Home / Reisinformatie / Europa / Andorra / Ordino knus bergdorpje in Andorra

Ordino knus bergdorpje in Andorra

Ordino in Andorra is een dorpje zoals ik gewild had dat alle bergdorpjes eruit zouden zien. De huizen van steen die er al jaren staan, worden opgefleurd door veldbloemen. Een kabbelend riviertje dat door het dorp stroomt en een verfrissende wind brengt respijt op een warme lentedag. Het hoogste punt van het dorp is de toren van de oude kerk uit de 12e eeuw en niet één of ander ski-appartement.

Krijg je al een beetje een idee waarom ik blij werd van dit knusse dorpje? Ordino is maar een klein stukje vanaf de hoofdstad Andorra La Vella en er is ook een regelmatige busverbinding met de hoofdstad. Handig voor mij aangezien ik Andorra bezocht als dagtrip vanuit Barcelona.

ordino Andorra
Ordino andorra

Bezienswaardigheden Ordino

In Ordino zijn meerdere musea geen ervan is een echte must-see. Het zijn niet de musea die maken dat dit zo’n gezellig stukje Andorra is. De smalle straatjes ontdek je alleen te voet. Er zijn diverse pleintjes en een handjevol restaurantjes  Ik ben aangenaam verrast door de kwaliteit van het eten hier, voor minder dan 20 euro krijg ik een heerlijk driegangen menu.

Ordino andorra

Postmuseum Ordino

Het Museu Postal d’Andorra in Ordino is een klein museum met meer dan 50.000 verschillende postzegels. Je kunt hier ook zien hoe vroeger de post nog op de ski’s bezorgd werd in Andorra. Natuurlijk kan je hier ook een kaartje kopen en direct opsturen. Leuk voor opa en oma en al helemaal als je iemand kent die postzegels spaart.

Miniaturenmuseum

Museo De La Miniatura De Ordino is een aardig klein museum met wel heel bijzondere miniaturen. Van wel heel bijzondere dingen zoals een handtekening op een mensenhaar tot kamelen in het oog van de naald. Gelukkig zijn er overal vergrootglazen zodat je de miniaturen wel goed kunt bekijken.

Ordino andorra

Huismuseum

Museu Casa d’Areny-Plandolit is een huismuseum in Ordino. Hier kan je zien hoe mensen hier vroegen woonden. Met informatie over de geschiedenis van de familie. Het museum is alleen te bezoeken met een tour en niet altijd open.

Ordino andorra
Ordino andorra

Hotels in Ordino

Voor zo’n klein dorpje zijn er in Ordino best wel veel hotels. Een van de beste opties is Hotel Coma met een buitenbad en tennisbanen. De kamers zijn ruim en voor gezinnen zijn er ook familiekamers bij dit hotel. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Liever een wat goedkoper hotel in Ordino? Hotel Ordino heeft betaalbare kamers in een mooi historisch huis in het centrum van het dorp. Bekijk hier meer informatie.

Ordino andorra

Wandelen rondom Ordino

Ordino is maar 20 minuten met de bus vanuit Andorra El Valle, de hoofdstad. Het was dan ook makkelijk mogelijk om tijdens mijn dag in Andorra hier heen te gaan. Voor de meeste wandelroutes rondom Ordino heb je wel een paar uur nodig. Bij het tourisme office kan je kaarten ophalen en in het dorpje zelf staan ook borden met diverse wandelroutes.

Wandelen Ordino Andorra

Ik liep een klein stukje van de route naar de Pic de Casamanya , De hele tocht zou 4:30 uur duren (alleen heen) en me naar de top van de 2740m hoge berg brengen. De wandeling klimt direct al sterk, ik loop over een bospad en af en toe komt een er een geur van lentebloemen voorbij. Door de bomen heen zie ik de besneeuwde pieken in de verte schitteren. Voor ik er erg in heb ben ik al ruim een half uur op pad en ben ik bij een uitkijkpunt over Ordino aangekomen. Andere wandelingen die je kan maken vanuit Ordino zijn die naar de 1979m hoge Coll D’orino (2:30) of naar het dorpje Sonas (1:45).

Wandelen Ordino Andorra

De mooiste wandelingen waarbij je echt langs fotogenieke bergmeren komt, beginnen trouwens niet in het dorpje Ordino zelf maar liggen wel in de regio. Heb je eigen vervoer dan kan je bijvoorbeeld naar het Sorteny Valley Nature Park  of naar Cabanes del Castellar rijden en daar je wandeling starten.

Ziplinen bij Tirolina Park

Zo’n 10 minuten buiten Ordina in de bossen van Segudet vind je Tirolina Park. Samen met een gids ontdek je het hele parcours met verschillende ziplines die variëren van 20 meter tot 180 meter lang. Ook kan je hier bungejumpen en zijn er een aantal andere outdoor activiteiten te ondernemen in de zomer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top