Home / Reisinformatie / Azie / China / Tips voor een vakantie in Beijing met kinderen

Tips voor een vakantie in Beijing met kinderen

‘Mama, ik kan mijn ogen niet geloven!’ Het is duidelijk, beter had blogger Cindy de vijfde verjaardag van haar dochter Fleur niet kunnen vieren in Beijing. De acrobatenshow van het Chinese Circus was een schot in de roos! En er is voor kinderen nog veel meer te beleven in Beijing.

Beijing met kinderen

Beijing met kinderen

Cindy was met haar man en kinderen van toen 6 en 5 jaar een kleine week in Beijing. Je kunt je hier aardig redden met Engels, al heb je soms wat handen en voeten nodig. Een vertaalapp biedt dan uitkomst, die gebruiken de Chinezen zelf ook veel. Neem voor de zekerheid ook een visitekaartje van je hotel mee om aan een taxichauffeur te laten zien. Onderweg op zoek naar de juiste route? Grote kans dat iemand je binnen een paar minuten aanspreekt om je op weg te helpen. Beijing is een grote, afwisselende stad vol culturele highlights en vriendelijke mensen. En zeker leuk om te bezoeken tijden je reis door China met kinderen!

Tip! Ben je nu of binnen 3 maanden in Beijing, check hier de acties van Klook. Hier zijn altijd kaartjes te koop met korting voor veel verschillende kindvriendelijke attracties in Beijing.

Bezoek een acrobatenshow met je kinderen

Het Chinese Circus is niet alleen een feest voor kinderen, ook wij keken onze ogen uit. Twintig meisjes op één fiets, draaiende bordjes, rondvliegende kopjes en schoteltjes, koorddansers, motoren die rondracen in een grote metalen bal. Onze kinderen zaten de hele show met open mond te genieten, een aanrader dus.

Beijing met kinderen
Beijing met kinderen

Met je kinderen op de Chinese muur

Dat je de Chinese muur vanaf de maan kunt zien, is helaas een fabel. Dat maakt het grootste bouwwerk ter wereld zeker niet minder indrukwekkend. Bij helder weer zie je zo ver als je kunt kijken de muur door de bergen slingeren. Bij ons was het helaas heiig en regenachtig. Kijk even goed naar welke locatie je gaat. Wij kozen Mutianyu, daar is de muur goed gerestaureerd en kun je met een kabelbaan naar boven en naar beneden. Wel iets verder rijden, maar lang niet zo druk als de delen van de muur dichterbij Beijing. En doe goede wandelschoenen aan, sommige stukken zijn best steil. Zeker bij regenachtig weer kan het glad worden op de muur is onze ervaring.

Beijing met kinderen
Beijing met kinderen

Even bijkomen in het park van de Tempel van de Hemelse Vrede

Wij bezoeken altijd graag een park als we met onze kinderen op reis zijn. Vooral als je een stad als Beijing bezoekt met je gezin is dat een aanrader. Even ontsnappen aan de drukte en de hitte van de stad. Beijing heeft verschillende leuke parken, het park van de Tempel van de Hemelse Vrede vonden wij het mooist. Het is prachtig aangelegd en biedt veel vermaak.

De inwoners van de stad komen hier om te dansen, zingen, voetballen met een shuttle, trucs met een diabolo te oefenen en Tai Chi of vechtsporten te trainen. Neem vooral ook een kijkje bij de gymtoestellen midden in het park. Het lijkt een kleurrijke speeltuin, maar wordt intensief gebruikt door senioren om fit te blijven.

Beijing met kinderen

Onze kinderen deden natuurlijk enthousiast mee, dat werd erg gewaardeerd. Plan rustig een paar uurtjes voor dit park in. En vergeet natuurlijk niet om de Tempel van de Hemelse Vrede nog te bezoeken. Je kunt een entreekaartje kopen voor alle attracties, of alleen voor het park. Voor kinderen bepaalt niet de leeftijd, maar de lengte hoeveel entree ze betalen, zoals overal in China.

Beijing met kinderen

In vogelvlucht door de Verboden Stad

Tja. De Verboden Stad vonden we tijdens onze vakantie in Beijing met kids een twijfelgevalletje. Van een eerder bezoek zonder kinderen wist ik dat het ontzettend veel soortgelijke gebouwen zijn. Alles van steen, daardoor is het er warm. Heet zelfs in de zomer. En ontzettend druk bezocht. Maar onze kinderen waren toch wel benieuwd, de Verboden Stad klinkt natuurlijk wel spannend. Dus kozen we een paar gebouwen uit om te bekijken. We lieten de kinderen ontdekken welke gebouwen het belangrijkst waren, (hint: tel het aantal dieren op de rand van het dak), ze mochten verkleed als keizer en keizerin een filmpje opnemen (vinden we normaal te toeristisch) en puften al snel weer uit in de schaduwrijke tuin. Een kort bezoekje, maar zo hielden we het voor iedereen leuk.

