Home / Nederland / Flevoland / Almere met kinderen, 8x actieve uitjes

Almere met kinderen, 8x actieve uitjes

Een dagje naar Almere met kinderen? Dat is absoluut leuk, maar misschien niet als je een echte citytrip zoekt. Zeker na het sluiten van het veiligheidsmuseum in het centrum van de stad kun je vrijwel alle toffe activiteiten voor kinderen vinden op Stadslandgoed De Kemphaan.Er zijn hier zowel leuke activiteiten voor kleuters, zoals onze blogger Elke ontdekte, als activiteiten voor oudere kinderen. Dit is aan de rand van de stad en dus niet in het centrum van Almere.

Wat te doen in Almere met kinderen

Almere Jungle

Almere Jungle is het beste te omschrijven als een combinatie van een dierentuin en een tuin met bloemen en planten. Oorspronkelijk is Almere Jungle begonnen als een opvang voor exotische dieren. Momenteel vangen ze nog steeds dieren op, maar is het ook hun doel om educatie te geven over dieren in hun natuurlijke omgeving. 

Almere jungle

In Almere Jungle loop je een route langs de verschillende werelddelen en daar vind je allerlei zoogdieren, reptielen, vogels, vissen en insecten uit elk werelddeel met bijbehorende planten en bloemen. Er is zowel een binnen- als een buitengedeelte. Binnen vind je ook een springkussen, een restaurant (het Jungle Café), een winkeltje en bij binnenkomst vind je ook een onbewaakte garderobe, zodat je fijn zonder jas door ‘de jungle’ kunt lopen. 

Almere jungle

Onderweg binnen kwamen wij onder andere stekelvarkens, stokstaartjes, cavia’s, schildpadden en apen tegen en buiten zagen we wasberen, alpaca’s en aaibare Vlaamse reuzen. 

Het leuke aan een bezoek aan Almere Jungle vonden wij de ervaring van een kleinschalige, overzichtelijke, dierentuin. De binnenoptie is ideaal met slecht weer en de zorgvuldige, groene aankleding: je waant echt in een soort jungle. Daarnaast is er een bezoek aan Almere Jungle leuk door de lage entreeprijs en vonden onze kinderen het leuk dat zij voor 50 eurocent een zakje voedsel konden kopen om de vissen of schildpadden te mogen voeren.

Almere Jungle

Apeneilanden van stichting Aap

Mocht je het leuk vinden om dieren te zien, loop dan zeker ook even naar de Apeneilanden van stichting Aap. Als onderdeel van hun rehabilitatie zijn er twee eilanden waar de apen die hier worden opgevangen lekker kunnen buiten spelen. Je kunt hier gratis langs lopen. De apen zijn vaak tussen 10 uur en 16 uur buiten. Voor meer informatie en het steunen van stichting Aap, bezoek de website.

Fun Forest Almere

Fun Forest Almere is een vrij groot klimbos op het Stadslandgoed De Kemphaan. Vooral leuk met wat oudere kinderen die al wat ervaringen hebben opgedaan bij klimbossen waar jongere kids welkom zijn.

fun forest almere

Bij Fun Forest Almere is tegenwoordig wel één route, het Monkey Trail, welke je kunt doen vanaf 120cm en 7 jaar, maar voor de andere routes moet je 130cm zijn. Toen we hier met onze dochter naartoe gingen, was ze net 8 jaar en rond die 130 cm. Omdat we nieuwsgierig waren, begonnen we eerst met het Monkey Trail. Een leuke route die zeker niet te moeilijk is, maar misschien al wel best hoog in de bomen voor als dit je eerste keer is.

Fun Forest Almere

“Yeah ik vind ziplines leuk”, op deze routes is mevrouwtje nog super enthousiast over de diverse ziplines. Later doen we route 3 en dat blijkt de zipline route te zijn. “Deze vind ik toch spannend” en hier heeft ze meer moeite mee. De ziplines zijn echt super lang, wat ik zelf dan weer heel erg tof vind. Het doet mij altijd denken aan die keer dat we in Laos waren, sliepen in een boomhut en ons drie dagen lang via ziplines door de jungle verplaatsten.

Fun Forest Almere

Toch snap ik ook wel waarom het voor mijn dochter uitdagend is. Het einde is regelmatig lastig. Soms kom je op een verticaal kussen terecht, dan moet je daar het touw vasthouden en dan jezelf naar rechts of links optrekken voordat er een stapje is om op te staan. Gelukkig zijn we met zijn drietjes en ik kan vaak haar hand pakken en net een extra zetje geven. Twee keer gaat ze alleen toch niet snel genoeg om het einde te halen en moet ze zichzelf nog een stukje via het touw naar het einde trekken.

