Home / Reisinformatie / Europa / Spanje / 5 tips voor Tenerife met een huurauto

5 tips voor Tenerife met een huurauto

Een bezoekje aan de Canarische Eilanden is het hele jaar door heerlijk. Het weer is altijd zacht, met ook in onze winter nog flink wat zonuren. Een prima bestemming in het najaar om de kou en regen te ontvluchten of in het voorjaar om alvast wat in de stemming te komen voor de zomer.

Wil jij jezelf en je gezin niet tot een all-inclusive hotel met zwembad laten beperken? En meer van het eiland zien dan het stadje waar je verblijft? Dan is het bijna onvermijdelijk om een auto te huren. Bovendien maakt het je vakantie ook nog eens extra leuk. Je ontdekt meer van het eiland en kunt op plekken komen waar de grote touroperators niet komen. Bovendien kan je stoppen waar en wanneer jij of kind wilt. Hieronder onze tips om met je huurauto alles uit je vakantie op Tenerife te halen!

Auto huren op Tenerife

Het voordeel van een auto huren bij Sunny Cars is dat je hier via een all-inclusive formule huurt. De huurprijs lijkt online hoger dan die van sommige andere maatschappijen op Tenerife maar bij Sunny Cars komen er geen bijkomende kosten bij. Je verzekering zit er al bij in en mocht je toch schade hebben dan wordt het eigen risico vergoed.

De website van Sunny Cars is gebruiksvriendelijk en mocht je toch besluiten langer een auto te willen huren dan je eerst van plan was dan helpt de klantenservice snel. Bekijk hier de actuele prijs van een huurauto op Tenerife met Sunny Cars.

Heb je de CO2 uitstoot van je vlucht gecompenseerd? Waarom dan niet ook die van je huurauto. Sunny Cars werkt hiervoor samen met Greenseats. Om je een idee te geven: bij een huursom van € 350 kan je voor minder dan €2,- je CO2 uitstoot compenseren. Dit bedrag wordt geïnvesteerd in bijvoorbeeld windenergie in India of biogas in Afrika. Meer weten bekijk de website van Greenseats.

Auto rijden op Tenerife

Het parkeerterrein om huurauto’s van op te halen ligt in Tenerife direct tegenover de ingang van het vliegveld. Dat klink handig maar doordat het een heuvel op is zul je wel even met je bagage moeten sjouwen.

De Canarische Eilanden zijn een autonome Spaanse regio zijn en vallen gewoon binnen de Europese Unie. Handig want je kunt dus internetten binnen je bundel en kunt dus makkelijk je telefoon gebruiken als navigatie. Ook de verkeersborden zijn herkenbaar. Benzine is iets goedkoper dan in Nederland.

Voor een meerprijs kun je een kinderstoel huren voor de auto of overwegen deze zelf mee te nemen. Tot de leeftijd van 2 jaar kun je deze bij sommige luchtvaartmaatschappijen kosteloos inchecken.

Neem eventueel ook andere accessoires mee om het jezelf en je gezin zo comfortabel mogelijk te maken tijdens de autoritten, zoals bijvoorbeeld een audiosnoertje (handig als je dat kinderluisterboek via de radio wilt afspelen), zonneschermen of mobielhouder.

TIP 1: Verlaat de snelweg, verken het eiland!

Eenmaal in de huurauto zijn we met een kleine twintig minuten bij ons hotel in het zuidelijke Costa Adeje, waar diverse hotelketens zijn gevestigd. Het valt meteen op hoe makkelijk het rijden is op Tenerife. De wegen zijn goed onderhouden en er zijn duidelijke borden. Soms zijn er wat korte op- en afritten, maar dit kom je ook net over de grens in Duitsland tegen. Ook is het over het algemeen rustig op de wegen.

Over het eiland loopt een grote rondweg, de TF-1, wat eigenlijk gewoon een snelweg is. Hiermee kun je in minder dan een uur aan de andere kant van het eiland zijn. Dat doen de grote touringcars van de diverse reisorganisaties dan ook. Maar echt gezellig autorijden is het niet. Het uitzicht is niet zo indrukwekkend als wanneer je het binnenland inrijdt en tussen de cactussen en bananenbomen langs de kleine dorpjes navigeert. Ook staan er veel reclameborden langs de snelweg. Kortom, na het ritje van twintig minuten naar Costa Adeje besloten we deze weg vooral te vermijden.

