Vakantietips Gambia met kinderen

0

Een vakantie naar Gambia met kinderen? Het lijkt ons wel wat. Toen onze dochter net geboren was, hebben we serieus naar Gambia gekeken als eerste verre vakantie bestemming. Het is maar 6 uur vliegen dus je bent er zo. Reizen naar Gambia zijn echt enorm betaalbaar en dan zit je heerlijk in de zon en aan het strand. De reden waarom we toen toch voor Curaçao hebben gekozen is het malariarisico. Zo’n kleine baby wilde ik niet aan de pillen hebben.

Onze dochter is nu weer een stukje ouder en dankzij een e-mail die ik ontving vol met leuke kindvriendelijke tips begint het weer te kriebelen. Bovendien kan je zeker in de eerste maanden van het jaar vaak goedkoop naar gambia.

4-wheeldrive avontuur

Eén- of meerdaagse excursies per 4-wheeldrive auto of truck waarbij je samen met je gezin Gambia beter kunt leren kennen. Aangezien het wegennet en de bewegwijzering niet de kwaliteit heeft als die in Europa wordt het aangeraden om niet zelf een auto te huren. Ook prima, dan laten we ons lekker rijden en bezoeken de veemarkt in Abuko, de vissersplaats Tanji en special voor de kids kan je stoppen bij lokale schooltjes. Een andere optie om het land te leren kennen is vrijwilligerswerk met het hele gezin in Gambia

Gambia

Apen spotten

Apen kan je op veel plekken in het land zien. Praktisch is bijvoorbeeld het Bijilo Monkey Park nabij Kololi waar behalve veel vogels ook verschillende apensoorten te zien zijn waaronder fluweelapen, frankjeapen en huzaarapen. De wandelroutes zijn prima aangegeven, maar je kunt ook met een gids op stap.

Workshops

Deze tip spraak me erg aan! Verblijven in het mindere toeristische gedeelte van Gambia in het Soforal Lodge Berending. Hier kan onze dame van alles ondernemen. Boodschappen doen met de kokkin op de lokale markt, met een ezelskar hout sprokkelen, vissen in de Allehein rivier, ’s ochtends een les bijwonen op een plaatselijke schooltje. De Nederlandse eigenaar regelt het en organiseert tevens workshops waaronder placemats vlechten, sieraden maken van zelfgeraapte strandschelpen of kooklessen. 

gambia01

Zon, zee en strand

De slogan van het lokale verkeersbureau van Gambia is Go Discover – The Smiling Coast of Africa. Klinkt goed toch! Maar wat betekent dat nou precies? Als duikliefhebber ben lichtelijk teleurgesteld om te horen dat door sterke onderstromingen er weinig zicht is; duiken is geen optie. Wat ze wel hebben zijn kilometerslange zandstranden met palmbomen. Perfect om samen zandkastelen te maken. 

Meer tips kan je vinden op www.visitthegambia.gm

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.