Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / Eerste keer Disneyland Parijs: welke leeftijd, wel of geen hotel, hoeveel dagen en meer tips

Eerste keer Disneyland Parijs: welke leeftijd, wel of geen hotel, hoeveel dagen en meer tips

Ga je voor de eerste keer naar Disneyland Parijs? Met onze toen achtjarige dochter gingen we in de zomervakantie naar Disneyland Parijs. Daarvoor waren we al wel eens zonder haar bij de Amerikaanse Disneyparken geweest. Wat mij tegenviel, was het gebrek aan praktische informatie vanuit Disney. We boekten een Disney hotel en ik had eigenlijk nog wel een e-mail verwacht met informatie over bijvoorbeeld de incheckprocedure, maar die bleef uit. Ook online kon ik lang niet overal antwoord op vinden. Ook blogger Leonie ging voor het eerste met haar kids naar Disneyland en had veel vragen.

Daarom dit blog voor met tips voor je bezoek aan Disneyland Parijs. Voor iedereen die, net als ik, gewoon graag het meeste uit zijn of haar tijd wil halen en niet ter plekke nog van alles wil uitzoeken. Een dingetje om rekening mee te houden: tijdens ons bezoek aan Disneyland was er geen parade vanwege de social distancing regels.

Disneyland parijs

Eerste keer Disneyland Parijs: alle tips

Hoeveel dagen heb je nodig in Disneyland Parijs?

Hoeveel dagen heb je nodig voor Disneyland Parijs? Een dag is wel echt krap. Hoewel, met oudere kinderen die gewoon een volle dag ervan maken en die de attracties voor jonge kinderen toch niet meer willen doen, zou het echt wel kunnen. Helemaal als je in een periode kunt gaan dat er niet te veel wachttijden zijn.

disneyland parijs

Disneyland Parijs is in feite twee parken in één. Disneyland Park en Walt Disney Studios park. Disneyland Parijs is echt niet te vergelijken met de Amerikaanse parken en echt wel een stukje kleiner. Wat betreft het aantal attracties zijn er in Europa wel grotere parken.

Disneyland parijs

Sommige attracties zijn zo leuk dat je ze wel vaker wil doen. Bovendien zijn er natuurlijk ook nog de shows. Wij hadden twee dagen in het park in de zomervakantie en vonden dat echt genoeg. We hebben alle attracties gedaan en sommige die we echt leuk vonden meerdere keren.

Verkijk je niet op de hoeveelheid prikkels die jij en je kinderen gaan krijgen in Disneyland. Met jonge kinderen is een hele dag echt veel te lang. Bovendien ben je op vakantie, ook oudere kinderen willen misschien best wel even gewoon een middagje zwemmen bij je hotel. In dat geval zou ik kiezen voor drie dagen.

Disneyland parijs

Vanaf welke leeftijd is Disneyland Parijs leuk?

Ik ben blij dat we pas zijn gegaan toen onze dochter acht jaar was. Mijn advies leeftijd zou zijn vanaf zes jaar. Dan kunnen ze in de meeste attracties en hebben ze de energie voor een volle dag Disney. Je kind geniet dan ook echt en heeft een blijvende herinnering aan dit bijzondere uitje.

Disneyland parijs

Diehard Disneyfans, zoals ook wij die in onze familie hebben, zullen het niet met mij eens zijn. In het park zagen we ook echt veel ouders met jonge kinderen, die richting de middag steeds vermoeider werden. Vaak gepaard met driftbuien en gejank. Natuurlijk zijn Disneyfiguren leuk voor peuters en kleuters.

Er is ook een aparte wereld met attracties gericht op kinderen vanaf drie jaar. Wat mij betreft zijn er in Nederland veel leukere en aanzienlijk goedkopere parken die zich echt volledig richten op kinderen in die leeftijd. Check hiervoor mijn blog pretparken voor peuters in Nederland. Ga je toch met een kind in die leeftijd, neem dan een buggy mee. De afstanden zijn best ver. Eventueel kun je een buggy huren in het park. Lees dan vooral ook ons blog Disneyland met een peuter.

Kinderen tot 3 jaar zijn nog gratis, kinderen van 3 tot en met 11 jaar krijgen korting, daarna betaal je de volle prijs.

Heb je een tiener die gek is op adrenaline attracties? Ook dan is Disneyland Parijs niet het pretpark voor jullie. Er zijn echt wel wat stoere attracties, maar vooral gezinsattracties.

Disneyland parijs

Hoe kom je bij Disneyland Parijs?

Er zijn verschillende manieren om naar Disneyland Parijs te reizen. Is Disney onderdeel van een langere vakantie in Frankrijk met kinderen, dan is de auto waarschijnlijk de logische keuze. Je kunt gratis parkeren bij de accommodaties (als je hier slaapt) of voor 30 euro per dag bij de entree.

Ga je alleen maar naar Disneyland en naar Parijs, dan zou ik kiezen voor het openbaar vervoer. Met de Thalys kun je rechtstreeks naar Disneyland Parijs reizen. Er is een treinstation op loopafstand van het park. Daar stoppen ook de gratis shuttle bussen van en naar de Disney hotels. Bekijk hier de treintijden en actuele prijs.

