Home / Voorbereiding / Producten / Review: MonkeyGo vliegtuigstoeltje
MonkeyGo vliegtuigstoeltje

Review: MonkeyGo vliegtuigstoeltje

Review: MonkeyGo vliegtuigstoeltje. We delen onze ervaring met de MonkeyGo opblaasbare reisstoel. Lees of vliegen met kinderen dankzij dit product echt makkelijker is.

De Moneky Go is helaas al een tijd uitverkocht. Producten die momenteel wel te koop zijn:

Wat is het MonkeyGo vliegtuigstoeltje?

Het is een opblaasbaar stoeltje dat te gebruiken is in vliegtuig, bus en trein (niet in de auto). Door de vorm kan je kindje hierin een stuk lekkerder zitten dan op een grote stoel en dit moet een lange rit of vliegen met een kind van 1 jaar of ouder makkelijker maken.

MonkeyGo vliegtuigstoeltje

We waren erg benieuwd naar dit product in het vliegtuig en ook hoe het zich verhoudt met het CARES Harnas en de Deryan Air Traveller, twee andere producten die we al eerder testen.

Een paar specificaties:

 • De MonkeyGo weegt 855 gram. Zeker niet zwaar maar als je gaat backpacken met kinderen misschien wel meer gewicht en ruimte dan wat je mee wilt slepen. Hij wordt geleverd in een handig tasje dat ook als rugzakje te dragen is door je kind.
 • De MonkeyGo is geschikt voor kinderen van 1 tot 5 jaar, je kindje moet wel een eigen stoel hebben.
 • De MonkeyGo is een Nederlands product dat bedacht is door ouders die vonden dat vliegen met kinderen makkelijker kan.
 • Opgeblazen is de MonkeyGo ongeveer 80 a 90 cm hoog en net zo breed als een vliegtuigstoel.
 • Monkey go is the koop bij webwinkel Babypark
MonkeyGo vliegtuigstoeltje
Op deze foto’s krijg je een beter beeld van de grootte van de MonkeyGo

Onze ervaringen MonkeyGo opblaasbare reisstoel

We hebben de MonkeyGo getest tijdens een retourvlucht van Amsterdam naar Venetië met EasyJet. We hadden thuis in de tuin onze dame alvast kennis laten maken met het stoeltje en ze zag het als een leuk speeltje.

In het vliegtuig hebben we de MonkeyGo direct opgeblazen. Niet helemaal vol, want eenmaal in de lucht zet deze nog uit. Er zijn drie ventielen. Achterin wat het makkelijkst gaat of aan beide zijkanten zodat je waar je ook zit altijd toegang tot een ventiel hebt. Het was wel even een beetje gedoe om de Monkey Go opgeblazen te krijgen in de krappe ruimte die we hadden, bij een reguliere maatschappij zal dit geen bezwaar zijn.

MonkeyGo vliegtuigstoeltje
MonkeyGo vliegtuigstoeltje

Onze dame was geïnstalleerd, zat prinsheerlijk naar buiten te kijken en wij waren er helemaal klaar voor totdat… een hele kattige stewardess ons sommeerde onmiddellijk het stoeltje weg te doen. Dit mocht niet gebruikt worden tijdens take off. Er was ook geen mogelijkheid met haar te praten, of uit te leggen dat je het gewoon moest zien als een groot nekkussen en zelfs niet om onze dochter uitleg te geven. Quick quick, hurry hurry… huilen “ja maar ik zit zo lekker, ik wil mijn stoeltje” en de stewardess propte het nog ergens in een bovenvak. Niet de commotie waar je op zit te wachten. Zeker niet omdat we toch al vlogen op een tijdstip dat onze dochter normaal gesproken al lang slaapt.

