Home / Reisinformatie / Azie / Thailand / Fietsen in Bangkok met kinderen
Fietsen in bangkok

Fietsen in Bangkok met kinderen

“Wauw, wat een smal steegje! Gaan we hier doorheen fietsen?” vraagt mijn elfjarige zoon verbaasd. 

Blogger Leonie en haar gezin met twee tieners fietsen door het bruisende Bangkok. We hebben een drie uur durende fietstocht geboekt bij Co van Kessel fietstours. Bij veel Nederlandse vakantiegangers die naar Thailand gaan, is deze fietstour wel bekend. Boek hier je tickets voordelig en snel via Bajabikes.

Fietsen Bangkok

De Nederlandse Co van Kessel is ruim dertig jaar geleden gestart met fietstours door Bangkok. Na zijn overlijden in 2012 zijn de fietstours voortgezet en kun je nog steeds Bangkok verkennen op de fiets.

Fietsen Bangkok

We melden ons een kwartier voor de start van de fietstour bij het kantoor van Co van Kessel in River City Bangkok. We vullen wat papierwerk in en krijgen een gekleurd bandje dat aangeeft bij welke groep we horen. Onze gidsen nemen ons mee naar een ander gebouw waar de opvallende, gele Co van Kessel stadsfietsen staan. We proberen de fietsen uit, krijgen een korte uitleg over de tour, bedanken allemaal voor de fietshelm (we blijven eigenwijze Nederlanders) en gaan dan op pad.

Fietsen Bangkok

Tijdens de fietstour fietsen er twee gidsen mee, een voor en een achter de groep. Elke groep fietst met de gidsen een andere route door Bangkok. Je weet dus niet precies van tevoren waar jouw fietstour naartoe zal gaan. De fietstour gaat vooral om het beleven van Bangkok op de fiets, dus onderweg geen overbodige en saaie uitleg van de gids. Co van Kessel fietstours ondersteunt de lokale ondernemers, dus onderweg zal de gids af en toe stoppen om water, fruit en snacks voor de groep te kopen.

Fietsen Bangkok markt

We fietsen door het hart van Chinatown, door kronkelige, smalle steegjes en zelfs over de drukke markt. Het is wel even goed opletten waar je fietst, overal om je heen gebeurt er wel iets en de weg is niet altijd helemaal vlak. We maken een korte stop bij de Chao Phraya rivier en genieten van het prachtige uitzicht op de skyline van Bangkok.

Fietsen Bangkok

Met de fiets aan de hand brengen we een bezoek aan de kleurrijke bloemenmarkt. Dan steken we de Chao Praya rivier over via een brug en fietsen naar de Wat Prayoon tempel. De gids vertelt ons meer over deze tempel en we mogen in de tempel een stukje bladgoud bij onze geboortemaand plakken.

Fietsen Bangkok

Onze volgende stop is bij de gedenkplaats van Co van Kessel, een mooie, serene plek bij een tempel. We krijgen een flesje frisdrank en zakje chips en de gids laat ons Thais fruit proeven. We fietsen verder door smalle straatjes en woonwijken waar kleine kindjes enthousiast naar ons zwaaien. En dan naar de ferry die ons en onze fietsen weer naar het kantoor van Co van Kessel aan River City Bangkok, het startpunt van onze fietstour, brengt. Helaas is onze fietstour dan alweer afgelopen, die drie uur zijn echt omgevlogen. We vonden de fietstour een geweldige, unieke ervaring. We hebben veel plekken van Bangkok gezien die we anders niet zo snel zouden hebben gezien. 

Fietsen Bangkok

Praktische tips fietsen in Bangkok met kinderen

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom bij de fietstours van Co van Kessel. Voor kleine kinderen (0 – 5 jaar) zijn er kinderzitjes verkrijgbaar. Voor kinderen vanaf 5 jaar die zelf al goed kunnen fietsen, zijn er kinderfietsen en fietshelmen beschikbaar. Alle fietsen (ook de kinderfietsen) hebben handremmen, dus daar moet je wel rekening mee houden als je kind dat niet gewend is. 

Fietsen Bangkok

Over het algemeen is het veilig om met je kind te gaan fietsen door Bangkok. Er wordt tijdens de fietstour voornamelijk in steegjes en op voetpaden gefietst en niet op de hoofdweg. 

Fietsen Bangkok

Wij boekten de drie uur durende Co Classical tour. De kosten voor deze tour zijn 1150 Baht p.p. (prijspeil 2023). Kinderen onder de 12 jaar krijgen 25% korting. Kinderen die met hun ouders meerijden in een kinderzitje mogen gratis mee. De fietsafstand van de drie uur durende fietstour is ongeveer 12 kilometer. De Co Classical fietstour start dagelijks om 8.00 uur en om 14.00 uur.

Co van Kessel fietstours biedt naast de drie uur durende fietstour ook fietstours van vijf en negen uur en een avond fietstour (ook drie uur) aan. De negen uur durende fietstour wordt afgeraden voor kinderen onder de 12 jaar in verband met de intensiteit van deze tour.

Fietsen Bangkok

Fietsen met Co van Kessel in Bangkok is een populaire activiteit met kinderen, vooral onder de Nederlandse toeristen. Het is daarom raadzaam (zeker in de zomervakantie) om vooraf je fietstour te boeken, dat kan via de website van Co van Kessel en Bajabikes.

Meer tips nodig? Lees ook ons blog over Bangkok met kinderen.

Over de auteur

1 gedachte over “Fietsen in Bangkok met kinderen”

  1. O, wat mooi te zien dat er een gedenkplek aan Co is. Dat wist ik niet! Ik heb de tour nog met hem zelf gefietst, in 2001. Deze tour en de klongtour waren de tours die ik het meest boekte voor Nederlandse toeristen die in Bangkok (waar ik destijds werkte) aan mijn balie kwamen. Ook toen was het fietsen al súperpopulair!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top