Disneyland parijs

Wat is de beste periode om naar Disneyland Parijs te gaan?

De beste periode is de goedkoopste en rustigste periode. Oftewel, niet in de weekenden en niet in de schoolvakanties. Heeft je kind bijvoorbeeld een keer een studiedag? In de herfst is het natuurlijk ook rustiger dan in de zomer. Wij troffen een zomerdag met een aantal flinke buien en gelukkig kunnen veel attracties ook als het regent. Bij veel wachtrijen is ook een overkapping. De sfeer is natuurlijk wel een stuk minder met regen.

Op de website van Disneyland Parijs kun je hier een kalender vinden met de prijs per dag en de verwachte drukte.

Disneyland parijs

Als je een Disney hotel boekt, hoe werkt het dan? Welke voordelen zijn er?

Zowel wijzelf als Leonie en haar gezin kozen ervoor een Disneyhotel te boeken en zouden dat voor een eerste keer Disneyland Parijs zeker aanraden. Tickets zijn sowieso hartstikke duur, waardoor overnachten bij Disney echt niet meer het verschil gaat maken. De entree is inbegrepen bij je overnachting en je kunt gratis parkeren.

Zo heb je wel echt de hele Disney beleving. Bovendien is het ook gewoon fijn om na een drukke dag niet nog weer een stuk te moeten rijden. Slaap je in een Disneyhotel, dan heb je extra Magic Time, oftewel, je mag een uur eerder het park in.

Naambijzonderhedenafstand park
Disneyland HotelGesloten voor renovatiein het park
New YorkNieuw, luxe, zwembad, Marvel8 min pendelbus
Newport BayClubLuxe, zwembad8 min pendelbus
CheyenneSimpel, Wild West Thema8 min pendelbus
Sequoia LodgeSimpel, gerenoveerd, zwembad 8 min pendelbus
Santa FeGoedkoopste, gerenoveerd 8 min pendelbus
Davy Crockett Blokhut, zwembad15 minuten auto
Villages NatureCenter Parcs park15 minuten auto

Meer informatie nodig over de diverse accommodaties? Lees ons blog: Welke accommodatie in Disneyland Parijs.

Een van de grootste vraagtekens die we hadden bij ons eerste bezoek aan Disneyland Parijs, was: Hoe krijgen we nou onze entreekaartjes? Want die kwamen niet in de e-mail en niet in de boekingsbevestiging en niet in de app.

Disneyland parijs hotel

Wat je moet doen, is met je boeking eerst naar het het hotel rijden. Daar kun je je auto parkeren en inchecken. Bij het inchecken krijg je een enveloppe met daarin onder andere de kaartjes voor het park. De sleutel krijg je normaal gesproken nog niet, want de kamers zijn natuurlijk nog niet klaar.

In de enveloppe die we kregen zat een voucher voor het ontbijt, maar niet voor het avondeten. Dus we liepen weer terug naar binnen maar dit bleek wel te kloppen. Avondeten gaat via de app, terwijl het ontbijt dus via de voucher gaat.

De auto kun je dan bij het hotel laten staan en vervolgens neem je de shuttle bus naar het park. Dit kost allemaal meer tijd dan gedacht, zeker omdat we niet gelijk goed reden. Wat natuurlijk zonde is, want we willen gebruik maken van die extra Magic time. We kwamen uit Parijs, maar als ik uit Nederland zou komen dan zou ik de nacht voordat we naar Disney gaan wel in een goedkoop hotel vlakbij het park slapen.

Disneyland parijs

Halfpension of volpension bijboeken?

Ik las overal dat het bij Disneyland zo druk zou zijn, dat het lastig zou worden een plekje te vinden om te eten. Om deze reden besloot ik zowel het ontbijt als het avondeten bij te boeken. Halfpension dus. Nou, ik kan je vertellen dat we dat niet nog een keer doen.

Het ontbijt was wel prima. We konden direct plaatsnemen en er was genoeg keuze aan broodjes en beleg. Het fijne was wel dat we gewoon vroeg konden ontbijten en dan direct naar het park konden gaan. Je kunt ook in het park zelf wat halen, bijvoorbeeld bij de Starbucks, maar op zich vonden we het wel fijn dat het nu geregeld was.

dinseyland parijs hotel

Het avondeten viel alleen gewoon echt tegen. Bij het boeken kun je kiezen uit verschillende type maaltijdvouchers en op basis daarvan kun je dan weer bij verschillende restaurants terecht. Wel even reserveren. Wij hadden de goedkoopste maaltijdvoucher en aten bij Plaza Gardens restaurant. Hier konden we kiezen uit drie verschillende opties. Het eten was gewoon echt niks bijzonders. Droge kip en een toetje dat er vooral leuk uitziet maar stijf staat van de conserveringsmiddelen. Daarnaast duurde het ook gewoon nog eens echt lang voordat ons eten kwam.

