Ordino knus bergdorpje in Andorra

Ordino in Andorra is een dorpje zoals ik gewild had dat alle bergdorpjes eruit zouden zien. De huizen van steen die er al jaren staan, worden opgefleurd door veldbloemen. Een kabbelend riviertje dat door het dorp stroomt en een verfrissende wind brengt respijt op een warme lentedag. Het hoogste punt van het dorp is de toren van de oude kerk uit de 12e eeuw en niet één of ander ski-appartement.

Krijg je al een beetje een idee waarom ik blij werd van dit knusse dorpje?

Ordino

Ordino andorraOrdino andorra

In Ordino zijn meerdere musea: het huismuseum, het miniaturenmuseum en het postmuseum. Het zijn niet de musea die maken dat dit zo’n gezellig stukje Andorra is. De smalle straatjes ontdek je alleen te voet. Er zijn diverse pleintjes en een handjevol restaurantjes  Ik ben aangenaam verrast door de kwaliteit van het eten hier, voor minder dan 20 euro krijg ik een heerlijk driegangen menu.

Ordino

Ordino

Wandelen rondom Ordino

Ordino is maar 20 minuten met de bus vanuit Andorra El Valle, de hoofdstad. Het was dan ook makkelijk mogelijk om tijdens mijn dag in Andorra hier heen te gaan. Voor de meeste wandelroutes rondom Ordino heb je wel een paar uur nodig. Bij het tourisme office kan je kaarten ophalen en in het dorpje zelf staan ook borden met diverse wandelroutes.

Ik liep een klein stukje van de route naar de Pic de Casamanya , De hele tocht zou 4:30 uur duren (alleen heen) en me naar de top van de 2740m hoge berg brengen. De wandeling klimt direct al sterk, ik loop over een bospad en af en toe komt een er een geur van lentebloemen voorbij. Door de bomen heen zie ik de besneeuwde pieken in de verte schitteren. Voor ik er erg in heb ben ik al ruim een half uur op pad en ben ik bij een uitkijkpunt over Ordino aangekomen. Andere wandelingen die je kan maken vanuit Ordino zijn die naar de 1979m hoge Coll D’orino (2:30) of naar het dorpje Sonas (1:45).

De mooiste wandelingen waarbij je echt langs fotogenieke bergmeren komt, beginnen trouwens niet in het dorpje Ordino zelf maar liggen wel in de regio. Heb je eigen vervoer dan kan je bijvoorbeeld naar het Sorteny Valley Nature Park  of naar Cabanes del Castellar rijden en daar je wandeling starten.

Wandelen Ordino

Ordino

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top