Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Aken met kinderen

Aken met kinderen

Een dagje Aken met kinderen: ideaal voor ouders die niet te ver willen reizen maar er wel even tussenuit willen zijn. Aken (Aachen, of nog mooier in het Frans: Aix-la-Chapelle) is een Duitse stad met diverse activiteiten voor kinderen, vooral in het leuke oude centrum.  In Aken zijn veel goedkope activiteiten voor het hele gezin.

5 activiteiten in Aken met kinderen

De Dom & Domschatkamer

De Dom staat op de Unesco World Heritage site. Wanneer je binnenstapt is direct duidelijk waarom. Dankzij de uitbundige versiering en de beschilderde ramen is het ook voor kinderen leuk. Speel bijvoorbeeld een spelletje, waarbij ze dieren in de ramen moeten vinden.

Aken met kinderen

De Dom van Aken is niet enorm groot, maar wat het zo bijzonder maakt zijn de talloze mozaïeken! Het heeft hierdoor wel wat weg van een orthodoxe kerk. De Dom werd in de achtste eeuw naar Byzantijns voorbeeld gebouwd. Dus dat het zo voelt is niet zo raar.

Voor de schatkamer moet je apart bijbetalen. Hier zijn een aantal kostbare religieuze voorwerpen te zien.

Aken Dierentuin

Het Aachener Tierpark is een compacte dierentuin. Ze hebben er pinguïns maar ook diverse Europese diersoorten. Je kunt hier wel een paar uur doorbrengen. Naast de dieren is er ook een goede speeltuin. Deze dierentuin is een stuk goedkoper dan wat je in Nederland gewend bent te betalen. Bekijk ook de website van het Aachener Tierpark.

Lees ook onze andere blogs over dierentuinen in Duitsland.

Stadhuis

Midden op het centrale plein van Aken vind je het stadhuis. Vroeger werden hier diverse Duitse koningen gekroond maar nu is het een museum. Vooral oudere kinderen zullen het interessant vinden om bijvoorbeeld de oude keuken en de kroningszaal te bekijken.

Wij waren hier met onze jonge dochter. Er is geen lift in het gebouw wat een bezoek met een kinderwagen of buggy een heel gesjouw maakt. In dit gebouw wordt de prestigieuze Internationale Karelsprijs uitgereikt en je kunt alle winnaars bekijken in o.a. collages.

Aken met kinderen

Poppentheater

Het poppentheater is een museum en theater. In het theater zijn regelmatig voorstellingen speciaal voor kinderen. Op de website kan je bekijken wanneer er voorstellingen zijn.

Aken met kinderen

Beelden speurtocht

Verspreid door het centrum van Aken zijn een aantal leuke bronzen beelden. Maak er een speurtocht van om deze samen met je kinderen op te sporen. Het is een gezellige manier om ook wat van het mooie oude centrum te zien.

Op een van de beelden wordt een zogenaamde ‘Aachener Küchen’ omhoog gehouden door een meisje. Deze lokale lekkernij is vrij vergelijkbaar met speculaas. Diverse winkels in het centrum verkopen zelfgebakken Aachener Küchen.

Aken met kinderen

Geen dagje naar Aken maar juist een of meerdere nachtjes? Bekijk hier de mooiste en goedkoopste hotels en appartementen in Aken. Aken is heel goed te combineren met een bezoek aan Maastricht of aan Valkenburg.

Lees ook onze andere blogs over bestemmingen in Duitsland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top