Home / Reisinformatie / Azie / Thailand / Koh Kood, klein eiland met prachtige stranden

Koh Kood, klein eiland met prachtige stranden

Het volgens velen mooiste strand van Thailand met kinderen bezoeken? Dat kan zeker! Jaren geleden zagen we in een tijdschrift al eens de bestemming Koh Kood, of Koh Kut genoemd, voorbij komen. We zagen de mooiste foto’s en besloten dit eiland op onze lange verlanglijst te zetten. En toen we eenmaal in de buurt waren, moesten we dit kleine eiland in het oosten van Thailand natuurlijk verkennen!

koh kood met kinderen

Koh Kood met kinderen

Hoe kom je op Koh Kood?

We trokken met onze kinderen van 2 jaar en 4 maanden al even rond in Thailand en hadden onder andere een heerlijke tijd gehad op Koh Chang en Koh Mak. In ons hotel in Koh Mak boekten we vervolgens eenvoudig tickets voor de boottocht naar Koh Kood. In het kleine Koh Mak ben je van elk hotel zo op één van de twee pieren vanwaar de boot naar Koh Kood vertrekt. Met enige mazzel is het niet al te druk, zodat je in de schaduw de overtocht van ongeveer 35 minuten kan maken. Ook vanaf Koh Chang en vanaf Trat gaan diverse boten naar Koh Kood.

De overtochten tussen de eilanden zijn een ware belevenis. We genieten van de vele mooie groene eilanden die we passeren en door het rustige weer is het water rustig. Onze kleintjes vallen door het geluid van de motor en de warmte al snel in slaap zodat de tocht voor ons extra makkelijk is!

In Koh Kood (Koh Kut) meren we met de boot niet aan op een steiger, maar vaart de boot direct het strand op voor ons hotel! Met een ladder stappen we met alle bagage van boord! Dat is nog eens een manier van inchecken! Als je op zoek bent naar een manier om een ferry ticket te boeken of gewoon wilt weten welke maatschappijen er beschikbaar zijn en de kosten van de overtocht wilt weten, raden we je aan om direct Ferries te bekijken.

Tip: Kan je wel wat hulp gebruiken bij het plannen van je reis naar Thailand. Neem contact op met een reisorganisatie die individuele rondreizen naar Thailand aanbiedt zoals 333Travel.

koh kood met kinderen

Guesthouses en hotels op Koh Kood

We hebben voor de eerste nachten in Koh Kood het hotel Koh Kood Paradise Beach geboekt. Dit hotel heeft een mooi zwembad en ligt direct aan een parelwit strand met aflopend water, zeer geschikt voor onze kinderen! Op veel foto’s van het hotel zijn de mooie strandvilla’s te zien, maar de beschikbaarheid hiervan is beperkt. Als deze villa’s volgeboekt of te duur zijn, kan je een kamer boeken in het gebouw een stuk verderop het terrein. Alhoewel de kamers in dit gebouw mooi zijn, is het een stukje lopen vanaf dit gebouw naar het zwembad en het strand. Ook is de tuin naar het gebouw toe nog niet af (alhoewel daar druk aan wordt gewerkt), wat maakt dat je niet het gevoel hebt er echt bij te horen.

Wij hebben in het hotel Koh Kood Paradise Beach alleen logies en ontbijt geboekt, maar we merken al snel dat veel gasten hier all-inclusive verblijven. Ook zijn er veel Russische gasten. We ervaren geen overlast van hen, met uitzondering van het ontbijt wat niet lijkt te kunnen worden aangevuld door de grote vraag.

Wel is het in dit hotel mogelijk om in de avond te eten op het strand, wat mooi versierd is met vele lampjes. Voor kinderen is dit ideaal, terwijl wij eten, spelen zij verder in het zand!

koh kood met kinderen

Na twee nachten besluiten we een kleinschaliger hotel te boeken, ditmaal het Koh Kood Away Resort. We verblijven in een mooi huisje tussen de bomen, met uitzicht op het strand en de zee. Bij dit hotel is een klein zwembad en er staan diverse cabanas waar onze jongste dochter heerlijk op blijkt te kunnen slapen. Het ontbijt in dit hotel is uitgebreider en door de beperkte hoeveelheid gasten ontstaat voor ons gevoel een fijnere sfeer.

koh kood met kinderen

Wat is er te doen op Koh Kood met kinderen?

Ook op dit eiland huren we weer een scooter. Alhoewel we weten dat er risico’s verbonden zijn aan het rijden op deze motorscooters, besluiten we ook ditmaal dat we deze risico’s durven nemen. Onze jongste vervoeren we tijdens de ritjes in de draagzak en onze oudste snoeren we met de draagdoek vast aan manlief. Natuurlijk moet je, net als overal in Thailand, goed oppassen! Alternatieven, zoals taxi’s, zijn er echter beperkt of vragen flinke prijzen, zodat ook op Koh Kood we vele toeristen tegenkomen die het eigen resort niet afkomen.

