Home / Voorbereiding / Producten / JetKids Bedbox review, kinderkoffer en kinderbed voor in het vliegtuig

JetKids Bedbox review, kinderkoffer en kinderbed voor in het vliegtuig

Een kindje dat heerlijk slaapt in het vliegtuig. Het is de droom van elke ouder. Hoe relaxt zou het zijn als je een vliegtuigbedje kunt maken van de stoel, net zoals in de eerste klas. De JetKids Bedbox belooft precies dit. Van deze kinderreiskoffer kan je een vliegtuigbedje maken. Ik testte dit product met mijn dochter van 4 jaar en blogger Mirella nam het mee naar Sri Lanka voor haar zoontje van toen 2 jaar. In deze JetKids Bedbox review deel ik onze ervaringen.

-> Check hier direct de prijs en kleuren van de Jetkids Bedbox of vergelijk hier de prijzen.

Jetkids bedbox

JetKids Bedbox review

Voor wie geen tijd alles te lezen, zetten we de belangrijkste voor- en nadelen alvast voor je op een rij. 

Voordelen

  • Kinderen slapen echt lekkerder wanneer de reiskoffer is omgetoverd tot een kindervliegtuigbed.
  • Deze reiskoffer voor kinderen is ook heel handig in gebruik op het vliegveld.
  • Je hebt er lang plezier van, de JetKids Bedbox is te gebruiken vanaf het moment dat je kind een eigen stoel heeft in het vliegtuig tot ze 30 kilo wegen. 

Nadelen 

  • De wieltjes zijn prima op gladde vliegveldvloeren maar niet op ongelijke oppervlakten. De JetKids Stokke Bedbox is ook niet handig te dragen. 
  • Er past maar weinig in het koffertje, met een pyjama, toiletspullen, favoriete knuffel en tablet zit deze al wel vol. 
  • Bij sommige luchtvaartmaatschappijen namelijk Qantas, Emirates en Air France is het gebruik van dit soort hulpmiddelen officieel niet toegestaan. Hoewel het af zal hangen van het humeur van de stewardess.

Hoe werkt de JetKids Bedbox 

De JetKids Bedbox is een reiskoffer voor kinderen met de extra optie om er een kinderbed voor in het vliegtuig van te maken. Als kindertrolley is het vergelijkbaar met de populaire Trunki kinderkoffer. Ook hier kan je kind op het koffertje rijden. Ik vind de kwaliteit van de JetKids Bedbox als reiskoffer van een veel hoger niveau dan de Trunki koffer. Er is gebruik gemaakt van stevig plastic en de koffer heeft een mooie afwerking. 

Jet kids bedbox

Mijn dochter vond het superleuk om op deze kinder reiskoffer voortgetrokken te worden op Schiphol.  Dit kan dankzij de (af te nemen) lange hengsels. Op de vlakke oppervlakte daar ging dat ook erg makkelijk. Maar ze kon er ook zelf mee rondrijden. Er zit ook nog een klein hengsel op de koffer voor je kind om aan vast te houden. Hier kan je de koffer ook mee dragen. Kan je kind niet goed rechtop zitten dan is dit hengsel niet voldoende om veilig te rijden op de koffer. Terwijl ik lang bij de gate in de rij stond kon ze nog fijn op haar reiskoffer zitten en naar de vliegtuigen kijken. 

De JetKids Bedbox heeft een formaat van 46 x 20 x 36 cm. Dat betekent dat je deze mee mag nemen als handbagage. Na het opstijgen kan je kinder reiskoffer gebruiken om er een bedje van te maken. Dit gaat supersnel en is heel makkelijk. De bovenkant van de Bedbox haal je er vanaf en draai je om. Deze zet je er weer op, op dezelfde hoogte als de vliegtuigstoel. Dankzij een uitschuifbaar plankje maak je de oppervlakte waarop de voetjes van je kinderen steunen nog wat groter. Daarover heen leg je dan het dunne matrasje wat bij de JetKids Bedbox geleverd wordt. Zo ontstaat er een volwaardig vliegtuigbedje. Er zijn zelfs nog twee losse randjes die met klittenband vastzitten en die je kunt gebruiken om te voorkomen dat je jonge kind van het bedje afvalt. 

