Home / Reisinformatie / Europa / Spanje / De 5 leukste bezienswaardigheden Cordoba

De 5 leukste bezienswaardigheden Cordoba

De 5 leukste bezienswaardigheden Cordoba, van de prachtige Mezquita tot de gezelligste pleinen. We bezochten Cordoba vooral vanwege de uitbundig versierde moskee maar kwamen erachter dat het een enorm leuke stad is. Omdat er geen vliegveld in de directe omgeving ligt komen er veel minder bezoekers dan de Andalusische buursteden Sevilla en Granada.

Cordoba zelf heeft geen vliegveld maar het is over het algemeen geen probleem om en goedkope vlucht te vinden naar een van de buursteden. Vergelijk op Skyscanner de prijzen naar Sevilla, Granada en Malaga.

cordoba bezienswaardigheden

Wat te doen in Cordoba

De Mezquita en Kathedraal

De Mezquita is een spectaculair gebouw welke in 784 naar een uniek design werd gebouwd door de Moren.

De buitenmuren van de Mezquita zijn uitbundig versierd. De vele deuren worden omringd door  gekalligrafeerde teksten en ingelegde stenen.  Eenmaal binnen kom je eerst een binnenplaats vol met sinaasappel bomen en niets bereid je voor op het schouwspel dat je daarna gaat zien. De ontelbare pilaren met bogen geven een magisch effect en zorgen voor telkens voor nieuwe doorkijkjes zorgen. Ondanks de grote van de ruimte voelt deze warm aan. Een klein deel van de kalligrafie en gouden versieringen uit de tijd dat dit gebouw nog een moskee was is nog bewaard gebleven zoals een prachtig stukje plafond.

Koop hier je ticket voor de Mezquita van te voren goedkoop online.

cordoba met kinderen
cordoba bezienswaardigheden

De katholieken hebben in de 16e eeuw een kathedraal midden in het gebouw neergezet. Deze kon natuurlijk niet onderdoen voor de moskee en is over de top uitgevoerd. De klanken van het orgel zweven door de ruimte.  In de Mezquita kan je uren ronddwalen. Een tip tussen 8:30-10:00 is entree gratis, een mooie kans om meer dan een keer te gaan kijken eventueel zonder de kinderen. Het is een plek die tijd en stilte verdient om optimaal van te genieten. Ga je later huur dan een gids in die je de mooiste plekken kan aanwijzen.

De Mezquita
De Mezquita

Het kasteel Alcazar de los Reyes Cristianos

De Alcazar is oorspronkelijk een kasteel maar heeft ook dienst gedaan als gevangenis. Het gebouw is van buiten mooier dan van binnen waar weinig te zien is. De tuinen de de belangrijkste reden om het oude kasteel te bezoeken. Deze zijn vol met fonteinen, blomene en bomen die in allerlei figuren gesnoeid zijn. Beklim ook de toren van de Alcazar voor een van de beste uitzichten over Cordoba.

Koop hier je ticket voor de Alcazar van te voren goedkoop online.

cordoba
Alcazar de los Reyes Cristianos

Plaza de la Corredera Plein

Cordoba is vol met leuke pleintjes en doorkijkjes. Plaza de la Corredera is een van de grootste pleinen van de stad. Er zitten hier lokale mensen op de bankjes en kinderen spelen met de duiven. Vanaf de diverse terrasjes is er genoeg te zien. In de buurt van het plein huizen ook diverse musea waarvan de meeste zoals de Posada de Potro en het Archeologisch museum gratis te bezoeken zijn. Sowieso is Cordoba een veel goedkopere stad om te bezoeken dan bijvoorbeeld Barcelona of Madrid.

Fietsen in Cordoba is de leukste manier om de stad te verkennen. Met Baja Bikes fiets je in ongeveer 2 uur tijd langs de prachtige bezienswaardigheden van Cordoba. Ze hebben al kinderfietsen vanaf 8 jaar en ook kinderzitjes zijn aanwezig. De perfecte excursie met het hele gezin dus! Een tour boek je al voor maar €25 per persoon. Fiets met gids langs bezienswaardigheden als de Mezquita, de Romeinse brug en nog veel meer!

Plaza de Potro Plein

Medina Azahara

Een klein stukje rijden buiten Cordoba op 8km heb je de resten van de verlaten stad. De Medina Azahara werd in 940  gebouwd. Kosten nog moeite werden gespaard om een volgens de overlevering zeer fraaie stad te bouwen die uiteindelijk maar 100 jaar in gebruik is geweest.  Een klein gedeelte van de stad is opgegraven en gerestaureerd en is een leuke halve dagtrip vanaf de stad.

Medina Azahara
Medina Azahara

Bezienswaardigheden Cordoba voor kinderen

Wij bezochten Cordoba voordat onze dochter geboren werd maar de officiële tourism website geeft genoeg tips voor kindvriendelijk activiteiten. Zo is er Childrens city; een grote speeltuin waar je ook kunt skateboarden. Andere tips zijn de dierentuinen of de botanische tuinen. Een ding waar je wel rekening mee moet houden als je Spanje met kinderen bezoekt is dat er erg laat gegeten wordt.

Hotel in Cordoba

Ben je op zoek naar een goed hotel in Cordoba? In Cordoba zijn meerdere NH hotels die tegen een redelijk prijs een nette en comfortabele kamer bieden. Leuker is het misschien om in een kleinschalig hotelletje te slapen in een historisch gebouw in het oude centrum. Heb je geen heel groot budget wij sliepen in Hostal Almanzor, een schattig pensionnetje in een wit huis op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid. Heb je meer te besteden bekijk dan hier de 5 beste boutique hotels in Cordoba.

cordoba met kinderen
cordoba bezienswaardigheden
cordoba bezienswaardigheden

Praktische informatie Cordoba

Waar ligt Cordoba?

Córdoba is een stad in de Spaanse regio Andalusië in het zuiden van Spanje.

Hoe kom je in Cordoba

Cordoba heeft zelf geen commercieel vliegveld. De makkelijkste manier om naar Cordoba te gaan is met de trein of met de eigen auto. Hoewel parkeren zeker in het hoogseizoen lastig kan zijn. Het is dan slim een hotel te boeken met parkeerplaats.

Cordoba zit op het Spaanse nationale hogesnelheidstreinnetwerk waardoor reistijden van minder dan twee uur naar Madrid en 45 minuten naar Sevilla mogelijk zijn. Er is een AVE hogesnelheidstreinservice per uur; elke trein stopt in Cordoba. Een route verbindt Cordoba met de kuststad Malaga.

cordoba bezienswaardigheden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top