Home / Inspiratie / Reisbloggen / Met de kinderen op reis naar het betoverend Parijs

Met de kinderen op reis naar het betoverend Parijs

Reizen naar Parijs met kinderen kan een geweldige ervaring zijn, omdat de stad veel te bieden heeft voor de jonge reizigers. Het is niet ver weg en met de TGV sta je in geen tijd in de prachtige Franse hoofdstad. Parijs staat vooral bekend als de stad voor de verliefden, maar ook voor een citytrip met de kinderen erbij is het een prima bestemming. In deze blog nemen we een kijkje wat er in de lichtstad te doen valt om met het hele gezin te beleven.

De Eiffeltoren

Breng een bezoek aan het iconische symbool van Parijs. Parijs kan niet beter geportretteerd worden als met een beeld van de Eiffeltoren. Hij werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1889 en zou normaal niet langer dan twintig jaar blijven staan. Maar omdat de 300 meter hoge toren een belangrijk punt was voor de radioverbindingen bleef hij staan.  Kinderen zullen onder de indruk zijn van de imposante structuur en kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Maar we raden je wel aan om de Eiffeltoren tickets vooraf te kopen. Een icoon als dit wordt meer dan druk bezocht.

parijs met kids

Disneyland Parijs

Dit beroemde themapark ligt net buiten Parijs en is een must-visit voor gezinnen. Je kunt het misschien als eerste bestemming kiezen. Je kunt vanuit Nederland met de trein tot aan de ingang van het themapark sporen. Na je bezoek hier is het een korte treinreis naar Parijs zelf. Maar we raden je wel aan om er een nacht te boeken, de hotels zijn sprookjesachtig ingericht. De avondactiviteiten in het park geven iets betoverend. Disneyland Parijs biedt attracties, shows en ontmoetingen met geliefde Disney-personages.

Disneyland Parijs

Het Louvre

Je zou in eerste instantie niet aan het Louvre denken voor een bezoek met kinderen. Hoewel het een groot museum is, heeft het Louvre ook speciale activiteiten en rondleidingen voor kinderen. Ze kunnen de beroemde kunstwerken bewonderen, zoals de Mona Lisa, en deelnemen aan educatieve activiteiten. En ondertussen maken ze kennis met de pracht en praal van dit paleis uit 1793. Het is ook de combinatie van de bouwkunst van vroeger met de moderne architectuur die het gebouw een speciaal cachet geven.

Jardin du Luxembourg

In 1612 liet Marie de Medici deze tuinen aanleggen. Ze waren de privétuin van het kasteel. Nu is de Jardin de Luxembourg het bekendste en vrijwel grootste park in hartje Parijs. Deze prachtige tuinen bieden volop ruimte voor kinderen om te spelen. Er zijn speeltuinen, bootverhuur en zelfs een poppentheater om van te genieten.

parijs met kids jardin de luxembourg

Cité des Sciences et de l’Industrie (Centrum voor Wetenschappen en Industrie)

Dit wetenschapsmuseum is ideaal voor nieuwsgierige kinderen. Het biedt interactieve tentoonstellingen, experimenten en een planetarium. Het is het grootste wetenschapsmuseum van Europa. Kenners verkiezen het boven het prestigieuze Science Museum in Londen. De kinderen vallen van de ene verbazing in de andere. Spektakel verzekerd! En de ouders zullen genieten van de verwonderde gezichten van hun kroost.

Parc de la Villette

Dit park heeft verschillende speeltuinen en open ruimtes voor kinderen om te rennen en te spelen. Het park ligt een beetje aan de buitenrand, maar nog steeds binnen de Parijse Périphérique. Het organiseert ook culturele evenementen en voorstellingen speciaal voor jongere bezoekers.

Cité de l’Enfance

Dit is een interactief museum dat speciaal is ontworpen voor kinderen van twee tot twaalf jaar. Ze kunnen er spelen, ontdekken en leren in een speelse omgeving. De ideale bestemming om met de jongsten enkele leuke uren door te brengen. Er zijn twee leeftijdsgroepen: van twee tot zeven jaar, en van vijf tot twaalf. 

gallerie des enfants

Boottocht op de Seine

Net als het bezoek aan de Eiffeltoren mag een boottocht over de Seine niet ontbreken. Je komt sowieso langs het Ile de France, een klein eilandje waar de machtige Notre Dame staat. Wie weet vangen de kinderen wel een glimp op van Quasimodo, de klokkenluider van de Notre Dame. Maak daarom een ontspannen boottocht over de rivier de Seine en bewonder de bezienswaardigheden van Parijs vanaf het water. Veel boten hebben speciale arrangementen voor gezinnen.

Je hebt nu een heel programma

We kunnen je nu wel al verklappen dat je tijdens een weekendje Parijs niet half genoeg tijd zult hebben om al onze tips te bezoeken. Maak vooraf je selectie en stel een plan op. Maak een back-up plan voor als het weer problemen zou geven. Verschillende activiteiten zijn in open lucht.

Grande Galerie de l’Evalution

Zorg ervoor dat je de specifieke interesses en leeftijden van je kinderen in gedachten houdt bij het plannen van activiteiten in Parijs. Vergeet niet om ook te genieten van de heerlijke Franse gerechten en lekkernijen die de stad te bieden heeft! 

En boek een hotel waar kinderen welkom zijn en zich thuis zullen voelen. Er zijn er genoeg die in het centrum gelegen zijn. Zo hoef je niet altijd te ver te reizen om de bezienswaardigheden te bezoeken. Vergeet niet dat Parijs groot is, en de metro’s zijn op bepaalde momenten erg druk. Een stek die centraal gelegen is kan je veel reistijd en onnodig gezeur van de kinderen besparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top