Home / Reisinformatie / Europa / Oostenrijk / Bad Schallerbach: Een familieparadijs in Oostenrijk

Bad Schallerbach: Een familieparadijs in Oostenrijk

Als eens gehoord van Bad Schallerbach? De vakantieregio Vitalwelt Bad Schallerbach bestaat uit zeven dorpjes die samen een echt familieparadijsje vormen. Lekker spetteren in de Eurotherme Bad Schallerbach, bezoek het klimpark, ga naar de dierentuin of maak een mooie wandeling met je gezin. Je vindt Bad Schallerbach in de regio Oberösterreich (Opper-Oostenrijk) tussen Salzburg en Linz, nog geen uur vanaf de grens met Duitsland.

Heel geschikt dus voor een bijvoorbeeld een meivakantie of zomervakantie in Oostenrijk. Zeker ook wanneer je op doorreis bent naar andere delen van Oostenrijk, Slovenië, Italië of Hongarije.

Wat is er zo leuk in Bad Schallerbach met kinderen?

Eurothermen resort

Lekker samen zwemmen? Het kan het Eurothermen Resort in Bad Schallerbach. Dit resort heeft uitstekende thermale baden en wellnessfaciliteiten, maar ook een apart gedeelte dat extra leuk is voor gezinnen.

©EurothermenResort Bad Schallerbach

Bij Aquapulco draait het om toffe attracties met een piratenthema. Niet voor niets is dit een van de populairste waterparken van Oostenrijk. Voor bezoekers is er een enorm piratenschip om mee te spelen, een 5D waterbioscoop en vijf coole reuzenglijbanen. Ga bijvoorbeeld in de Krake, waarbij je met zijn tweetjes of in je eentje in een band door een glijbaan gaat met allemaal lichtjes. Of kies voor de extra spannende Kamikazi met een helling van 50%. Voor jonge kinderen is er in Aquapulco een apart gedeelte. Bij mooi weer gaat het buitenbad open waar nog meer glijbanen te vinden zijn.

Bad Schallerbach
©EurothermenResort Bad Schallerbach

Liever wat meer rust? Kies dan voor Tropicana, waar je echt dat tropen gevoel krijgt dankzij de palmbomen en een tropische uitstraling. Er is een swim-up bar en een bar met in het midden een groot aquarium. Dit alles is in een glazen gebouw waardoor het ook op minder mooie dagen tropisch aanvoelt. Schijnt de zon, dan is er ook hier een groot buitengedeelte met veel ruimte en groen.

Daarnaast heb je nog het Sauna Mountainvillage. De textielvrije zones in deze ontspanningswereld zijn toegankelijk vanaf 16 jaar.

Wandelen

De zeven Vitalwelt-dorpjes zijn: Bad Schallerbach, Wallern an der Trattnach, Grieskirchen, Gallspach, Geboltskirchen, Haag am Hausruck en Rottenbach. Er zijn verschillende wandelingen te vinden in de regio, die starten vanuit een van de dorpen of zelfs door meerdere dorpjes komen. De bekendste wandelroute is misschien wel Vitalwelt Panoramaweg, een panoramische route waarbij je langs veel uitzichtpunten komt.

Wandelen Bad Schallerbach
© Heidi Binder

Zeker wanneer je gaat wandelen met jonge kinderen is het wel zo leuk om te kiezen voor een familiewandeling. Die wandelingen zijn vaak niet zo lang, hebben relatief weinig hoogteverschil en in Oostenrijk eigenlijk altijd wel leuke extra’s op de route. Kies bijvoorbeeld voor het Pad van de Zintuigen. Dit is een route van ongeveer 3,5 kilometer die start vanuit Haag am Hausruck. Tijdens deze wandeling kom je 26 stations tegen waar kinderen iets kunnen doen en leren. Aan het einde wacht een uitkijktoren.

Wandelen pad van de zintuigen in Bad Schallerbach
© Heidi Binder

Een andere originele familiewandeling is het Trattnach Natuurbelevingspad van 1,2 kilometer lang. Deze route loopt langs een voormalige treinrails naar de bron van Trattnach. Eenmaal daar is er een grote waterspeelplaats met het mascotte “Trattino”, een vuursalamander. Je kunt deze route uitbreiden met een vogel identificatiepad, waar je op 14 plekken leuke vogelweetjes kunt lezen.

Of kies voor het 2,5 kilometer lange Naturlehrpfad Wallern. Een educatieve wandelroute in Wallern an der Trattnach, waar je meer te weten komt over de lokale flora en fauna.

Wandelen Bad Schallerbach met kinderen
©Tom Son

Klimbos

Onze dochter is net als veel kinderen gek op klimbossen. Als er eentje te vinden is in de regio, is dit voor ons dan ook een groot pluspunt. In Bad Schallerbach zit je goed, dankzij het Waldhochseilpark GoRuck. Dit klimbos heeft klimroutes op 4 tot 20 meter hoogte, met obstakels en ziplijnen. Voor kinderen vanaf 8 jaar zijn er vijf routes. De moeilijkste routes zijn geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar en 15 jaar. Als je het “Pad van de Zintuigen” loopt, kom je ook langs het klimbos.

Picknicken, met handige picknickmand

Wil je tijdens een wandeling of fietstocht lekker stoppen op een mooie plek en gezellig samen eten? In deze regio wordt dit wel heel makkelijk gemaakt door de kant-en-klare familiepicknickmand die je kan bestellen. Bekijk hier het aanbod. Ze geven zelfs suggesties voor mooie picknickplekken in de regio.

Picknicken in der Vitalwelt
©Andreas Maringer

Een ritje met een oude trein

Een van de meer bijzondere attracties in Vitalwelt Bad Schallerbach is een oude spoorrails waar je overheen kunt fietsen of in een mijnbuggy (getrokken door een diesel locomotief) een ritje kunt maken. Deze ritten starten bij het het Scheiben kolenstation in Geboltskirchen, het 3,5 km lange circuit gaat door het Hausruckwald.

Fahrt mit dem Grubenzug am Kohlebahnhof Scheiben in Geboltskirchen.
©Tom Son

Fietsen

Wij vinden het altijd fijn om te fietsen op vakantie in Oostenrijk. Uiteraard moet je dan wel een route bedenken met niet te veel hoogteverschil en leuke stopplekken onderweg. In Bad Schallerbach hebben ze dit al voor je gedaan. Er is een familiefietstocht van 25 kilometer via Gallspach en Pichl terug naar Bad Schallerbach. Onderweg kom je onder andere langs het buitenzwembad met ligweide van Gallspach en langs de dierentuin in Schmiding, waar je de neushoorns kunt bekijken.

Het is ook mogelijk om in Bad Schallerbach een elektrische fiets te huren of een fiets met een kinderzitje.

Fietsen Bad Schallerbach
© Robert Maybach

Dierentuin & Aquazoo in Schmiding

Je kunt dus op de fiets naar de dierentuin of natuurlijk met de auto. Deze dierentuin in Oostenrijk is de enige met gorilla’s. Verder zijn er onder andere giraffen, tijgers, krokodillen, flamingo’s en rifhaaien. In de dierentuin vind je ook avontuurlijke speelplekken, een kinderboerderij en natuurlijk eetgelegenheden.

Ook enthousiast geworden over de vakantieregio Vitalwelt Bad Schallerbach? Bekijk de officiële website van de regio. Hier vind je veel adressen van leuke accommodaties. Van hotels, slapen bij de boer tot campings, waar jij en je gezin ook maar van houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top