Wij willen echter ook dit eiland ontdekken en rijden de volgende dag naar een van de watervallen op Koh Kood, de Khlong Chao. Deze waterval in Koh Kood is redelijk goed bereikbaar en voor de waterval is een grote poel waar we lekker zwemmen. Natuurlijk hebben we voor de oudste zwembandjes meegenomen en poedel ik met de kleinste alleen met onze voeten in het water. Ook hier is het weer even schrikken als de kleine visjes aan je voeten kriebelen!

koh kood met kinderen

Een paar dagen later bezoeken we ook nog de Huang Nam Keaw waterval in Koh Kood. Alhoewel de waterval niet erg ver lopen is vanaf de parkeerplaats, zijn de treden met een kind in een draagzak, dan wel op de arm, toch best pittig!

Lekker eten op Koh Kood

Net als op Koh Mak zien we ook in Koh Kood veel kleine koffie-, lunch- en ijstentjes waar je even lekker kunt uitrusten van alle sportiviteit! Ondanks het formaat van het eiland zijn er daarnaast ook veel goede restaurants te vinden. Een favoriet van velen — en reserveren is dan ook noodzakelijk — is de Fisherman’s Hut. Je kunt uit een enorme hoeveelheid vissen een keuze maken waarna deze naar wens kan worden klaargemaakt. Bijzonder is ook dat gasten vaak bij elkaar aan de tafel worden gezet zodat wij uiteindelijk naast twee mannen uit Israël komen te zitten. We kletsen de hele avond en het is erg gezellig!

koh kood met kinderen

Ook een aanrader is het Relax House restaurant. Voor een tafeltje in dit restaurant is reserveren zeker aan te raden, maar voordat je dit doet, moet je je bedenken dat dit restaurant op zo mogelijk de verste uithoek van het eiland ligt. Bijna aan het einde van de enige hoofdweg en na enorme heuvels! Zeker op de terugweg in het donker is de rit best pittig, dus voor diegene die al niet zo’n held is op de scooter, is dit geen aanrader. Als het echter ook maar even lukt, dan is dit zeker een restaurant op Koh Kood om met kinderen heen te gaan! De eigenaren zijn enorm lief en zetten onze dochter gelijk naast hun dochter van 7 die een tekenfilm op een mobiel kijkt. Ook al snapt onze oudste er niks van, filmpjes kijken blijkt altijd goed! We eten heerlijke Pad Thai en zelfs onze dochter eet haar bord met kip en patat helemaal leeg!

koh kood met kinderen

Zoals op veel plekken in Thailand is het ook in Koh Kood normaal dat de eigenaren van het restaurant bij het restaurant wonen. Ook in het Chaiyo restaurant heeft onze oudste al snel vrienden gesloten met het dochtertje van de eigenaren en rennen ze samen rondjes door het restaurant! Al snel delen ze samen een zakje garnalenchips en een blikje sprite! De porties zijn in dit restaurant erg groot!

koh kood met kinderen

Voor de lunch is het View Point Café daarnaast erg leuk. Het restaurant heeft schitterend uitzicht op de zee en speelgoed voor de kinderen, dus we hebben het goed naar ons zin! Ook hier moeten we onze dochter weer goed in de gaten houden, want ook naast de diepe afgronden is er nog geen hekje neergezet.

Snorkelen Koh Kood

Natuurlijk is een bezoek aan Koh Kood niet compleet zonder een snorkeltocht. Vanaf de vele mooie stranden snorkel je direct de mooie onderwaterwereld in. De mooiste stranden voor kinderen in Koh Kood, waar je ook nog fijn kan snorkelen, vonden wij Ban Bang Bao Beach en Klong Hin Beach.

koh kood met kinderen

Bij veel hotels liggen kajaks waarmee je op het gemak een rondje kunt kajakken over de vaak rustige zee. Nu klaarblijkelijk alle transferboten de gasten bij het hotel in Koh Kood afzetten, is het wel oppassen voor deze boten die niet altijd erg zacht varen!

koh kood met kinderen

Het winkelaanbod is zeer beperkt in Koh Kood. In de paar winkels in Koh Kood konden we wel luiers voor onze kinderen vinden. Babyvoeding is er maar beperkt, dus als je specifieke producten nodig hebt is het verstandig die van het vasteland mee te nemen. Daarnaast is het ook belangrijk contant geld mee te nemen want een pinautomaat is er niet te vinden op Koh Kood.

koh kood met kinderen

Is Koh Kood nu echt het mooiste eiland van Thailand?

De stranden op Koh Kood zijn naar onze mening inderdaad enkele van de mooiste die we in Thailand hebben gezien. Ook de combinatie van deze mooie stranden met de watervallen en daarnaast de vele fijne restaurants maken dat we een fijn verblijf hebben gehad op Koh Kood. Desondanks haalt de sfeer van Koh Kood het voor ons gevoel niet met die op Koh Mak. Na ons verblijf op Koh Kood besloten we dan ook opnieuw een hotel op Koh Mak te boeken!

koh kood met kinderen

Lees ook onze andere blogs over de leukste Thaise eilanden:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top