Home / Nederland / Overijssel / Weusthag uitkijktoren en beleefbos in Hengelo

Weusthag uitkijktoren en beleefbos in Hengelo

Misschien heb je hem vanaf de snelweg wel eens gezien: uitkijktoren de Weusthag aan de rand van Hengelo. Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar deze toren en het Weusthagbos klinkt als een perfecte plek om een stukje te wandelen met kinderen. Er is naast de uitkijktoren ook een beleefbos met natuurlijke speeltoestellen, een heemtuin en een kinderboerderij met geitjes om te knuffelen.

Tijdens een studiedag heb ik kaartje voor het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo en dat kunnen we mooi combineren met een bezoekje aan het Weusthag. Helaas valt de eveneens geplande wandeling door het Weusthagbos nogal nat uit.

Weusthag beleefbos

Weusthag beleefbos

We rijden vol goede moed thuis weg. “Volgens buienradar is het over een uurtje droog”, zeg ik nog vol goede moed tegen mijn dochter. Als we aankomen bij het beleefbos blijkt dat toch niet te kloppen. We parkeren de auto langs de rand van het bos en lopen dit speelbos in Hengelo in.

“Daar ga ik echt niet in”, de betonnen pijp welke normaal gesproken een leuke verstopplek was geweest, staat nu vol water. Ik heb een picknicklunch meegenomen en kan me voorstellen dat in de zomer de picknicktafels, het strand en het water super uitnodigend zijn, maar nu is het een druilerig geheel.

Weusthag beleefbos
Weusthag beleefbos

Weusthag beleefbos is een natuurspeeltuin. Met wat houten balken om over heen te lopen en wat heuvels om vanaf te rennen, maar zonder echte speeltoestellen. Toch moet dit in de zomer bij mooier weer een heel fijn plekje zijn. Normaal gesproken is de heemtuin open en kun je zelf bloemen plukken.

Weusthag beleefbos

Weusthag uitkijktoren

Ik wil ook nog naar de Weusthag uitkijktoren, maar dat is toch een kleine twee kilometer lopen, dus 4 kilometer heen en terug. Normaal geen enkel probleem, maar nu nemen we toch maar de auto. Bij de Weusthag uitkijktoren is een kleine parkeerplaats waar we de auto neer kunnen zetten.

Weusthag uitkijktoren

Vanaf daar is het nog een klein stukje lopen naar deze bijzondere uitkijktoren in Hengelo. Deze toren werd hier in 2016 geplaatst. Vanaf de grond tot de bovenkant van de railing is de uitkijktoren 22,50 meter hoog. De toren heeft een bijzondere uitstraling met een slank midden en aan de buitenkant een ontwerp dat doet denken aan bloemen.

Weusthag uitkijktoren

De toren heeft geen deur en is gewoon altijd open. We lopen naar boven en ik ben blij dat de metalen trap kunststof profielen heeft. Door de open zijkanten komt namelijk toch best wat regen binnen en het ijzer zou anders wel heel glad zijn. Helemaal boven hebben we uitzicht, zij het nu natuurlijk vrij grauw over de omgeving. Aan de ene kant de snelweg en aan de andere kant de kleigaten van rientjes met een klein eilandje.

Het gaat steeds harder regenen, dus we besluiten de geitjes dan maar te bewaren voor een volgend bezoek.

Weusthag uitkijktoren
Weusthag uitkijktoren

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Je kunt net als wij in Hengelo het leuke en kindvriendelijk Oyfo Techniekmuseum bezoeken. Ook Enschede met de museumfabriek is dichtbij. Bij mooi weer is een wandeling over landgoed Twickel ook een aanrader.

Meer tips nodig? Lees ook onze andere blogs over wandelen met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top