Onze tweede dag in Disney hadden we natuurlijk geen avondeten meer. Toen zijn we op tijd naar het Disney Plaza gegaan en aten daar een prima maaltijd bij Annette’s Diner. Waar we gewoon zelf konden kiezen wat we aten. Het eten was goed en de prijs viel best mee. Bovendien gingen we nu juist eten toen het nog niet zo druk was en hadden we vervolgens meer rust in het park toen iedereen aan het eten was.

Disneyland parijs hotel

Waar moet je gelijk naartoe om wachttijden te vermijden?

Ga je naar Disneyland Parijs, download dan van tevoren de app. In de app kun je live zien hoe lang de wachttijden bij attracties zijn. Ook kun je hier een fastpass boeken voor bepaalde attracties (waarover later meer).

De wachttijden in Walt Disney Studios park waren een stuk langer dan in Disneyland. Jammer genoeg gaat dit park niet eerder open voor Magic time en gaat het ook nog eens eerder dicht. De langste wachttijden ontstaan bij de Crush’s Coaster, Ratatouille en bij de Toy Soldiers Parachute Drop. Het is dus de moeite om hier direct bij opening naartoe te gaan.

In het Disneyland park ontstaan de langste wachttijden bij Big Thunder Mountain, Star Wars: Hyperspace Mountain en Peter Pan’s Flight. Met dank aan het Magic time konden we echter vroeg in de ochtend meerdere keren achter elkaar in deze attracties met hele korte wachttijden.

Disneyland parijs

Hoe werkt de Fastpass, Standby Pass en Premiere Acess en kun je daarmee wachttijden vermijden?

Disneyland Parijs werkte met een gratis Fastpass systeem, waarbij je een tijdslot kon reserveren voor een attractie. Omdat alleen mensen met zo’n reservering in de rij konden staan, werden de wachttijden bij populaire attracties hierdoor korter.

Disneyland parijs

Sinds augustus 2021 is er een nieuw systeem. De Disney Premiere Access pass: eenmaal in het park kun je via de app snelle toegang kopen tot bepaalde attracties. Je betaalt hiervoor, afhankelijk van de attractie, 8 tot 15 euro per persoon.

Tegelijk met deze betaalde optie is ook de gratis Standby Pass geïntroduceerd. Deze is vergelijkbaar met de oude Fastpass, maar bij minder attracties te gebruiken. Check vooral in de app voor welke attracties je deze nodig hebt. Zonder tijdslot in de Standby Pass kun je niet in de rij gaan staan.

Disneyland parijs

De engste attractie van Disneyland Parijs?

De ergste attractie van Disneyland Parijs? The Twilight Zone Tower of Terror, zeker weten. Dit was ook de enige attractie die we echt niet tof vonden en waar onze dochter gilde “Ik wil eruit”. Je maakt hier een vrije val en schiet dan weer omhoog voor weer een vrije val en nog een paar keer.

Disneyland parijs

Is alles Franstalig?

Disneyland Parijs is een tweetalig park. Geen zorgen dus als je geen Frans spreekt.

Mag je zelf eten en drinken meenemen in het park?

Het is beperkt mogelijk om je eigen eten en drinken mee te nemen naar het park. Grote verpakkingen en koelboxen zijn sowieso niet toegestaan. Een waterfles en een zak krentenbollen zal je normaal gesproken geen problemen opleveren. Bij de ingang is er een veiligheidscontrole waar de inhoud van je tas gecontroleerd wordt.

Disneyland parijs

Kun je Disney figuren ontmoeten?

Natuurlijk kun je Disney figuren ontmoeten in Disney. In de app zie je waar en hoe laat er die dag meet-en-greets zullen zijn.

Disneyland parijs

Heb je nog meer vragen over een eerste bezoek aan Disneyland Parijs? Laat het mij vooral weten. Check ook ons blog met andere toffe pretparken waar je kunt overnachten in Europa of onze tips voor Parijs met kinderen.

7 gedachten over “Eerste keer Disneyland Parijs: welke leeftijd, wel of geen hotel, hoeveel dagen en meer tips”

  1. Hallo,
    Ik ga deze zomer samen met een kindje van 7 jaar naar Disneyland. We zijn nu aan het twijfelen of we tickets voor 1 park of voor de 2 parken nemen. Is het Walt Disney Studio park de moeite om naartoe te gaan? Wat raad jij aan om te doen?

  2. He hoi! ik kwam je verhaal tegen, ook ik zit met het waaar vind ik de ticket vraag, we hebben geboekt bij het hotel b&b, echter zag ik dat het inchecken pas vanaf 3 uur kan? betekend dat dan ook dat je dan pas het park in mag??

  3. Aniek ten Zende-Morsink

    Hoi! Wij willen volgend jaar gaan… mijn vraag is: heb je er vier dagen voor uitgetrokken? Heenreis met slapen, twee dagen park (met overnachting) en daarna nog slapen in budgethotel voordat je aan de terugreis begon?

    1. Nee we hebben het gecombineerd met paar dagen Parijs, dus we sliepen de nacht ervoor in Parijs. Toen inderdaad park met overnachting en daarna nog een budgethotel al een uurtje op de terugweg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top