Op de terugweg hebben we netjes gewacht tot na het opstijgen omdat we niet het risico wilde lopen in een zelfde situatie te komen. In dit geval was er geen probleem en ook tijdens het landen hebben we haar er gewoon in laten zitten. Onze dame heeft een superrustig en ontspannen vlucht gehad in het MonkeyGo vliegtuigstoeltje. Ze heeft een tijdje naar buiten gekeken. Normaal wil ze nog wel eens gaan liggen, of op ons gaan hangen maar nu bleef ze gewoon rustig op haar stoeltje zitten. Ze kon zelf bij haar tablet, en bij haar boterham en we hebben werkelijk geen kind aan haar gehad. Nou is ze altijd een goede vlieger maar deze keer was wel uitzonderlijk makkelijk en dat ondanks dat we ook op de terugweg vlogen na haar normale bedtijd. Alleen lachen voor de foto daar had ze geen zin in.

MonkeyGo vliegtuigstoeltje
MonkeyGo vliegtuigstoeltje

Conclusie MonkeyGo vliegtuigstoeltje

Wij vinden de Monkey Go een handig product wanneer je gaat vliegen met een kindje maar dan wel met name voor middellange en lange vluchten.  Of voor kinderen die niet goed stil kunnen/willen zitten op een vliegtuigstoel of normaal gesproken moeite hebben een fijne (slaap)houding te vinden in het vliegtuig. Omdat je de MonkeyGo van 1 tot 5 kunt gebruiken heb je meerdere vakanties plezier van dit product. Bovendien is het als opblaasbare reisstoel ook te gebruiken in andere vervoersmiddelen.

Er zijn enkele nadelen om rekening mee te houden. Ondanks dat het volgens MonkeyGo zelf wel mag, mochten we deze dus niet gebruiken bij take-off. Dit was met EasyJet een Europese maatschappij maar ook de FAA (Amerikaanse luchtvaartfederatie) heeft dit product (nog) niet goedgekeurd. Zolang het stoelriemen dicht lampje uit is zal je geen probleem hebben maar voor take-off en landing ben je dus afhankelijk van de willekeur van het vliegtuigpersoneel. Heb je een korte vlucht van een uurtje dan is je kindje net geïnstalleerd en mag je bijna alweer gaan opruimen.

Onze dochter was zelf erg blij met het de MonkeyGo, ze vroeg voor de terugweg al of ze weer op haar stoeltje mocht want “hij zit zo lekker”. Het klaptafeltje was nu niet meer te hoog of te ver weg. Doordat ze hier dichter op zat kon ze ook makkelijker tegen de stoel voor zich trappen. Iets waar je wel alert op moet zijn. Ze kon nu gewoon naar buiten kijken zonder op haar knietjes te moeten gaan zitten. Daarnaast bleef ze lekker rustig en relaxt op haar eigen plek terwijl ze anders, zeker als ze moe is, nogal snel tegen ons wil hangen. Fijn voor haar en fijn voor ons! 

Bekijk hier meer reviews en de actuele prijs

MonkeyGo vliegtuigstoeltje

 

We hebben een MonkeyGo ontvangen om te testen, we zijn niet betaald voor deze review en delen uitsluitend onze eigen ervaringen.

24 gedachten over “Review: MonkeyGo vliegtuigstoeltje”

 1. Hoi Tikva,

  Bedankt voor alle reviews voor reisproducten in het vliegtuig.
  De Monkeygo is echter helaas niet meer te koop. Misschien een goed idee dit in de review te vermelden.

 2. Hallo, ☺️
  Wij gaan in december naar zuid afrika voor een vlucht van 12 u +-!! ???????????? Met 2 peuters / kleuters 2 en 3 jaar ????

  Ik wil het hen zo gemakkelijk mogelijk maken om comfortabel te liggen en te kunnen slapen. Las al veel op uw site en weet nog steeds niet welke het beste zou zijn? Omdat ik las dat de monkey go is om recht te zitten? Ik zat met het gedacht dat ik die ook wat vooruit zou kunnen schuiven dat ze zo meer een kuipje hadden? Zou dit een optie zijn? ???? Dan dacht ik dat het wel zou lukken om daar mooi in te kunnen slapen?