Haar favoriete route is dan ook route twee. Ook met ziplines, maar ook met veel evenwichtselementen. Na drie routes zijn we moe en zit onze tijd er ook al bijna op. Behalve Marcel, want die besluit in zijn eentje nog een van de moeilijkste routes te pakken. We kijken toe hoe hij via de vrije val naar beneden komt. Dit klimbos is zo groot dat we zeker nog een keer terug moeten komen om de rest te ontdekken het is een van onze favoriete uitjes in Almere voor gezinnen.

fun forest almere

Speelbos Zuiderderzee

Naast het klimbos is er ook het vrij toegankelijke speelbos Zuiderzee, een speelbos dat uit meerdere gedeeltes bestaat. Het meest toegankelijke deel ligt naast Fun Forest bij restaurant Buitengewoon Lekker. Hier heb je onder andere een trekpontje. Ook zijn er een aantal speeltoestellen over het water. Wel goed opletten, want het water is hier 40cm tot 100cm diep. Iets dat ook op diverse waarschuwingsborden wordt vermeld.

Speelbos Zuiderderzee

Loop je wat verder het bos in, dan kom je ook hier nog een aantal speeltoestellen tegen. Zo werd onze dochter echt blij van een groot en moeilijk klimtoestel. Eigenlijk was ze met haar acht jaar nog wat te klein om bij alle touwen te kunnen.

Weer verder het bos in is er het ZAPP Your Planet Bos met ook nog enkele speelplekken.

Speelbos Zuiderderzee
ZAPP Your Planet Bos

Kabouterpad Almere

Op pad met een peuter of kleuter in Almere? Loop dan het kabouterpad op stadslandgoed De Kemphaan. Kabouterpad Kemphaan is een korte route die je kunt lopen met een rugtas. Deze is te koop bij het buitencentrum en bevat onder andere een boekje met verhaal, opdrachten en een puntmuts. Je kunt kiezen voor de route van 500 of van 1500 meter.

Buitencentrum Almeerderhout

Buitencentrum Almeerderhout is een van de buitencentra van Staatbosbeheer. Altijd handig om even binnen te kijken voor informatie en tips. In het centrum is vaak ook wel een tentoonstelling en er worden excursies georganiseerd, zoals een ritje met de Beverbus. Ook voor leuke cadeautjes kun je hier terecht. Zo verkopen ze hier ook mijn boek “Speelbossen en familiewandelingen in Nederland” een leuke herinnering aan jullie uitje in Almere met kinderen.

Een leuke activiteit om te doen is een kanotocht samen met boswachter Amy die je graag enthousiast van alles vertelt over dit natuurgebied. In de ochtend kun je samen met Amy op zoek naar bevers, dit is erg leuk om samen met het gezin te doen. Je kunt niet alleen in de ochtend dieren spotten, want overdag zijn er veel bijzondere vogels die je kunt spotten en vergeet ook niet de prachtige planten en bomen langs de kant.

Safari Flevoland

Stadsboerderij Almere

Op de Stadsboerderij Almere vinden, vooral in de zomer, evenementen plaats. Bijvoorbeeld de boerenmarkt, waar je lokaal verbouwde producten kunt kopen. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding en zo meer te leren over het vak van de boer.

Restaurant Buitengewoon Lekker en de Pannenkoekenboerderij

Even toe aan pauze en een hapje eten en drinken? Er zijn op stadslandgoed De Kemphaan twee opties. Familie- en Pannenkoekenrestaurant de Kemphaan waar je natuurlijk terecht kunt om pannenkoeken in Almere te eten en restaurant Buitengewoon lekker. Wij kozen voor de laatste, vooral vanwege het fijne buitenterras en omdat ze een take-away optie hadden toen we niet binnen mochten eten. Ze hebben hier lekkere broodjes en een de ligging naast het speelbos en het klimbos is ook erg handig. Liever sfeervol lunchen? Check hier de food hotspots in Almere.

Kindvriendelijk hotel in Almere

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel met familiekamer in Almere?

Omdat zoveel activiteiten in Almere zich niet in het centrum bevinden maar op het Stadslandgoed De Kemphaan zou ik je aanraden te kiezen voor Van der Valk Almere. Vanaf dit hotel loop je door de natuur naar de activiteiten (wel te ver met jonge kinderen). Bovendien hebben ze een binnenzwembad en prima familiekamers. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van Van der Valk Almere.

Toch in het centrum van Almere overnachten? Kies dan voor Best Western Plus of voor Leonardo Hotel Almere City Center.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top