies de omgeving waar deze tropische vlinders van houden. Natuurlijk zijn er ook veel bloemen zoals orchideeën maar er is hier nog meer te zien, zoals pagaaien, vissen en schildpadden die hier ook hun huisje hebben gevonden.

Vlinderboerderij

De Wereld Op Zijn Kop

“Mama snel maak een grappig foto van mij”, “Nu hier”, “Kijk nu lijkt het net of ik op mijn handen sta”. Mijn dochter heeft de smaak goed te pakken. Ik heb haar laten zien wat voor een soort foto’s je kunt maken bij de attractie “Die Welt steht Kopf” en vervolgens moeten we dat natuurlijk in elke ruimte doen. Het idee achter deze attractie is heel simpel, een huis op zijn kop!

De wereld op zijn kop

De uitvoering is top en er zijn heel veel leuke fotoplekjes, wat ervoor zorgde dat we uiteindelijk een stuk langer binnen waren dan ik van te voren gedacht had.

De wereld op zijn kop
De wereld op zijn kop

De Wereld Op Zijn Kop en de vlindertuin bevinden zich op loopafstand van elkaar. Er is in deze buurt nog meer te doen, zoals een potje minigolf spelen bij “Piraten der Ostsee” of draaien in de draaimolens bij Kinderland Trassenheide. Er zit ook nog een wassenbeeldenmuseum en een museum met opgezette dieren.

Lees ook mijn uitgebreide blog over 7 onbekende bestemmingen in Duitsland.

Piratenspeeltuin

Ik heb ook nog een inside tip voor wie op vakantie gaat naar Usedom met kinderen. Familiehotel SeeKlause in Trassenheide heeft een enorme tuin met een piratenspeeltuin of eigenlijk meerdere speelplekken voor verschillende leeftijden. De speeltuin is ook open voor niet-gasten. Wij kregen deze tip van het toeristenbureau en het voelde wel even raar aangezien je door de lobby moet lopen. Maar toen we aangaven dat we voor de speeltuin kwamen werd direct de route gewezen. Natuurlijk wordt het dan wel gewaardeerd als je een hapje of drankje koopt bij de kiosk in de speeltuin. Dat zal geen probleem zijn want kinderen kunnen zich hier eindeloos vermaken.

Piratenspeeltuin usedom
Piratenspeeltuin usedom

Dinopark Mölschow

Zijn jullie kids ook zo gek op dinosauriërs? Mijn dochter wel, dus toen ik erachter kwam dat er een dinopark op het eiland Usedom is wist ik dat we deze natuurlijk moesten bezoeken.

Even wordt mijn dochter afgeleid door de twee springkussens direct na de entree maar we besluiten toch om eerst de dinowandeling te maken. De wandeling is iets meer dan een kilometer lang. het park is dus niet erg groot, maar de afwisseling is leuk. We beginnen met een aantal kleinere dieren en komen dan bij de eerste grotere dino. Mijn dochter loopt dichterbij en dan… aaahhh…. hij maakt geluid! Dit zijn geen bewegende dino’s maar ze hebben we een bewegingssensor en als je te dichtbij komt begint die te brullen. Net als de peuter die achter ons liep die de special effect wel heel spannend vond.

Dinopark Mölschow
Dinopark Mölschow

Mijn zesjarige dochter is niet bang maar haar handje in de mond van de dino’s stoppen is toch wel een beetje spannend nu. “Denk je dat we ook een Triceratops zien? Dat is mijn favoriet!” “En platvoet?” Ik weet het niet maar stel voor maar gewoon verder te lopen. De dino’s worden ondertussen steeds groter en indrukwekkender en gelukkig vlak voor het eind is daar dan toch de Triceratops met twee baby’s. “Ah zo schattig!” Mevrouwtje ziet al helemaal voor zich hoe de kleintjes, als ze echt leefden, bij ons in de tuin hadden kunnen wonen. Alleen de belofte van frietjes in het restaurant en lekker springen op de springkussens weet haar weg te trekken bij de schatjes.