 3. Heb jij misschien je Monkeygo stoel te huur/ te koop? Wil er zooo graag eentje hebben voor onze reis naar Mallorca volgende maand! Speciaal een britax Römer vliegtuig autostoel gekocht.. maar van Transavia mag deze maar mee tot 2 jaar. En zoontje is net 4 dagen 2 jaar oud met vertrek… :’( Bedankt!

 4. Wij hebben hem gebruikt voor onze 2 jarige zoon Jelmer op onze vliegreis naar Cyprus.

  De stewardessen hadden de MonkeyGo nog nooit gezien, dus ze wisten ook niet of het mocht, maar ze gingen het uitzoeken en de uitkomst was dat hij alleen bij de zitplaats naast het raam gebruikt mocht worden. In geval nood zou je er achter vast kunnen raken.

  Jelmer heeft heerlijk gezeten en kon nu eindelijk naar buiten kijken en ook kon hij bij het tafeltje om met zijn magnetische tekenbord te spelen.

  Jelmer was zeer te spreken over de MonkeyGo en hij raadt het alle kleine kinderen aan om hun ouders te overtuigen om de MonkeyGo te kopen.

 5. Linda Smeets

  Wat jammer van die kattige stewardess!
  Ik doe heel graag mee omdat wij vaak vliegen met onze 3 jarige dochter naar opa en oma naar de andere kant van de Oceaan. Het is altijd een heel ‘gedoe’ met kussens en dekens om haar enigszins comfortabel te laten zitten en een hele opluchting wanneer we weer uit het vliegtuig zijn. Kortom, ik ben ervan overtuigd dat dit DE oplossing is!

 6. Ik zou m ook graag voor mijn zoontje (1 jaar) willen winnen.
  Wij gaan dit jaar voor het eerst op bezoek bij familie in China. Dat wordt dus een lange grote reis en ook niet de laatste 🙂

 7. Jep jep! Die zou wel van pas komen, als we volgende maand naar Kreta gaan!
  En voor de volgende grote reis. Toen we eind vorig jaar naar Nieuw Zeeland/ Australie gingen was ons zoontje nog maar net iets ouder dan een jaar en zat hij altijd op schoot, bij volgende grote reizen zou dit wel erg handig zijn!

 8. Jaaaaaaaa heel graag! We gaan in september naar griekenland op reis met ons zoontje van 7 maanden en onze dochter van 2 die voor het eerst een eigen stoel heeft. Dit jaar gaan we testen om zo min mogelijk spullen een backpack mee te nemen aan spullen, derian tentjes en handbagage als test voor volgend jaar 3maanden Azië. Ivm comfort van weinig spullen,maar bij comfort hoort ook een relaxte vliegreis dus ik denk dat dit stoeltje perfect is voor mijn dochtertje.

 9. Wij hebben in september vakantie en wij zijn nog aan het twijfelen waar we heen gaan met oms dochtertje van 2 jaar. Zelf hebben wij al veel van de wereld gezien en willen dat erg graag aan haar doorgeven!! Een eerste vlucht met een MonkeyGo zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn!

 10. Wauw! Dit is wat wij nodig hebben! We vliegen vaker tussen Engeland en Nederland en deze zomer ook naar Griekenland. Ons dochtertje van 18 maanden kan heel moeilijk stil zitten en dit zou haar zo veel meer rust geven. Omdat het op in de auto zitten lijkt.

  Het zou ook mij veel rust geven. Ik vind vliegen nog altijd eng, hoe vaak ik het ook doe.

  Hopelijk staat mijn naam op het lootje ♡

 11. Jaaaaaa ik doe heeel erg graag mee met deze actie! Heb al veel gelezen over de monkey go! In oktober gaan we met onze dreumes naar Indonesie, dan komt deze stoel erg goed van pas!!

 12. Pam Hamaker-Struik

  Eindelijk een review waar ik echt wat aan heb, gezien het product nog niet echt bekend is zijn er ook weinig goede reviews te vinden.

