Home / Reisinformatie / Europa / Andorra / 5 tips voor een actieve gezinsvakantie in Andorra deze zomer

5 tips voor een actieve gezinsvakantie in Andorra deze zomer

Wil je deze zomer een keer een bijzondere gezinsvakantie? Een bestemming die misschien niet direct voor de hand ligt maar wel heel geschikt is voor een actieve vakantie in de buitenlucht? Avontuurlijk, maar ook kindvriendelijk! Denk dan eens aan Andorra, dit kleine landje tussen Spanje en Frankrijk, bestaat voor 90% uit natuur. Je kan er bijvoorbeeld wandelen in Pyreneeën maar dan wel op een manier die ook voor kinderen leuk is dankzij speciale familieroutes. Ik geef je vijf toffe tips voor een actieve gezinsvakantie in Andorra.

5 tips voor een gezinsvakantie in Andorra

Wandelen met kinderen in Andorra, een echt avontuur

Hoe maak je wandelen met kinderen leuk? Door ze iets te laten beleven. In Andorra hebben ze dat heel goed begrepen en daarom zijn er verschillende themaroutes.

Ga met je kinderen op zoek naar de Tamarros. Deze ondeugende wezens, half legende en half populaire verbeelding, leven in hun eigen eigenaardige wereld. Ze beschermen de natuur in Andorra voor hun vijand een kwaadaardige trol die graag afval in de natuur gooit. Jouw kinderen kunnen de Tamarros helpen. Haal bij het VVV kantoor in een wandelgids en volg de route om alle Tamarros te vinden. In totaal zijn het er zeven. Elke keer als je kinderen en eentje hebben gevonden, kan je een stempel zetten. Niet vergeten daarna het boekje weer in te leveren en je beloning op te halen.

Op verschillende plekken in Andorra zoals in Els Cortals d’Encamp en in La Massana zijn er ook korte wandelingen van tussen de 2-4 kilometer uitgezet voor kinderen. Deze ‘Macarulla, Little Magical Trails’ hebben elke keer een speciaal thema. Zo leer je op een route meer over de dieren van Andorra en een andere bijvoorbeeld weer meer over de sprookjes en legenda. Niet alleen de route bordjes zijn extra leuk gemaakt je komt op de route ook grappige verassingen tegen. Ook nu kan je bij het lokale VVV kantoren weer een boekje ophalen met meer informatie.

Vlieg tussen de bomen, klimparken te over

Houden je kinderen van een klimpark? Dan zit je in Andorra goed. Er zijn in Andorra meerder klimparken en ziplines te vinden. Engolasters adventure park is waar je een traditioneel klimpark vindt met vier verschillende routes in het bos. Kinderen vanaf 5 jaar mogen hier al klimmen op de speciale kindvriendelijk groene familieroute.

In Pal Arinsal is nog een klimpark, waar kinderen vanaf 4 jaar zelfs als een route mogen klimmen. Een tweede route is toegankelijk vanaf 135cm. Maar dat is niet het enige, want je vindt hier ook een 338 meter lange zipline. Kinderen kunnen samen met een instructeur door de lucht vliegen. Ook zijn er nog enkele andere activiteiten waardoor Pal Arsinal echt een dagvullend uitje kan zijn.

Voor lekker lang ziplinen, ga dan naar Tirolina Park net buiten het plaatsje Ordino, dit is het Tirolina Park. Samen met een gids ontdek je het hele parcours met verschillende ziplines. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen hier aan mee doen.

Bij Mon(t) Magic is er een 550 meter lange zipline, de 2e langste van de Pyreneeën.

Een wel heel bijzondere manier om door de lucht te vliegen kan je vinden bij Naturland. Hier is een permanente lijn waardoor je al vliegend ook bochten kan maken en een rondje kan draaien. Een hele bijzondere en super leuke manier die je echt eens mee moet maken.

Mountainbiken in Andorra

Mountainbiken met kinderen is hartstikke leuk. Mountainbiken in de bergen is alleen wel heel iets anders dan mountainbiken in de Nederlandse bossen. Lijkt het je tof om dit te proberen? Ga dan naar het bikepark in Pal Arinsal. Hier zijn verschillende parcoursen, ook voor kinderen. Ook kan je hier eventueel les nemen als je echt wil leren downhill mountainbiken.

We genieten van de omgeving op de fiets? Maar je niet te zwaar inspannen. Dan is een e-mountainbike wellicht ook een goede optie voor jullie gezin. Die zijn hier ook verkrijgbaar en er zijn verschillende speciale routes.

Een escapegame in de buitenlucht

Een escaperoom voor kinderen, maar dan niet in een room maar lekker in de buitenlucht. Hoe origineel is dat? In Andorra bestaat het en ze noemen het Escapeland. Extra leuk je: speelt niet op een bepaalde plek maar er meerdere games die je op verschillende plekken in het land kan spelen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen met hulp van hun ouders meedoen aan het spel dat ook in het Engels verkrijgbaar.

Bij elk spel moet je verschillende raadsels oplossen die je naar de uiteindelijke code van elk spel leiden, die je moet ontcijferen. Of de code goed is kan je checken bij het lokale toeristenkantoor.

Ga je voor een langere vakantie naar Andorra met kinderen dan kan je ze misschien wel allemaal spelen. Dan heb je het recht veroverd om de Escapeland Finale te spelen. Bij veel winkels en restaurants in Andorra krijg je een gratis voucher voor de Escaperoom als je daar wat koopt.

Met de bobslee naar beneden, optionele 3D ervaring

Voor de meeste kinderen is een ritje met een bobslee al een stoer avontuur. Bij Mon(t) Magic in Andorra kan je het nog spannender maken door te kiezen voor de 3D ervaring. Om te zorgen dat het wel veilig is moet je wel met zijn tweeën in de bob en alleen de voorste die niet stuurt, heeft de 3D bril op.

Ook Mon(t) Magic kan een dagvullend uitje zijn aangezien je hier ook een lange zipline hebt. Een minigolfbaan, springkussen, trampolines, autootjes en voor extra stoere kindjes kan je gaan tuben of met een tube van en schans af en dan eindigen op de big air.

Enthousiast geworden over een vakantie in Andorra? Deze tips komen van Visit Andorra en op hun website kan je nog meer informatie vinden. Of via social media @andorraworld zoals op instagram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top