Home / Voorbereiding / Vliegen / Wick Air Vliegtuigbedje; onze ervaringen
Wick air vliegtuigbedje

Wick Air Vliegtuigbedje; onze ervaringen

Het is natuurlijk super fijn als vliegen met kinderen nét dat beetje makkelijker gaat. Wij testen het Wick Air vliegtuigbedje dat ervoor moet zorgen dat je kindje languit kan liggen in het vliegtuig. Ik deel mijn persoonlijke mening over dit hulpmiddel, welke we getest hebben op meerdere vluchten in de zomer van 2018.

Behalve het Wick Air vliegtuigbedje hebben we ook ervaring met de Jetkidsbedbox, de MonkeyGo, de Deryan Air Traveller (voor kids tot 2 jaar) en het Cares Harnas welke ik ook voor je vergelijk.

Wick air vliegtuigbedje

Wick Air Vliegtuigbedje; onze ervaringen

Het Wick Air vliegtuigbedje is één van de goedkopere hulpmiddelen om je kind te kunnen laten slapen in het vliegtuig. Bekijk direct de actuele prijs via Bol.com. Wanneer het pakketje binnenkomt valt mij direct op hoe klein en licht het is. Het pakketje weegt nog niet eens een kilo en neemt weinig ruimte in onze bagage in. Wel zo fijn!

Wick air vliegtuigbedje

Er zit ook een pompje bij, maar dit is nogal een goedkoop plastic product. Ik vond dat gewoon opblazen een stuk makkelijker en sneller ging. We testen het Wick Air Vliegtuigbedje eerst een keer thuis uit voor we het meenamen op vakantie. Waar andere hulpmiddelen om te vliegen met kinderen een zekere mate van luxe uitstraalden, is dit wel een heel simpel product.

Dat zie je bijvoorbeeld aan de stiknaden van het tasje. Maar ook aan de nogal simpele hoes die je dan onder het Wick Air Vliegtuigbedje moet doen ziet er wat eenvoudig uit. De hoes met sluiting moet voorkomen worden dat viezigheid van de vloer op de Wick Air komt.

Wick air vliegtuigbedje

Nou hadden wij dit niet direct door, dus op onze foto’s zit die bovenop (zodat er geen vieze voeten op de Wick Air komen). Een handleiding was niet, zoals op de website aangegeven, bijgesloten maar die hebben we ook niet gemist.

Wick air vliegtuigbedje


Uiteindelijk gaat het natuurlijk over hoe het werkt in het vliegtuig. Na het opstijgen blaas ik de Wick Air op. Het pompje gaat mij echt veel te langzaam, maar het bedje heeft meerdere grotere ventielen. Je kunt er dan ook voor kiezen om gedeeltelijk op te blazen en de Wick Air op een lagere hoogte te gebruiken, bijvoorbeeld in de bus of als hoofdkussen in het tentje.

Wick Air vliegtuigbedje; hoe slaapt het?

We vlogen zowel met een reguliere als een low cost airline. Bij deze laatste was het wel een beetje proppen, maar het Wick Air vliegtuigbedje paste wel. Onze dochter vond het helemaal leuk om met haar beentje languit te kunnen liggen. Al snel volgde de eerste gaap en volgens lag ze heerlijk te slapen. Met haar beentje opgekropt, maar wel over de stoelrand heen en ondersteund door het Wick Air vliegtuigbedje. Languit liggen kan natuurlijk alleen als je kind nog kleiner is dan de beenruimte die de maatschappij biedt. Ze adviseren zelf te gebruiken voor kinderen tot 120 cm daarna liggen ze wel heel krap. Onze dochter was tijdens het testen een kleine meter. Gewicht is geen issue het opblaasbare kussen is getest tot 100 kg.

Wick air vliegtuigbedje

Wij konden het Wick Air Vliegtuigbedje overal gewoon gebruiken, maar dit is geen erkend hulpmiddel dus de maatschappij kan je vragen hier geen gebruik van te maken. Of het pas te gebruiken na het opstijgen. Vooral bij Emirates zijn ze erg streng in het gebruik van elk ander hulpmiddel dan het Cares Harnas.

Wick air vliegtuigbedje

Het Wick Air Vliegtuigbedje doet dus precies dat wat het belooft. Je kind kan veel lekkerder liggen en dus slapen in de stoel tijdens een vlucht. Maar door de afwerking en het feit dat het echt alleen een opblaaskussen is en niks meer heb ik toch het gevoel minder waar voor mijn geld te krijgen dan met sommige andere vliegtuigbedjes. Zeker toen één van mijn lezers mij erop wees dat je op Ali Express vaak voor minder dan de helft van de prijs een soortgelijk opblaasbaar vliegtuigbedje kunt kopen. We hebben deze producten niet zelf getest, maar gezien de simpele vormgeving lijkt me dit toch echt wel een vergelijkbaar product. Bekijk hier de goedkope versie op Ali Express.