Tip: om een entreekaartje te kopen, moet je (een kopie van) je paspoort laten zien. Dat mag ook een foto op je telefoon zijn, maar zonder kopie krijg je echt geen kaartje. Koop je kaartje voor deze en andere attracties in Beijing van te voren hier online.

Beijing met kinderen
Beijing met kinderen

Neem je kinderen mee naar de avondmarkt

Als je in Beijing bent met je kinderen, móet je een avondmarkt bezoeken. Echt een beleving! Kooplieden prijzen er met luide stem hun waren aan, je ziet hier de meest vreemde dingen op een stokje. Hele inktvissen, sprinkhanen, torren, zeepaardjes, schorpioenen, padden, wat je maar kan bedenken. Of je er iets eet, moet je natuurlijk zelf weten, wij kozen ervoor om alleen de sfeer te proeven.

Beijing met kinderen

No pictures please!

Ook in Beijing ontkomen je kinderen er niet aan: ze trekken vaak nog meer aandacht dan de bezienswaardigheden die je bezoekt. Waar je ook bent, er is altijd wel iemand die met ze op de foto wil. En vaak blijft het niet bij één persoon …. Vooral ons dochtertje van 5 had daar echter niet altijd zin in. Van eerdere vakanties in Azië was ze dit gewend, dus zei ze gewoon heel resoluut ‘no thank you’. Dat accepteerden de meesten wel, ook omdat onze zoon het meestal geen probleem vond om even op de foto te gaan. In elk geval handig om dit even vooraf te bespreken met je kinderen, dan is het ter plekke wat minder overweldigend voor ze.

Beijing met kinderen

Nog veel meer te doen met je kinderen in Beijing

Er is nog ontzettend veel meer te doen. Wij bezochten meerdere tempels, parken, het Plein van de Hemelse Vrede, het Olympisch Stadion, te veel om op te noemen. Dat is ook het verraderlijke. Want onderschat niet hoeveel indrukken zo’n grote stad geeft en hoeveel meters je ongemerkt aflegt. Wij reisden zoveel mogelijk met de metro of namen een tuktuk, en maakten bewuste keuzes.

Van een eerdere reis wisten we dat het Zomerpaleis erg mooi is. Rust, ruimte, schaduw, met bootjes het meer op, een mooie afwisseling met de stad. Maar het werd gewoon te veel voor de kinderen. Dus kozen we voor een rustige wandeling door de smalle kronkelige straatjes van de hutongs en een middagje relaxen in de lounge van ons fijne hostel. Even energie opdoen voor de komende reisdagen. Keuzes maken is een must als je met kinderen in Beijing bent!

Beijing met kinderen

Hygiëne

De hygiëne is stukken beter dan toen we hier 10 jaar geleden zonder kinderen waren. Spugen op straat is tegenwoordig een uitzondering. Wat handig is om te weten, is dat kleinere restaurants bijna nooit een toilet hebben. En de meeste openbare toiletten op straat zijn, zoals overal ter wereld, niet om over naar huis te schrijven. In de grotere restaurants en de internationale ketens zijn de toiletten wel goed.

Uit eten met kinderen in Beijing

Wij vonden het een feest om met onze kinderen uit eten te gaan in Beijing. Het aanbod is reuze divers. Van aparte snacks op de avondmarkt tot overheerlijke Pekingeend. En van gevarieerde food courts tot de overbekende fastfoodketens. Met stokjes eten is natuurlijk een kwestie van oefenen. En anders vraag je in restaurants gewoon om een lepel voor je kinderen. Ze maken het je hier graag naar de zin. Drinkt je kind liever geen thee, water of fris bij het eten? Dan koop je toch gewoon even een sapje bij de supermarkt op de hoek? No problem.

Beijing met kinderen
Beijing met kinderen

Hoe kom je er en kindvriendelijk hotel in Beijing

Wij vlogen op Shanghai en namen de nachttrein naar Beijing. Een geweldige ervaring. Rechtstreeks op Beijing vliegen kan natuurlijk ook. Of ook heel gaaf de Transsiberië Express met kinderen en dan eindigen of beginnen in Beijing. Als je in Beijing een kindvriendelijk hotel zoekt dan kan je kiezen voor een goedkoper en sfeervolle optie in bijvoorbeeld hutongs. Wil je liever meer comfort dan zijn er ook genoeg westerse hotelketens te vinden in Beijing. Bekijk hier hotels met familiekamer op loopafstand van het plein van de hemelse vrede.

Misschien is Beijing niet de meest voor de hand liggende bestemming met kinderen, maar geloof me, deze reis vergeet je nooit meer!

Lees ook onze andere blogs over China met kids, zoals reisverslag Beijing of tips voor Shanghai met kinderen, Hong Kong met kinderen of tips voor kindvriendelijk hotels in China.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top