Hoe languit je kind precies zal kunnen liggen hangt van de luchtvaartmaatschappij af. Bij lowcosters zoals bij Easyjet heb je maar 72,5 cm. Vlieg je met Emirates dan krijg je 81 cm beenruimte. Oudere kinderen zullen dus wel met hun voetjes opgetrokken liggen maar zelfs in deze houding sliep onze 4-jarige dochter heerlijk. Het opzetten is super snel, echt minder dan een minuutje werk. Als je tenminste de koffer niet vol stopt met spullen die er uit moeten om bij het matrasje te kunnen. 

In deze kinderkoffer is namelijk ook nog ruimte om wat spulletjes mee te nemen. Hoewel er volgens de makers 18 liter in past wordt zeker de helft al ingenomen door het matrasje. Wij vonden het dan ook wat tegenvallen wat er nog in deze reiskoffer kind past. Het zijn alleen de basisbenodigdheden voor een peuter in het vliegtuig zoals de favoriete knuffel, tablet met kinderkoptelefoon, een setje kleren en wat kleurtjes.  

Voor wie is de JetKids Bedbox aan te raden 

Om plezier te hebben van de JetKids Bedbox moet je kind een eigen stoel hebben in het vliegtuig. Dit is dus geen babybedje voor in het vliegtuig tenzij je voor je kind een eigen stoel koopt of de mazzel hebt dat het vliegtuig niet vol zit. Zoek je een handig hulpmiddel om te vliegen met een baby dan adviseer ik nog steeds de Deryan Airtraveller.

Is je kind tussen de 2 en ongeveer 7 jaar oud dan maak je hiermee wel echt een fijn vliegtuigbedje. Bovendien vond mijn eigen dochter het echt heel leuk om een kinder trolley koffer te hebben waar ze op kon rijden. Puur voor het gemak op het vliegveld en tijdens de vlucht gaan we deze zeker vaker meenemen.

jetkids bedbox

Ik vind de jetkids bedbox geen volwaardige kinder reiskoffer omdat je er zeker niet alles in kwijt kunt wat nodig is voor de vakantie. Vlieg je met een maatschappij waarbij je apart betaalt voor de bagage dan is dit wel iets om rekening mee te houden.

Ook buiten het vliegveld verliest de JetKids Bedbox het van een volwaardige koffer of backpack. Op het vliegveld werkt het voortrekken heel goed maar omdat de wieltjes vrij klein zijn en dicht bij de grond zitten is het niet heel prettig op ongelijke oppervlakten. De koffer is ook niet lekker te dragen. Dat maakt het een extra last wanneer je gaat rondreizen met het openbaar vervoer. Blogger Mirella die aan het backpacken was met kind in Sri Lanka vond het echt onhandig. Voor een lange reis met het openbaar vervoer zoals onze backpackreis door Zuid-Amerika vind ik de voordelen van de Bedbox niet opwegen tegen dit nadeel. Ga je op vakantie en huur je ter plekke een auto of verblijf je niet op veel verschillende plekken dan is de JetKids Bedbox echt een uitkomst. Het hulpmiddel waar veel ouders op wachten. 

Koop de JetKids Bedbox online, bekijk hier de actuele prijs en beschikbare kleuren. Ook te koop via babypark hier.

jetkids bedbox

Ik ben niet betaald voor deze review, vanuit persoonlijke interesse testte ik de JetKids Bedbox en deel mijn ervaringen. 

1 gedachte over “JetKids Bedbox review, kinderkoffer en kinderbed voor in het vliegtuig”

  1. Hoi! Dank voor de info! Kan je kind een riem om als het ligt te slapen op dit vliegtuigbedje?
    Groeten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top