Alternatieven voor het Wick Air vliegtuigbedje

Onze dochter heeft met haar vijf jaar vijfendertig landen en vier continenten bezocht. We hebben dan ook heel wat (lange) vluchten met haar achter de rug. Vlieg je met een kind dat nog geen eigen stoel heeft, dan heb je niets aan het Wick Air vliegtuigbedje. In dat geval adviseer ik je vooral te kijken naar de Deryan Air Traveller.

Voor kinderen vanaf twee jaar zijn er veel meer opties op de markt. Zeker toen ze nog twee of drie was en nog redelijk klein, was het Cares Harnas onze favoriet. Vooral omdat we vaak verre reizen maken met een rugzak. Het Cares Harnas is lichtgewicht en neemt zelfs nog minder ruimte in dan het Wick Air vliegtuigbedje. Bovendien is het als enige hulpmiddel gegarandeerd te gebruiken bij alle maatschappijen.

De MonkeyGo is een opblaasbaar stoeltje. Ook heel fijn voor jonge kinderen en onze dochter lag hier echt lekker in. Maar het neemt wel meer ruimte in beslag en sommige maatschappijen doen moeilijk over het gebruik. Zowel het Cares Harnas als de MonkeyGo helpen je kindje niet om languit te liggen, maar wel om heel fijn in een zittende houding te slapen. Eigenlijk wat kinderen ook gewend zijn in de auto.

Favoriet van onze dochter is de Jetkid bedbox. Dit is ook veel meer dan alleen een handig vliegtuigbedje, maar ook een super leuk koffertje om op te rollen. Daar zit dan wel weer een prijskaartje aan.

Wij hebben dit product zelf aangeschaft en op eigen initiatief getest. De product en de verkopers van het Wick Air vliegtuigbedje zijn niet betrokken bij deze review

8 gedachten over “Wick Air Vliegtuigbedje; onze ervaringen”

  1. Nog tips voor het tijdsverschil bij aankomst, met een 2 jarig kind? Hoeveel dagen moet ik rekening mee houden voordat ze weer een nachtritme heeft? Sinds de geboorte een top slaper, dus ben bang dat ik alles door elkaar gooi!

  2. Ik heb 3 kinderen en mijn oudste is 8 jaar heeft zo’n jetpack dan nog zin? Ik twijfel of ik beter 3 wick air kan kopen of 3 jetpacks.

    Alvast bedankt voor het mee denken ????

  3. Misschien ben je hier inmiddels al achter, maar anders voor andere ouders een handige tip. Je kunt de Wick Air ook opblazen dmv de airco in het vliegtuig. Ventiel tegen de blazers houden en hij is zo opgeblazen!

  4. Chloë Huyghe

    Hallo! Mijn vriend en ik vliegen in november met ons dan 22 maanden oud zoontje naar Bangkok (onze eerste echt verre reis met hem). Omdat hij nog (net) geen 2 jaar is dan, hebben we nog geen aparte stoel voor hem en moeten we hem dus 11 uur lang op onze schoot houden! Ik ben dus een beetje wanhopig naar tips over hoe we dit gaan moeten aanpakken, want ik zie het momenteel niet echt zitten. Zo’n ruimte is al tamelijk krap voor 1 persoon, laat staan met een peuter erbij… Hebben jullie toevallig tips? Alvast enorm hard bedankt!

    1. Ja dat is een lastige leeftijd, sorry kan het niet mooie maken. Wick air zou ik niet doen je moet zelf ook nog op de school zitten. Hopen dat de vlucht niet te vol is, op tijd op het vliegveld zijn en vragen bij inchecken. We hebben regelmatig op die manier een rijtje van 3 gekregen met dus een extra stoel die anders toch vrij was. Hopelijk heb je een nachtvlucht geboekt? Verder tablet en kinderkoptelefoon. Ga er gewoon vanuit dat je zelf weinig slaap krijgt en alles valt mee.

    2. Ariëtte Clement

      Aangezien het voor jullie ondertussen bijna 3 jaar geleden is vroeg ik me af of je nog tips hebt. Wij willen in november ook graag met onze dochter van dan 21 maanden naar Thailand, en ook ik zie toch wel op tegen de vlucht. Hadden jullie inderdaad een nachtvlucht en was het mogelijk om een extra stoel te krijgen voor jullie? Benieuwd naar de ervaring van jullie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top