Ook in het binnenland zijn de wegen doorgaans goed, maar je komt nog wel eens een verrassend smal weggetje tegen. De locals zijn hier helemaal aan gewend, maar voor ons was het wel spannend als we heuvel op opeens een tegenligger tegen kwamen. Toch zijn de mooie valleien, de kustwegen en uitzichten alles meer dan waard. Met je huurauto kun je op elk moment stoppen om het uitzicht te bekijken of om een kleine pauze te nemen. Natuurlijk stop je dan ook een keer bij een kleine herberg voor een portie papas arrugadas met mojo rojo (een lokaal aardappelgerecht).

TIP 2: Bezoek Parque National del Teide

Tijdens de eerste dag van onze vakantie op Tenerife met kinderen besluiten we om meteen een ritje te maken over het letterlijke hoogtepunt van het eiland: de vulkaan Teide. Door het nationaal park loopt een goede tweebaansweg met op gezette momenten ruime parkeerplaatsen om even stil te staan en van het uitzicht te genieten. En dat doen we ook regelmatig, want het bijzondere uitzicht over de maanachtige landschappen verveelt niet. Onze kleine man waant zich een echte Neil Armstrong als hij tijdens een van onze stops rondloopt over het vulkanische landschap. Wil je nog meer mooie natuur zien neem dan de auto mee naar het naburige eiland La Gomera.

De prachtige vlaktes geven ook voldoende gelegenheid om even te spelen of voor een zelf meegebrachte picknick op een bijzondere plek. Neem wel een vestje mee voor jezelf en je kinderen, want het is in het nationaal park een stuk frisser vanwege de hoogtes.

Aan het einde van de rit worden we bij het afdalen opeens verrast door een groot naaldbos waar we neerstrijken bij een klein restaurantje om wat te eten in de schaduw.

TIP 3: Ga eens naar een wat minder bekende plek, zoals het Monkey Park

Door de vele toeristen die het eiland bezoeken zijn er op Tenerife naast de grote attracties en parken ook veel kleinere parken en attracties om te bezoeken. Deze staan niet op de lijstjes van de grote touroperators en zijn een stuk rustiger en vaak ook betaalbaarder. En je kunt deze kleinschalige parken makkelijk zelfstandig bezoeken met je huurauto.

Een absolute aanrader voor gezinnen met kleine kinderen is het Monkey Park. Zoals de naam doet vermoeden hebben ze hier heel veel verschillende soorten apen, maar voor onze dreumes wordt de show vooral gestolen door de vele cavia’s die je mag voeren met de in het park aangeschafte bakjes voer.

TIP 4: Maak een rondrit: Los Gigantes — de Masca-kloof — Los Silos

Vanuit Costa Adeje is het gemakkelijk om een rondje te maken door een van de mooiste gebieden van het eiland. Wij planden een route via Los Gigantes (een indrukwekkende klif die uitmondt in de oceaan) door de Masca-kloof.

Masca is een dorpje met een kleine kerk, middenin een indrukwekkende kloof. De kloof is de voornaamste reden van onze tocht, en stelt zeker niet teleur. Ook voor de bestuurder is het een leuke rit; de soms smalle weg kronkelt veelvuldig langs de kliffen wat absoluut een uitdaging is.

Helaas is het als we boven komen wat bewolkt, dus rijden we na een koffie door naar Los Silos. Een klein dorpje wat eigenlijk meer per toeval door ons is gekozen voor de lunch. Toch worden we verrast door de mooie witte huisjes met authentieke houten balkonnetjes die je wel meer ziet op de Canarische Eilanden.

TIP 5: Bezoek een minder toeristisch strand zoals Médano

Omdat Tenerife een eiland is, zijn er uiteraard veel stranden te vinden waar je met huurauto naar toe kunt rijden.

Onder de rook van het vliegveld ligt bijvoorbeeld het kleine dorpje Médano. We kregen deze tip van een serveerster in het hotel, anders waren we er waarschijnlijk voorbijgereden. Het dorp zelf stelt niet zo veel voor, maar de boulevard is een van de weinige stranden op Tenerife waar zand ligt in plaats van stenen. Het wordt dan ook druk bezocht door de locals, waardoor er een gezellige sfeer is. We strijken na wat pootje baden en spelen op het strand neer op een terrasje waar we wat eten en drinken.

Op de terugweg stoppen we ongepland bij een grot waar een Canarische heilige wordt vereerd (de grot van Hermano Pedro de San José de Betancourt).

Laat je verrassen door wat onverwachts op je pad komt!

Tip lees ook onze andere blogs over de Canarische eilanden met kinderen.

Tenerife met kids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top