Dinopark Mölschow

Megalithische graven Lütow

Niet alle bezienswaardigheden op Usedom zijn dit soort attracties. Wat wij ook heel leuk vonden om te doen is om gewoon rond te rijden met de auto en kijken waar we uit kwamen. Er zijn veel kleine dorpjes en kleinschalige bezienswaardigheden, zoals molens of oude landhuizen waar nu vaak een restaurant in zit.

Usedom heringsdorf

Als archeologie liefhebber nam ik natuurlijk ook een kijkje bij de megalithische graven van de neolithische trechterbekercultuur in de buurt van Lütow. Langs dit graf loopt ook een fietsroute. Wij hadden er deze keer geen tijd voor maar je kunt op veel plekken een fiets huren. Er zijn 9 officiële routes, waaronder een kindertour van 6,5 km die vertrekt vanuit Tassenheide.

 Megalithische graven  Lütow

Karls Erlebnis-Dorf

Karls Erlebenis-Dorf is niet alleen een begrip op Usedom maar aan de hele Oostzee kust, met zelfs een echt pretpark bij Rostock in de buurt en vestigingen op onder andere het eiland Rügen en in de buurt van Lübeck. Wij weten op basis van de website niet direct wat we kunnen verwachten. Is het een speeltuin? Een restaurant? Of een winkel? Eigenlijk is het alles.

Usedom karls erlebenisweld
Usedom karls erlebenisweld

Het winkelgedeelte is enorm en hier worden heel veel producten verkocht, waarbij producten van aardbeien (ook het logo van Karls) zeker ruim vertegenwoordigd zijn. Wat extra leuk is, is dat je ook kunt zien hoe een aantal producten zoals snoepjes en brood gemaakt worden.

Buiten is er een speelgedeelte wat zeker bij jongere kinderen erg goed in de smaak zal vallen. De meeste dingen zoals de glijbanen, kinderboerderij, doolhof en trampolines zijn gratis maar voor enkele attracties betaal je een klein bedrag. Zo rijden we een rondje in een tractor en gaat mijn dochter een aantal keer in de autootjes.

Dan zijn er ook nog meerdere restaurantjes waar we wat kunnen eten. Mijn dochter vind het zo leuk dat we zelfs nog een keer terug gaan om hier te ontbijten voor we doorrijden naar een ander deel van het eiland. Prijzen liggen echt laag en je kunt kiezen voor een ontbijtmenu of voor losse broodjes.

Usedom karls erlebenisweld
Usedom karls erlebenisweld

Klimbos Usedom

Heb je zin in wat actie? Wij bezochten het Klimbos op Usedom, ofwel in het Duits Kletterwald Usedom. Dit klimbos heeft zes routes waarvan er drie geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar. De andere drie wat zijn uitdagender voor kinderen vanaf 8, 12 of 14 jaar. De lengte van je kind is zeker ook van belang is. Onze dochter is met 115 cm vrij klein en ze had een aantal keer veel moeite om zichzelf in te haken door de hoogte van de kabels maar ook omdat de karabiniers die ze hier gebruiken vrij zwaar gaan.

Usedom klimbos

Nu is ze gek op klimbossen en ondanks dat het dus soms wat moeizaam ging wilde ze absoluut niks missen. We begonnen met een uitleg en een demonstratie en daarna mocht ze zelf aan de slag. Je hoeft als ouder niet mee maar dit mag natuurlijk wel. De verschillende parcoursen hebben namen zoals “Spiel”, “Spass”, “Abenteuer”en “Fitness”. Je begint nog dicht bij de grond maar ook jonge kinderen gaan bij “Fitness” al hoog de lucht in. De parcoursen zijn redelijk afwisselend, al hebben ze wel veel dezelfde elementen zoals korte stukjes ziplinen en wandelen over plankjes. Zeker niet te moeilijk en goed te doen voor kinderen. Na anderhalf uur waren we klaar. Mevrouwtje was moe maar ook super trots op zichzelf.