  Wij gaan 23 juli voor 2,5 week naar Sydney, Canada. We gaan daar onder andere voor het eerst met onze 3 kinderen (6 jaar, 2 jaar en bijna 9 maanden oud) in de “wildernis” kamperen langs de Cabot Trail (een van ’s werelds mooiste routes). De Monkey Go zou ontzettend goed uitkomen voor onze lange 16 uur durende reis en ook tijdens het kamperen zal hij vast ontzettend van pas komen! 🙂

  Wij maken dus erg graag kans op deze stoel!

 13. Goede review van een naar mijn idee perfect product! Wij vliegen in september met onze zoon van dan 2 jaar naar Corfu. Tijdens de 3 uur durende vlucht zou dit stoeltje perfect van pas komen. Ons actieve droppie zit niet alleen lekker comfortabel, maar wij als hij lekker blijft zitten en eventueel een dutje erin kan doen ook! Dan komen we ook nog eens lekker relaxed aan op onze eindbestemming. Ik zou het super leuk vinden om dit gave ding te winnen!

 14. Ik zit al steeds te internet af te speuren naar winacties voor dit toffe product! as zondag vliegen we namelijk met onze dochter van 2,5 en zoontje van 1 (maar die gaat op schoot) naar Amerika. een flinke lange vlucht zo voor de eerste keer vliegen!
  ik maak me best zorgen over hoe dit gaat verlopen en of ze zich wel een fijne houding kan vinden om te slapen…het is namelijk niet zo’n stilzittertje en een pittig meissie dus we hopen dat het goed zal verlopen. (met name ook voor de medepassagiers.
  ik ga heeeeeeeeeeeeeeeel super hard duimen dat we deze mooie stoel mee mogen nemen naar de vs!!!
  zou fantastisch zijn!!
  we gaan al heel snel, maar ook voor de komende jaren zou ie super welkom zijn, mijn zusje is namelijk verhuisd naar amerika (daar gaan we nu ook heen) dus dit zal vast niet de laatste keer zijn!

  1. Oh lieke dat gaat niet lukken als je al a.s. zondag gaat vliegen. De winactie duurt namenlijk tot zondag en dan duurt het nog een paar dagen voor de winnaar die in huis heeft.

 15. Wat een fijn verslag om te lezen!
  Ik ga van de zomer vliegen met mijn zoontje van 2 jaar, voor hem de 1e keer, en voor mij de 1e keer “alleen”. De rest van het gezin gaat met de auto. Ook wij vliegen van Amsterdam naar Venetië en ook met easy jet. Dus de tips zijn hier zeker aan het goede adres! En ook wij vliegen heen op een eigenlijk onmogelijk tijdstip voor de kleine man.
  Ik kom dus graag in aanmerking om dit top product mee te nemen op vakantie!

 16. Janneke Spiljard

  Wat een heerlijk stoeltje lijkt me dat! Ons klein dropstengeltje is nu nog maar 3 maanden en mag over twee maandjes voor het eerst mee op reis. We willen een rondreisje Portugal plannen (de eerste keer nog maar even “dicht bij” huis) hebben jullie nog tips voor ons??? Vanaf volgend jaar hopen wij net zo’n (makkelijke) wereldreiziger als jullie bij ons te hebben, want wij zijn nog lang niet uitgereisd! 😉
  Mensen verklaren ons nu al voor gek dat we met ons kleintje straks verre reizen willen gaan maken, maar met jullie blogs en tips heb ik er alle vertrouwen in 🙂

 17. Bedankt voor deze duidelijke review! Hopelijk wordt het stoeltje binnenkort ook echt goedgekeurd voor gebruik tijdens de vlucht. Het lijkt mij in ieder geval zeker niet onveiliger dan zo’n klein lichaampje op een grote stoel. Wij zouden dan ook graag meedoen aan de winactie! Ik heb 2 zoons (bijna 3 en 4,5), dus het stoeltje zou goed van pas komen. Dit jaar gaan we kamperen in eigen land, maar volgend jaar willen we naar Borneo, dus vooral voor die reis zou het stoeltje echt heel goed van pas komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top