Home / Reisinformatie / Europa / Spanje / Benalmádena, leuke kustplaats in de buurt van Malaga

Benalmádena, leuke kustplaats in de buurt van Malaga

Ga je op vakantie naar Andalusië met kinderen? Misschien staat Malaga al wel op je planning, maar ken je Benalmádena al? Slechts een half uurtje rijden ten westen van Malaga. Deze badplaats heeft diverse interessante bezienswaardigheden en leuke activiteiten voor gezinnen.

Deze kustplaats is onderverdeeld in twee gebieden: Benalmádena Costa en Benalmádena Pueblo. Wanneer je in de badplaats bent, is het vrij toeristisch. Ga je echter meer richting de oude stad, dan waan je je in het oude Spanje. De combinatie van deze twee gedeelten maakt het dat er voor iedereen wat leuks te zien is.

Benalmadena

Wat te doen in Benalmádena met kinderen

La Paloma Park

Een fijne plek om te bezoeken in Benalmadena is het mooie centraal gelegen La Paloma Park. La Paloma Park is een heerlijk park dat super in trek is bij families. In het park zijn diverse speeltuinen te vinden. Je kunt er klimmen, klauteren en heerlijk in het zand spelen. Daarnaast lopen er in het park veel losse dieren rond, zoals kippen, hanen, konijnen en diverse tropisch vogels.

 La Paloma Park

In het park zit ook een kleinschalige kinderboerderij. Onze kinderen vinden het helemaal fantastisch, want het La Paloma park voelt aan als een kleine dierentuin, maar dan nog mooier, want de dieren lopen er vrij rond. Ze gaan naar de dieren op zoek tussen de struiken en proberen ze te aaien. De dieren zijn redelijk tam, maar laten zich niet oppakken door de kinderen en dat is maar goed ook.

Benalmádena

Samen maken we een lekkere wandeling in het park en zo komen we in een ruime cactus tuin met diverse vijvers en kleine watervalletjes. Het park is super kindvriendelijk, goed begaanbaar met kinderwagen en buggy en je kunt er voldoende pauze nemen. Er bevinden zich twee restaurants in het park, maar je kunt ook net als de locals je eigen eten meenemen en lekker gaan picknicken in de tuinen.

 La Paloma Park

Kabelbaan Benalmádena

Na het bezoek aan het park kun je de hoogte in gaan met de Teleferico, ook wel kabelbaan genoemd. In een glazen gondel ga je omhoog de bergen in. Vanaf de rotsen heb je een wijds uitzicht over de kust en met mooi weer zie je Gibraltar liggen. Een paar keer per dag wordt er bovenop de berg een roofvogelshow gegeven.

Wanneer je boven bent, kun je diverse wandelroutes lopen. Advies is dan ook om makkelijke schoenen aan te doen en niet op slippers naar boven te gaan. Helaas hadden wij de tip even gemist dat je kaartjes van tevoren online moet reserveren. Tickets koop je hier online. Daardoor zijn we uiteindelijk met de auto naar boven gereden.

uitzichtpunt

Castillio de Colmares

Maar aan elk nadeel zit een voordeel, want met de auto omhoog rijden, geeft ook mooie uitzichtmomenten en we ontdekken diverse prachtige gebouwen. Zo maken we een stop bij Castillio de Colmares, een kasteel dat gewijd is aan Columbus. Het lijkt wel een kasteel uit een sprookje van vroeger, maar het is eigenlijk nog niet eens zo heel oud en staat er pas sinds 1994. Dit kasteel is gebouwd door een oud arts uit Amerika, hij vond dat Christopher Colombus te weinig geëerd werd. Hij wilde dat de bezoekers meer leerden over de wereldberoemde ontdekkingsreiziger. En dat is gelukt!

Wanneer je Castillo de Colomares bezoekt, zie je in het bouwwerk de drie schepen waarmee Colombus naar Amerika reisde. Een leuk detail is dat in het kasteel het kleinste kerkje van de wereld staat. Met een oppervlakte van 1,96 vierkante meter staat het in het Guiness Book of Records. De entreeprijs is 2,- euro per persoon en voor kinderen is er zelfs korting. De openingstijden wisselen per seizoen, dus check van tevoren de officiële site.

Castillio de Colmares

Stoepa van de Verlichting van Benalmádena

Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar in Benalmádena staat een enorme Stoepa: een Boeddhistische tempel. Deze Stoepa is 33 meter hoog en een van de grootsten van Europa en trekt veel toeristen. De Stoepa is dagelijks open en je kunt er een gratis rondleiding krijgen en genieten van het prachtige uitzicht. Buiten hangen allerlei gebedsvlaggetjes en met een beetje fantasie ben je zomaar even in Azië.

Stoepa van de Verlichting van Benalmádena

Vlindertuin Benalmádena

Naast de Stoepa begint zich een mooie vlindertuin. Met ruim 1.500 verschillende soorten vlinders waan je je in tropische sferen tussen de exotische planten, bloemen en watervallen. De vlindertuin is klein maar fijn. Veel van de vlindersoorten planten zich voort in het park zelf. Je kan het gehele proces van eieren, rupsen naar vlinders bewonderen. In deze vlindertuin bevinden zich speciale kamers waar de rupsen zich ontpoppen, als je geluk hebt ben je getuige van de geboorte van een nieuwe vlinder. Tickets koop je hier.

Selwo Marina en Sea Life Benalmádena

Er zijn twee aquaria in Benalmádena. De eerste locatie is Sea Life, wat je wellicht wel kent van andere locaties wereldwijd. Dit is een kleinschalige locatie van Sealife met verschillende tanks en aquaria waarin je tropische vissen kunt bekijken. Er zijn ook combinatietickets te koop met het buiten de stad gelegen Bioparc Fuengirola, je kunt ze hier boeken.

Selwo Marina is een klein park met shows met dieren, waaronder dolfijnen. Enkele van de dolfijnen die hier (in het verleden) woonden, zijn gevangen in het wild. Waar in de rest van Europa dolfinaria sluiten of op zijn minst gestopt wordt met optredens en alleen nog maar dolfijnen gehouden mogen worden die in gevangenschap zijn geboren, slaan ze in Spanje een heel andere weg in. Niet voor niets kun je bijna de helft van alle dolfinaria van Europa vinden in Spanje. Wij adviseren je dan ook om deze plek niet te bezoeken. Wil je dolfijnen zien, boek dan een tour met een boot op zee. Veel leuker voor mens en dier.

Kindvriendelijk hotel in Benalmádena

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Benalmádena? Dit is een toeristische bestemming, dus uiteraard is er erg veel aanbod. Wil je langere tijd hier in de regio verblijven, dan kun je ook kiezen voor een pakketreis.

Globales Los Patos Park een groot hotelcomplex aan het strand. Wat dit hotel zo leuk maakt voor kinderen zijn de verschillende zwembaden met maar liefst vijf waterglijbanen. Je verblijft hier all-inclusive, dus dat is ook lekker makkelijk. Bekijk hier reviews en de actuele prijs en beschikbaarheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top