Usedom klimbos
Usedom klimbos

De setting van het klimbos is prettig. Her ligt echt in de bossen. Naast de parcoursen zijn er ook schommels, een wipwap en verschillende plekken om te zitten. Ook jongere kinderen die nog niet zelf mee mogen doen kun je daardoor goed meenemen om naar oudere broertjes of zusjes te kijken.

Usedom klimbos

Boomkroonpad

Niet bang voor hoogtes? Dan is een bezoekje aan het boomkroonpad zeker de moeite waard. Klim langzaam omhoog en geniet van een prachtig uitzicht over Usedom.

Boomkroonpad Usedom

Het boomkroonpad vind je in het bos van Heringsdorf. Op een hoogte van maximaal 23 meter loop je 1.350 meter door de beuken- en dennenbomen die typerend zijn voor het eiland. Tijdens je wandeling kom je langs talrijke leer- en activiteitenstations, dus tijd om je te vervelen is er niet.

Met een maximale helling van 6 procent kun je dit pad ook zonder problemen bezoeken met buggy of als je slechter te been bent.

Boomkroonpad Usedom

Gullivers Wereld

Van te voren had ik enkele foto’s gezien van Gullivers Welt, een enorm beeld van Gulliver. De werkelijkheid is net zo gaaf: een beeld van 36 meter lang met schoenen die groter zijn dan jezelf is heel grappig om te zien. We gaan naar binnen en daar lopen we door het hart en de organen van Gulliver.

Ik ben alleen wat minder enthousiast over het papegaaienhuis dat hier ook is. We slaan het dan ook maar even over om op de foto te gaan met een papegaai. De entreeprijs van bijna tien euro is in dat geval wel wat hoog voor niet meer dan een beeld om grappige foto’s bij te maken en een paar speeltoestellen buiten.

Mocht je nog een binnenattractie zoeken voor tijdens je vakantie in Usedom dan zit er om de hoek ook nog een indoor minigolfbaan.

Zwembaden en spa’s op Usedom

Tijdens je vakantie op het eiland Usedom kan je behalve een frisse duik in de zee natuurlijk ook zwemmen in een van de zwembaden. Wij gingen naar Ostsee Therme Usedom maar er zijn nog meer mogelijkheden buiten natuurlijk de hotels met zwembad die hier ook genoeg zijn.

Usedom ostzeetherme
Usedom ostzeetherme

Ostsee Therme Usedom heeft meerdere zwembaden waaronder eentje met een speeltoestel met glijbanen en een peuterbadje met glijbaan. Er is ook een buitengedeelte maar deze is vrij klein. Dit is vooral een zwembad om heen te gaan wanneer het weer buiten juist wat minder is. Er is ook een sauna en wellness gedeelte maar net als elders in Duitsland is het zo dat, ook wanneer dit aangesloten is bij een zwembad, badkleding hier niet toegestaan is. En dat vind ik persoonlijk met kinderen niet zo prettig.

Als populaire vakantiebestemming van welgestelde Duitsers aan het begin van de 19e eeuw is het geen wonder dat er op Usedom een spa-cultuur heerst. Wat is er dan ook beter dan een dagje of middagje een spa op te zoeken? Mijn dochter en ik hebben enorm genoten van de moeder-dochter behandeling die we kregen bij het Travel Charme hotel in Bansin. Een rug massage gevolgd door een gezichtsmasker. Mijn dochter kreeg een eetbaar masker op basis van kwark met sprinkels en was er helemaal verrukt van. “Dit is zo lekker mama,” zegt ze terwijl ze met haar vinger een stukje van haar masker in haar mond stopt.

Travel Charme hotel in Bansin

Echt even quality-tijd samen in een mooie rustgevende setting met erg vriendelijk personeel. Daarna konden we nog gebruik maken van het zwembad en de spa-faciliteiten zoals de sauna. Het overdekte zwembad is erg mooi gelegen met uitzicht op het strand en fijne ligbedden. Wil je liever buiten zitten dan is er ook een binnentuin. Aansluitend aten we in het restaurant waar die avond een Indonesisch getint buffet was. Een heel fijne afwisseling van de andere dagen.

Travel Charme hotel in Bansin
Travel Charme hotel in Bansin

Zowel de spa als het restaurant zijn open voor niet hotel gasten. Het is wel verstandig om te reserveren. Behalve de moeder-dochter behandeling die wij hadden zijn er nog diverse andere behandelingen voor meiden. Er is ook een vader-zoon optie en diverse speciale beauty behandelingen voor zwangere dames naast het reguliere aanbod van schoonheidsbehandelingen. Bekijk hier het volledige aanbod.

Zandsculpturen Usedom

“Wow dat lijkt echt op een aap!” We kijken onze ogen uit bij terwijl we langs de zandsculpturen lopen in Usedom. Wel goed opletten, want tussen de beelden die dit jaar een wereldthema hebben zijn een aantal grapjes verstopt. Kinderen mogen die zoeken en dan aan het einde vertellen hoeveel ze er gevonden hebben. Dat maakt een wandeling tussen de toch al supermooie en knap gemaakte beelden nog interessanter.

Usedom zandsculpturen

Ieder jaar rond begin november worden de geweldige sculpturen plat gegooid waarna ze het jaar daarop tegen eind maart weer open gaan met hele nieuwe kunstwerken. Bekijk voor de exacte openingstijden de website.

Usedom zandsculpturen

Waar overnachten tijdens een vakantie op Usedom

Tijdens onze vakantie op Usedom sliepen we in een vakantiehuis van NOVASOL. Wij verbleven aan de rustige zuidkust in een van de appartementen die zich bevinden in een tweetal moderne en in 2017 nieuw gebouwde vakantiehuizen. Ook is hier een fijne, grote, omheinde tuin met speeltoestel.

Lees ons blog over onze accommodatie of bekijk voor het totale aanbod van NOVASOL op Usedom hier alvast de website.

Novasol Usedom

Praktische tips voor een vakantie op Usedom met kinderen

Een vakantie in Duitsland met kinderen is eigenlijk altijd heel relaxed. Usedom is een populair vakantie eiland en ook hier zijn de faciliteiten voor gezinnen dan ook goed. Bijna elk restaurant heeft wel een kinderstoel en kindermenu. Hoewel de opties hier vaak wel beperkt zijn tot worst, kipnuggets of vis met frietjes of gerechten zoals pizza margherita en pasta bolognese. Wil je echt gezond eten, kies dan een appartement of vakantiehuis waar je zelf kunt koken. Er zijn meerdere grotere supermarkten op Usedom en hier kun je ook babyproducten vinden.

Usedom heringsdorf
Usedom heringsdorf

In Duitsland is er nog veel meer een cash cultuur dan in Nederland. Zorg dan ook altijd dat je voldoende contact geld op zak hebt. Je kunt namelijk lang niet overal pinnen, zelfs niet in sommige restaurants of bij populaire attracties. Er zijn wel genoeg pinautomaten op het eiland.

Parkeren vlakbij de populaire stranden kan wel maar werkt vaak met een parkeerschijf en een maximum van 30 minuten of 2 uur. Op net wat verder lopen (bijvoorbeeld 5 minuten) zijn er vaak grotere parkeerterreinen waar je tegen betaling langere tijd kunt staan. Zelfs in het hoogseizoen hoefde ik nooit al te lang te zoeken naar een plekje. Het maximum wat ik betaalde was een dagtarief van €7,50.

Het Duitse mobiele netwerk is niet zo dekkend als in Nederland. Ook op Usedom heb je niet overal bereik of is er wel bereik maar geen werkbare internetverbinding. Zet voor de zekerheid dan ook een offline kaart op je telefoon. Langs de kust is de verbinding vaak wel goed.

Usedom heringsdorf

Dagtrips vanaf Usedom

Naar Pools Usedom en het Poolse vasteland

Het eiland Usedom is grotendeels Duits maar een kleiner gedeelte hoort bij Polen. Natuurlijk is het leuk om daar dan ook even naartoe te rijden, ondanks dat de bezienswaardigheden op het Poolse deel van Usedom vrij beperkt zijn. De grootste stad van Usedom, genaamd Świnoujście (of in het Duits Swinemünde), bevindt zich hier. Er zijn veel restaurants en winkeltjes en ook diverse stranden, maar ons hoogtepunt waren de wilde zwijnen die we gewoon langs de weg zagen.

Op het Poolse vasteland zijn diverse bezienswaardigheden zoals het Wolinski National Park en de stad Wolin met een viking openluchtmuseum. Jammer genoeg is er echter niet zoals tussen het Duitse vasteland en het eiland een brug. Er wordt gewerkt aan een tunnel maar die is op zijn vroegst in 2022 klaar. Op dit moment is de ferry de enige optie en door gebrek aan capaciteit ontstaan hierdoor met name in de zomer lange wachttijden.

Usedom wild zwijn
Usedom wild zwijn

Naar het eiland Rügen

Rügen is het grootste eiland van Duitsland en bekend vanwege de klifrotsen langs de kust. Er worden vanuit Usedom dagtrips met zowel de bus als de boot aangeboden naar Rügen. Meer weten over Rügen, lees dan ook de blog van collega Saskia van KidsErOpUit over Rügen met kinderen.

Leuke stopover bestemmingen op weg vanuit Nederland

Je kunt vanuit Nederland in een dag naar Usedom rijden. Ik koos er echter voor om de rit op te delen in twee dagen. Dit is mij eigenlijk heel goed bevallen. Beide dagen niet meer dan 4 a 5 uur rijden en de rest van de dag wat leuks doen. Op de heenweg stopten we in de oude Hanzestad Rostock, een stad met een hele gave dierentuin. Op de terugweg stopten we in Waren (Müritz), een gezellig stadje in het Duitse Merengebied met een erg leuk aquarium en veel watersportmogelijkheden. Een andere optie om te stoppen in de regio Mecklenburg-Vorpommern is bijvoorbeeld nog het Kasteel van Schwerin.

Kindvriendelijke hotels in Usedom

TUI Suneo kinderresort Usedom

Het TUI SUNEO Kinderresort Usedom, gelegen in Trassenheide ligt in de bossen en dichtbij het strand, wat deze plek echt uniek maakt. Het park is autovrij het is daarom een veilige plek waar de kinderen vrij kunnen spelen. Ook is het perfect voor fietstochtjes en stranddagen.

Kinderen tot 12 jaar hebben hier de tijd van hun leven met allerlei activiteiten. Er zijn speelplekken, klimtorens, een kinderboerderij en een zwembad met een glijbaan en waterpistolen. Ouders kunnen ondertussen genieten van wat rust in het wellnessgebied met een zwembad, sauna en massages.

Het buffetrestaurant biedt elke dag iets nieuws, met themabuffetten en speciale kindermenu’s. Er is ook een hoekje speciaal voor de allerkleinsten. De accommodaties variëren van knusse tweepersoonskamers met babybedjes tot ruime maisonnettes voor vijf personen. Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen.

Travel Charme Strandhotel

Het Travel Charme Strandhotel Bansin op Usedom is perfect voor een vakantie met kinderen. Het ligt direct aan het strand, ideaal voor dagen waarop je samen met de kinderen zandkastelen kunt bouwen en in de zee kunt spelen. Het hotel is comfortabel en mooi, wat zowel voor jou als de kinderen fijn is.

De kamers zijn ruim, met genoeg plek voor iedereen. Sommige kamers bieden zelfs een prachtig uitzicht op zee. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten en veilige speelplekken, terwijl jij kunt genieten van de wellnessfaciliteiten van het hotel.

In het restaurant van het hotel kun je genieten van heerlijke maaltijden, inclusief een kindermenu allemaal bereid met verse ingrediënten. Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Duits Verkeersbureau (regio Mecklenburg-Vorpommern en Usedom) en NOVASOL. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top